Κρίση στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ. Ο Νετανιάχου ολοένα και χάνει τα λαϊκά του ερείσματα.

Ενα βίντεο που κάνει από χτες τον γύρο του διαδικτύου μας δείχνει ότι συνεχώς όλο και πιο μαζικά χάνει τα λαϊκά ερείσματα που είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου. Απ’ ότι βλέπουμε σ’ αυτό το βίντεο δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί ”κατέλαβαν” χθες βράδυ το κέντρο του Τελ Αβίβ, και ζητάνε την άμεση παραίτησή του πρωθυπουργού της χώρας, να σταματήσει η εισβολή των Ισραηλινών στρατευμάτων στην Γάζα και να υπάρξει ανταλλαγή ομήρων.

Ταυτόχρονα βαθαίνει η κρίση στην κυβέρνηση συνασπισμού στο Ισραήλ. Ο υπουργός πολέμου Μπένι Γκαντζ απείλησε ότι θα παραιτηθεί και το κεντρώο κόμμα του θα αποσύρει την υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου, εάν ο πρωθυπουργός δεν εκπονήσει ένα μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα, το οποίο θα ορίζει ποιος θα κυβερνά την περιοχή μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να εξοργίζεται μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη. Απέρριψε τις προτάσεις του υπουργού του, δηλώνοντας ότι ο Γκαντζ στέλνει τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό αντί να στείλει στη Χαμάς.

Να συμπληρώσουμε ότι η δήλωση του Γκαντζ έρχεται λίγες μέρες αφότου υπήρξε η διαπίστωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ότι τα κέρδη του πολέμου διαβρώνονται από την έλλειψη σχεδιασμού, ενώ διακυβεύεται η μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Ισραήλ.

Και προφανώς δεν ξέρουμε για ποια “κέρδη πολέμου” μιλούν οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, αφού η εισβολή των σιωνιστικών στρατευμάτων στην Γάζα τους έχει κοστίσει οικονομική αιμορραγία και πάνω απ’ όλα αρκετές ανθρώπινες απώλειες, από την Παλαιστινιακή αντίσταση, το μέγεθος των οποίων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *