Μαθήματα Γεωγραφίας από τον Μητσοτάκη

Το ότι τα κυβερνητικά στελέχη λένε ψέματα με την συχνότητα που αναπνέουν είναι γνωστό και συνήθως τα περνάμε ασχολίαστα. Δεν μπορείς όμως να περάσεις αδιάφορα το ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ανάμεσα στα άλλα σε προεκλογική του ομιλία στην Κατερίνη: «Και βέβαια, ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός, που είναι ο Όλυμπος, ο οποίος προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Πουθενά στον κόσμο, φίλες και φίλοι, δεν υπάρχει αυτός ο συνδυασμός ενός βουνού 30.000 μέτρων με τη θάλασσα ακριβώς δίπλα. Είναι ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο έχετε. Δική μας φροντίδα είναι να σας βοηθήσουμε να το αναπτύξετε προς όφελος όλων των πολιτών της Πιερίας».

Το ότι ακούσαμε τέτοιες ανοησίες από τον πρωθυπουργό της χώρας δεν μας εκπλήσσει. Αλλά να μην βρεθεί έστω και ένας από την κουστωδία που συνόδευε τον Μητσοτάκη να τον επαναφέρει στην τάξη ψιθυρίζοντας του στο αυτί ότι η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου είναι στα 2. 917,27 μέτρα και δεν είναι δίπλα της η θάλασσα, είναι αξιοσημείωτο.

Υ.Γ: Πάντως στην ιστοσελίδα της Ν.Δ το διόρθωσαν και από 30.000 μέτρα που εκτίμησε το ύψος του Ολύμπου ο Μητσοτάκης, έγραψαν το σωστό. Τα 3.000 μέτρα δηλαδή.

Υ.Γ2: Ε. δεν μπορεί ο βασικός επικοινωνιολόγος του Μαξίμου, Στάνλεϋ Γκρίνμπεργκ, να γράφει και τις προεκλογικές ομιλίες του Μητσοτάκη ….

2 απαντήσεις στο “Μαθήματα Γεωγραφίας από τον Μητσοτάκη”

  1. Απολύτως σωστός και καίριος ο σύντρ. Νίκος.

    Μου άρεσε πολύ και το “να μεταφράζουμε από τα μητσοτακικά στα απλά και ουσιώδη ελληνικά”!

  2. Το διάβασα και γέλασα κι εγώ, όπως και σεις, όπως ο κάθε αναγνώστης που θα τύχει να βρεθεί μπροστά σε τέτοια μαργαριτάρια ειπωμένα από το στόμα κρατικών αρχόντων, εκλεκτών μελών “της … ανωτέρας κοινωνικής υποστάθμης”. Συνειδητοποίησα όμως πολύ γρήγορα ότι η ιστορία αυτή δεν είναι καθόλου για γέλια. Γιατί το σημαντικότερο σε αυτή την υπόθεση δεν είναι η ασχετοσύνη του Μητσοτάκη στη γεωγραφία. Δεν είναι η πλήρης διάσταση μεταξύ αυτού του ανθρώπου και κάθε έννοιας ουσιαστικής μόρφωσης, ανθρωπιστικής παιδείας και κουλτούρας. Δεν είναι ούτε καν η παντελής έλλειψη εκ μέρους του κάθε γνώσης (ή ακόμη και”δεξιότητας”σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη καραμέλα) άσχετης με τα κόλπα του εμπορίου, των μπίζνες, της διαφήμισης, των δημοσίων σχέσεων, του συναλλάγματος, του χρηματιστηρίου και των κρατικών προμηθειών, δηλαδή των τομέων που πραγματικά τους σπούδασαν σε βάθος και που τους κατέχουν άριστα, τόσο προς όφελος της τάξης των καπιταλιστών όσο και προς ίδιον οικογενειακόν όφελος, και αυτός ο ίδιος ο Μητσοτάκης κι όλο μαζί το σόι του και μάς το αποδεικνύουν καθημερινά με τα απερίγραπτα έργα και ημέρες τους στην εξουσία. Το κυριότερο, αυτό που πρέπει να βαρέσει τώρα, άμεσα, εκατοντάδες χιλιάδες καμπανάκια συναγερμού στον ελληνικό λαό για να ξυπνήσει και να αντιταχθεί, είναι ότι ο Μητσοτάκης εδώ μάς αποκαλύπτει πλέον ξεκάθαρα τα σχέδια της άρχουσας τάξης και της κυβερνώσας κλίκας,της οποίας αυτός ηγείται, να προχωρήσει στην εμπορική εκμετάλλευση ακόμη και περιοχών του Ολύμπου, δηλαδή του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου! Να γίνει δηλαδή και ο Όλυμπος αντικείμενο κερδοσκοπικής δράσης εκ μέρους των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών -των διαχρονικών αφεντικών της δεξιάς και της φαμίλιας Μητσοτάκη. Κι όλο αυτό να γίνει, δήθεν για το καλό της Πιερίας και της Ελλάδας. Αυτό που είπε στην Κατερίνη ο Μητσοτάκης, μεταφρασμένο από τα μητσοτακικά στα απλά και ουσιώδη ελληνικά, σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν και προωθούνται επιχειρηματικά σχέδια, για ανέγερση πάνω στον Όλυμπο ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας, ότι υπάρχουν προφανώς τα αντίστοιχα σχέδια οδοποιίας, που θα ανεβάσουν τα αυτοκίνητα ίσαμε το οροπέδιο των Μουσών, ότι εν ολίγοις το μεγάλο κεφάλαιο (και δη το ξένο κατά προτεραιότητα για τη φαμίλια Μητσοτάκη) αποφάσισε να ξεκινήσει την τσιμεντοποίηση-κερδοσκοπική εκμετάλλευση και αυτού ακόμη του απροσκύνητου βουνού των θεών. Καλό λοιπόν είναι το καλαμπούρι στα σόσιαλ μίντια για την ασχετοσύνη των ιθυνόντων της δεξιάς σε θέματα ιστορίας και γεωγραφίας, αλλά εκείνο που πρέπει να αναδειχτεί τώρα χωρίς καμία χρονοτριβή είναι η ουσία των λόγων του Μητσοτάκη, είναι ο μεγάλος κίνδυνος που απειλεί πλέον και το οικοσύστημα του Ολύμπου. Να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια της τσιμεντοποίησης ενός τόσο εκλεκτού κομματιού της ελληνικής φύσης. Μακριά κι αλάργα οι αχόρταγοι καρχαρίες από τον Όλυμπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *