Τα παρατράγουδα του χουντικούλη.

Γράφει ο mitsos175

Υπάρχει μαύρη αγορά με τις πλάτες της κυβερνητικής συμμορίας. Τα πτυχία γίνονται κουρελόχαρτο μαζί με το αστικό σύνταγμα. Τα νοσοκομεία είναι σαν να βομβαρδίστηκαν και γαλάζια τρωκτικά έχουν φάει όχι μόνο τα πόμολα, αλλά και τις πόρτες, τους τοίχους κι οτιδήποτε άλλο δουν.
Με τι θα ασχοληθούμε; Με το τραγούδι! Γιατί όχι; Κάθε χούντα απαγορεύει διάφορα τραγούδια. Οι προηγούμενοι απαγόρευαν το Θεοδωράκη. Η Μενδώνη απαγορεύει τα ξένα στο 100%! Κάθε χούντα έχει και καθάρματα και ηλίθιους.

Επί Μεταξά απαγορεύονταν διάφορα ρεμπέτικα. Ένα όμως, αν το τραγούδαγες, κινδύνευες να γίνεις αγνώριστος από το ξύλο. Μιλούσε απλά για μια κοπέλα, τη Βαρβάρα, που της άρεσε το ψάρεμα. Τώρα πως του ’ρθε του Μεταξά να το απαγορεύσει; Ένα μέλος της οικογένειάς του, η Βαρβάρα, ήταν άτακτη. Ψάρευε κι αυτή, αλλά άντρες! Οπότε κόψτε το, το ρημάδι το τραγούδι, που κάθε φορά που το ακούει ο Μεταξάς σκέφτεται την πουτάνα, την κόρη του!

Επί Παπαδόπουλου απαγορεύτηκαν ακόμα περισσότερα. Εκεί έβαζαν και τσιρότα στους δίσκους! Στους δίσκους όχι σ’ όσους βάραγαν, γιατί «άκουγαν τραγούδια που δεν έπρεπε να ακούσουν»! Και καλά τα κομμουνιστικά, αλλά όλα όσα έγραψε ο Θεοδωράκης; Όλα; Ακόμα και τον Απρίλη; «Την κοπελιά μου τη λένε Λενιώ…» «- Τι είπες ρε παλιοκομμούνι; Λενιώ από το Λένιν ε;» Τόσο μαλάκες ήταν και περισσότερο!

Τώρα η Τσι-Μενδώνη θα φέρει νόμο να ακούμε κατά 45% ελληνόφωνα τραγούδια! Με τι θα ασχοληθούν; Με τσιμέντωμα μαρτύρων, Ακρόπολης – Τεμπών και με τραγούδια. Νοσοκομεία, Πτυχία, κλπ κάηκαν μαζί με το πούσι των Μυκηνών. Στα 60 δευτερόλεπτα τα 27 (το 45%) θα είναι ελληνικές λεξούλες. Το α και ου ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι ελληνικό; Για ελληνικά ούγκανα.

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε πάρα πολλούς σκληρούς δίσκους με τα σχόλια για τη βλακεία που τους δέρνει και τον Πολιτισμό που καταστρέφουν συστηματικά, αλλά θα πω τα θετικά.
1) Να εφαρμοστεί και στη Γιουροβίζιον, που στέλνουμε μόνο ξένα. Πχ
You my lover Μυστικός
You’re my sacred passion και δεν έχω άλλο…
12 λέξεις, οι 5 ελληνικές, 41% περίπου, καλό ποσοστό, κάνεις χούντα μ’ αυτό.
2) Έχουμε τόσα Ελληνικά τραγούδια, όπως τον ύμνο του ΕΛΑΣ, τα αντάρτικα, το τραγούδι του Καραΐσκάκη, τα τραγούδια του Τζίμη Πανούση, των Υπεραστικών, χώρια που μπορούμε να φτιάξουμε καινούρια.
Θα έλεγα μάλιστα να μελοποιήσουμε το «Μητσοτάκη γαμιέσαι», να προσθέσουμε στίχους και να το στείλουμε στη Γιουροβίζιον να δείξουμε πόσο εκτιμάμε το σημερινό δικτάτορα που μας λέει ως και τι θα ακούμε!

Κάποτε αυτά θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε. Αλλά ούτε τότε που τα εφάρμοζαν οι χουντικοί γελούσαμε, ούτε τώρα…

***

Πιστεύω -πράγματι- κυρία υπουργέ του πολιτισμού Μενδώνη, πως η καλλίτερη υπηρεσία που ημπορείτε να προσφέρετε εις τον όποιον υπάρχει πολιτισμόν, είναι, να τυλιχθείτε με την ιεράν Σινδώνη και να αποχωρήσετε κι εσείς και η «παρέα» σας -ολίγον, έστω, αξιοπρεπώς- από το πόστο που σας ενεπιστεύθησαν οι εγκληματικά επιπόλαιοι και κυνικοί κολλεγιόπαιδες άρχοντές μας!!!

Ο εναπομείνας πολιτισμός, υπό την αιγίδα σας και τη σφραγίδα σας, μόνο θα κακοποιείται, και οι εναπομείναντες άνθρωποί του, μόνο θα υποφέρουν από την ιδιαίτερη «επιείκειά« σας, εαν συνεχίσετε το «θεάρεστον» έργον σας…

Παραιτηθείτε λοιπόν, κυρία μου, όσο πιο σύντομα γίνεται, και θα σας είμεθα και υπόχρεοι!!!

Με περισσήν επιείκεια

Δημήτρης (Μήτσος) Πουλικάκος,

πλανόδιος μουσικός και δημιουργός περιεχομένου

Αθήνα 19/2/ του σωτηρίου έτους 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *