Σαν σήμερα το 1506 πεθαίνει ο δουλέμπορος και σφαγέας των Iνδιάνων Χριστόφορος Κολόμβος

«Η ανακάλυψη των στρωμάτων χρυσού και αργύρου στην Αμερική, η σταυροφορία εξόντωσης, υποδούλωσης και ενταφιασμού μέσα στα ορυχεία του ντόπιου πληθυσμού, η απαρχή της κατάκτησης και η λεηλασία των ανατολικών Ινδιών, η μεταμόρφωση της αφρικανικής ηπείρου σε πεδίο κυνηγιού σκλάβων, είναι κι αυτά γεγονότα που αναγγέλλουν την καπιταλιστική παραγωγή.»

Καρλ Μαρξ, στο «Κεφάλαιο».

Σαν σήμερα 20 Μάη του 1506 πεθαίνει ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες που έχουν υπάρξει στην παγκόσμια ιστορία και όμως και για καθεστωτική ιστοριογραφία εμφανίζεται θαλασσοπόρους αφού ανακάλυψε την Αμερική το 1492. Αναφερόμαστε προφανώς στον Ιταλοπορτογάλο Χριστόφορο Κολόμβο. Ηταν αυτός που έδωσε το έναυσμα ώστε τα πρώτα χρόνια της «ανακάλυψης» της Αμερικής, μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα, να εξοντωθούν πάνω από 80.000.000 – άλλες αναφορές κάνουν λόγο για 100.000.000 (!!!) Ιθαγενείς.

Τα εγκλήματα που διέπραξε ο Κολόμβος και οι άντρες του σε βάρος των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου παραμένουν, σε μεγάλο βαθμό, άγνωστα στο ευρύ κοινό. 

Το σημείο που προσάραξαν για πρώτη φορά τα τρία ευρωπαϊκά πλοία του Κολόμβου το 1492, ήταν οι σημερινές Μπαχάμες και το διπλανό νησί της Ισπανιόλα. 

Την εποχή εκείνη, τα νησιά κατοικούνταν από ιθαγενείς τριών φυλών. Στο ημερολόγιό του ο Κολόμβος περιέγραψε τους ντόπιους ως ευγενικούς και εξαιρετικά φιλόξενους. Δεν διέθεταν όπλα, ούτε είχαν φυλακές στο νησί. Η καθημερινότητά τους χαρακτηριζόταν από γαλήνη και αρμονία. 

Ο Κολόμβος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ευγένεια και την εργατικότητα των ανυποψίαστων ιθαγενών. Πήρε τους άντρες ως σκλάβους και τους ανάγκασε να δουλεύουν νυχθημερόν στα ανεξερεύνητα ορυχεία για εξόρυξη χρυσού. Παράλληλα άρχισε να “προετοιμάζει” την περιοχή για αυτούς που θα κατέφθαναν από την Ευρώπη για να αρπάξουν την γη των ινδιάνων. 

Μέσα στις άθλιες συνθήκες στις οποίες εξαναγκάστηκαν να δουλεύουν οι Ινδιάνοι, ο Κολόμβος διέταζε φρικτά βασανιστήρια για όσους δεν ήταν “αποδοτικοί”. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι όχι μόνο τα διέταζε και τα οργάνωνε αλλά συμμετείχε και ο ίδιος. 

Συχνή πρακτική των στρατιωτών του Κολόμβου ήταν να κόβουν τα χέρια των Ινδιάνων και ύστερα να τα δένουν στο λαιμό τους.

Πολλοί ινδιάνοι πέθαναν από την ασιτία και την εξάντληση, ενώ καταγράφηκαν και μαζικές αυτοκτονίες. 

Οι γυναίκες και τα παιδιά δεν γλίτωσαν. Τα μικρά κορίτσια ηλικίας 9-10 ετών ήταν τα πρώτα που μπήκαν στο στόχαστρο του εγκληματία Κολόμβου. Έστησε παιδομάζωμα και πούλησε τα μικρά κορίτσια στους στρατιώτες του. 

Την επόμενη χρονιά, στο δεύτερο ταξίδι στην αμερικανική ήπειρο, ο “εκπολιτιστής” ήταν πιο .. προετοιμασμένος. Αυτή τη φορά κατέφθασε με δεκαεπτά πλοία, δώδεκα χιλιάδες άντρες, κανόνια και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αμέσως ενάντια στους Ινδιάνους. Τα σκυλιά τα έριχναν πάνω σε όποιον Ινδιάνο προσπαθούσε να να ξεφύγει. Τα ζώα έκαναν επίθεση στους ανθρώπους, κόβοντάς τους τα χέρια και τα πόδια, ενώ ήταν ακόμη ζωντανοί. 

Σε άλλες περιπτώσεις, όσοι  Ινδιάνοι, δεν έδειχναν διάθεση να “εκπολιτιστούν”, καίγονταν ζωντανοί. Οι μισοί άντρες οδηγούνταν στα ορυχεία χρυσού και οι άλλοι μισοί μεταφέρονταν στην Ευρώπη για να πουληθούν. Τα γυναικόπαιδα πωλούνταν κατευθείαν στα σκλαβοπάζαρα. 

Ο Κολόμβος δημιούργησε ένα μεγάλο δουλεμπορικό δίκτυο. Πριν την άφιξη του το 1492, ο πληθυσμός μόνο του νησιού της Ισπανιόλα ανερχόταν στα τρία εκατομμύρια. 20 χρόνια μετά την ισπανική εισβολή, οι εναπομείναντες ήταν μόλις 60 χιλιάδες. 

Τα εγκλήματα του Κολόμβου και των άλλων αποικοικρατών εξαφανίστηκαν από τα σχολικά βιβλία, όπως και οι πολιτισμοί που καταστράφηκαν και τα εκατομμύρια που έσφαξαν οι “εκπολιτιστές”. 

Ο Κολόμβος, δουλέμπορος και σφαγέας των Iνδιάνων, πέρασε στην ιστορία ως “μεγάλος εξερευνητής”. 

Όλα αυτά τα χρόνια οι Ινδιάνοι στις ΗΠΑ αγωνίζονται να καταργηθεί η “Ημέρα του Κολόμβου” (12/10), ως μέρα εθνικής εορτής, που “γιορτάζει”, αντικειμενικά, την μεγαλύτερη γενοκτονία που υπήρξε ποτέ, που σημάδεψε και την αρχή της καπιταλιστικής συσσώρευσης. Ο Μάρξ έγραφε ότι “Το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα.. στάζοντας αίμα απ’ όλους τους πόρους, δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνέψει να διαπράξει”.

Πληροφορίες από ανάρτηση του χρήστη του twitter Praxis Review

_____________

Το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα της Ιστορίας με θύματα 100.000.0000 Ινδιάνους.

Το μεγαλύτερο ανθρώπινο ολοκαύτωμα δεν έχει βρει ακόμα στην ιστορία και τη συλλογική μνήμη το μέγεθος που αναλογεί στα περισσότερα από 100.000.000 θύματα Ινδιάνους που σφαγιάστηκαν από τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες και τους αποίκους της Αμερικανικής ηπείρου. Οι διπλάσιοι από όλους τους νεκρούς του τελευταίου παγκόσμιου πόλεμου, στρατιώτες κι άμαχους μαζί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία της πολιτισμένης δύσης, της επέκτασης των αγορών της, της κερδοφορίας της και στο όνομα της Χριστιανικής της θρησκείας και της εκκλησίας που ευλόγησε τις σφαγές των «απίστων» και μοιράστηκε μέρος της λείας.

Συνολικά από τα πρώτα χρόνια της «ανακάλυψης» της Αμερικής, μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα, πάνω από 80.000.000 Ιθαγενείς εξοντώθηκαν. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Ιθαγενών στην Βόρεια Αμερική το 1919 έφτανε τους 400.000, μόλις… 18 με 19 εκατομμύρια λιγότεροι σε σύγκριση με το 1492, όπως αναφέρει το Ethical Canons and Scientific Inquiry (Genocide of Native Americans). Ο David Stannard στο βιβλίο του, American Holocaust, (1992, σ. 74-75, s.151), κάνει λόγο για 100 εκατομμύρια ανθρώπους που εξοντώθηκαν συνολικά, μεταξύ αυτών γύρω στα 18 εκατομμύρια σε περιοχές του Βόρειου Μεξικού, ενώ οι θάνατοι που συνδέονται με το εμπόριο δουλείας Ιθαγενών υπολογίζονται στα 28 εκατομμύρια. Όπως όλα δείχνουν, οι ιθαγενείς πλήρωσαν πολύ ακριβά τα προνόμια που είχαν να κατοικούν σε πλούσια εδάφη.

Κατά τους σύγχρονους μελετητές Ντ. Ριμπέιρο, Φ. Ντόμπινς, Π. Τόμσον κ.ά., Αζτέκοι, Ίνκας και Μάγια υπολογίζονται συνολικά ανάμεσα σε εβδομήντα και ενενήντα εκατομμύρια άτομα, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι κονκισταδόρες. Ενάμισι αιώνα αργότερα, δεν απέμεναν απ’ αυτούς παρά μόνο τριάμισι εκατομμύρια! Σύμφωνα με τον Τζ. Κόντερ, μόνο στα ορυχεία του Ποτοζί, απ’ όπου εξόρυξαν οι Ισπανοί 45 χιλιάδες τόνους καθαρού ασημιού, πέθαναν οχτώ εκατομμύρια Ινδιάνοι! Σχεδόν τέσσερις αιώνες κράτησε αυτό το μαρτύριο! Επειδή, δε, οι Ινδιάνοι εξολοθρεύτηκαν μέσα σε λίγες δεκαετίες, αντικαταστάθηκαν με εκατομμύρια σκλάβους που μετέφεραν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική από την Αφρική. Πάνω από εκατό εκατομμύρια Ινδιάνοι της Αμερικής και Αφρικανοί εξοντώθηκαν σαν αναλώσιμα ζώα για να πλουτίσουν οι Ευρωπαίοι και να αναπτύξουν τις βιομηχανίες και τον Καπιταλισμό.

Με την εγκατάσταση των λευκών στην αμερικανική ήπειρο, οι Ινδιάνοι κατηγορούνται από την Εκκλησία ως ασκητές μαγείας και φανατικοί ειδωλολάτρες. Όμως και αυτό ήταν ένα άλλοθι για την απαίδευτη τότε κοινωνία της Ευρώπης, που η μεγάλη και τυφλή πίστη στα λόγια της Εκκλησίας και κυρίως ο πουριτανισμός και το δόγμα του «πίστευε και μη ερεύνα» έκανε τον απαίδευτο λαό της Αμερικής να καταδιώξει τους Ινδιάνους σαν δαίμονες.

Στο παρακάτω βίντεο, ο φωτογράφος Άαρον Χιούι, εστιάζει την προσοχή του σε μια από τις φυλές των ιθαγενών τής Βορείου Αμερικής που ονομάζεται Λακότα. Στην ομιλία που έδωσε το 2010, αναφέρει πως η φυλή αυτή συρρικνώθηκε και ουσιαστικά φυλακίστηκε σε καταυλισμούς/στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *