Σε ρόλο κοινού προβοκάτορα ο Αδ. Γεωργιάδης

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Υπαινίχτηκε εμπλοκή της «τρομοκρατίας» πίσω από τις κινητοποιήσεις των γιατρών στο «Π & Α Κυριακού», στοχοποιώντας την αναισθησιολόγο-εντατικολόγο Κατερίνα Ντουζέπη.

Από τον ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανό-υπουργό Υγείας όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Ο Αδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στο πρωινάδικο του ΟΡΕΝ και υπό την απαθή συμμετοχή των Στάθη-Κολοκυθά, που έκαναν καμιά ψευτοερώτηση «έτσι για ξεκάρφωμα» και τον άφηναν να συνεχίζει το γκεμπελίστικου τύπου παραλήρημά του, δεν περιορίστηκε μόνο στα ψέματα που αράδιασε, αλλά προχώρησε σε προβοκατόρικη-ασφαλίτικη επίθεση ενάντια στην αναισθησιολόγο-εντατικολόγο και νεοεκλεγείσα πρόεδρο του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Παίδων «Π & Α Κυριακού», Κατερίνα Ντουζέπη (χωρίς να την κατονομάσει), λέγοντας ότι αυτή «η κυρία κάνει τη μεγάλη φασαρία» γιατί «ήταν γιατρός του Κουφοντίνα, που πήγαινε στα δικαστήρια και έλεγε ότι πρέπει να βγει γιατί έχει πρόβλημα η υγεία του»!

Καταρχάς, είναι αισχρός ψεύτης. Σε κανένα δικαστήριο που εξέτασε αίτημα αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν πήγε η Κ. Ντουζέπη. Αλλωστε, τέτοιο δικαστήριο δεν έγινε.

Η Κ. Ντουζέπη, μαζί με τον επίσης γιατρό διευθυντή του ΕΣΥ, Θοδωρή Σδούκο, υπήρξαν οι γιατροί της επιλογής του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, που παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας του στη μεγάλη απεργία πείνας. Το έκαναν νομίμως, με άδεια της φυλακής, χωρίς φυσικά να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους στο ΕΣΥ.

Και βέβαια, ένας γιατρός έχει υποχρέωση να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του όπου του ζητηθούν. Και να λέει πάντοτε την αλήθεια γι’ αυτά που διαπιστώνει ως επιστήμονας, είτε επισκέπτεται έναν απεργό πείνας κρατούμενο, είτε καταθέτει σε δικαστήριο για την κατάσταση κρατούμενου που ζητά αποφυλάκιση για λόγους υγείας.

Ο Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι το φακέλωμα καλά κρατεί. Γι’ αυτόν δεν έχει σημασία αν η Ντουζέπη είναι καλή γιατρός, αν δουλεύει μια δεκαετία τώρα «σαν σκυλί» στο «Π & Α Κυριακού», αν έβγαλε την πανδημία της COVID στη ΜΕΘ του νοσοκομείου (λόγω και της εξειδίκευσής στην εντατικολογία), αν οι συνάδελφοί της μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την επιστημονική της επάρκεια και τη διάθεση προσφοράς που επιδεικνύει, αν γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου την ανέδειξαν στις πολύ πρόσφατες εκλογές του σωματείου τους πρώτη σε σταυρούς υποψήφια και ήδη είναι πρόεδρος του σωματείου. Για να χτυπήσει τις θέσεις και τη στάση της Ντουζέπη, τις οποίες αδυνατεί να αποκρούσει, πετάει τα περί γιατρού του Κουφοντίνα, για να ξεσηκώσει τα μισαλλόδοξα και αγριανθρωπικά αντανακλαστικά του δεξιού-ακροδεξιού όχλου. Οπως ακριβώς έκαναν οι πολιτικοί πρόγονοί του στις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας μας τον 20ό αιώνα.

Παραθέτουμε την απομαγνητοφώνηση των όσων είπε ο Γεωργιάδης (στο τέλος παραθέτουμε και το σχετικό βίντεο), για να φανεί καθαρά ο αποκρουστικός γκεμπελισμός του:

«Ως προς το “Αγία Σοφία” διεξήχθη χθες ψηφοφορία στον χειρουρικό τομέα, 22 ψήφισαν κατά της αναστολής διενέργειας τακτικών χειρουργείων, 4 υπέρ της αναστολής και 2 λευκά. Αρα, όσον αφορά το “Αγία Σοφία”, δεν θα γίνει τελικώς αναστολή, είναι το μεγάλο νοσοκομείο το “Αγία Σοφία”, θα γίνουν κανονικά τα χειρουργεία. Οσον αφορά το “Αγλαΐα Κυριακού”, εμμένει ο χειρουργικός τομέας, κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς, στην απόφασή τους να κάνουν αυτή την αποχή, την αναστολή. Θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σήμερα, αφού λάβει τη γραπτή τους απόφαση, και θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει. 

Οι χειρουργοί, οι γιατροί, παραμένουν δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι εθελοντική η συμμετοχή. Εχουν δίκιο να φωνάζουν; Εχουν. Αλλωστε, το ‘χουν ξανακάνει και το ’22, το ‘χουν ξανακάνει και το ’17. Εχει δράσει το υπουργείο προς τα αιτήματά τους; Οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι το υπουργείο έχει κάνει τα πάντα. Λένε ότι οι δύο αναισθησιολόγοι που έχουμε πάει δεν είναι καλοί και δεν τους συμπαθούν. Εγώ δεν μπορώ να μπω τώρα στο αν συμπαθούνται μεταξύ τους οι γιατροί, είναι πάνω από τις δικές μου δυνάμεις. (Ερώτηση: Σας λένε ότι δεν συμπαθούμε τους άλλους γιατρούς;) Οτι δεν είναι καλοί, δεν είναι επαρκείς. Αυτοί που μετακινήθηκαν από άλλα νοσοκομεία. Δε θέλω να μπω τώρα σε λεπτομέρειες. […]

Είναι το έλλειμμα αναισθησιολόγων στο “Αγλαΐα Κυριακού” μεγαλύτερο απ’ ό,τι στα άλλα νοσοκομεία; Είναι λιγότερο. Εχουμε πολλά νοσοκομεία με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, που όμως λειτουργούν. Με μεγάλη μου λύπη, φοβούμαι ότι οι ευρωεκλογές έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σ’ αυτή τους την απόφαση. (Ερώτηση: Πολιτικά υποκινούμενοι είναι;) Διότι, όταν βγάζεις μια απόφαση που έχεις μέσα μια σειρά αιτημάτων, που δεν είναι αιτήματα του Μαΐου του ’24, είναι διαχρονικά αιτήματα που έχεις ξαναπεί και το ’23 και το ’22 και το ’20, και αποφασίζεις την αναστολή δέκα μέρες προ των ευρωεκλογών, πιστεύω ότι δικαιούμαι κι εγώ να πω ότι  εκεί έχει κάποιους ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, έτσι;

Δηλαδή, μία κυρία που κάνει τη μεγάλη φασαρία ήταν γιατρός του Κουφοντίνα. Που πήγαινε στα δικαστήρια και έλεγε ότι πρέπει να βγει γιατί έχει πρόβλημα η υγεία του. (Ερώτηση: Αυτό σημαίνει ότι έχει άδικο σ’ αυτό που λέει, επειδή ήταν γιατρός ενός ανθρώπου;) Δεν κρίνω το δίκιο και το άδικο, θα γινόμουν δικαστής.

Λέω, όταν ένας χειρουργικός τομέας, επιστήμονες άνθρωποι, βγάζουν μία απόφαση που θέτουν μια σειρά αιτημάτων, διαχρονικά, όχι τοπικά, όχι του Μαΐου του ’24, και αποφασίζουν να εμμένουν, καίτοι παραδέχονται ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα, και λένε ότι εμείς θα επιμείνουμε στην απεργία μας, κι έχουμε εκλογές στις 9 Ιουνίου, με συγχωρείτε πάρα πολύ, λυπούμαι… Οταν ένας χειρουργικός τομέας λέει σταματάω τα τακτικά χειρουργεία, δεν εκβιάζει τον υπουργό, τα παιδιά εκβιάζει».

Στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας, με το οποίο παρουσίασε τη συγκεκριμένη συνέντευξή του, ο Γεωργιάδης παρέλειψε την προβοκάτσια κατά της Κ. Ντουζέπη. Εγραψε μόνο αυτά: «Με μεγάλη μου λύπη λέω ότι οι ευρωεκλογές έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή τους την απόφαση. Διότι όταν βγάζεις μια απόφαση που έχει μέσα μια σειρά αιτημάτων που δεν είναι αιτήματα του Μαΐου του ’24 αλλά είναι διαχρονικά αιτήματα που έχεις εκφράσει και το ’23, και το ’22, και το ’19, και το ’18, και το ’17, και το ’16 και αποφασίζεις την αναστολή 10 μέρες προ των ευρωεκλογών, δικαιούμαι και εγώ να πω, ότι έχει έντονη πολιτική χροιά». 

Μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με αυτά που πραγματικά είπε. Επέλεξε να μην αφήσει γραπτά ίχνη της αισχρής προβοκάτσιας του.

Για τα ζητήματα που αφορούν την κατάρρευση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, την υπερεφημέρευση των γιατρών, τα παράνομα προγράμματα εφημέρευσης στο «Π & Α Κυριακού» και τα εξίσου παράνομα «εντέλλεσθε» σε γιατρούς (στην Κ. Ντουζέπη συγκεκριμένα) να υπερεφημερεύσουν, παρά τη νόμιμη άρνησή τους, για τους τεράστιους κινδύνους για την υγεία των γιατρών και την ασφάλεια των παιδιών ασθενών, έχουμε γράψει πολλά και θα επανέλθουμε. Επί τροχάδην μερικές μόνο επισημάνσεις στα ψέματα του Γεωργιάδη.

 • Λέει πως οι γιατροί, οι συνδικαλιστές τους, παραδέχονται ότι το υπουργείο έχει κάνει τα πάντα! Μπορεί να φέρει μία (αριθμός 1) ανακοίνωση συνδικαλιστικού οργάνου των νοσοκομειακών γιατρών που να λέει κάτι τέτοιο; Αντίθετα, μπορούμε να παραθέσουμε δεκάδες ανακοινώσεις που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για το αντίθετο. Από τα δύο νοσοκομεία του Ηράκλειου Κρήτης μέχρι το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, από τα νοσοκομεία Παίδων μέχρι τον «Ευαγγελισμό», από την ΕΙΝΑΠ (τη μεγαλύτερη Ενωση νοσοκομειακών γιατρών) μέχρι την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία, ανώτατο όργανο των νοσοκομειακών γιατρών).
 • Συκοφαντεί τους γιατρούς του αναισθησιολογικού τμήματος του «Π & Α Κυριακού», κατηγορώντας τους ότι «δεν συμπαθούν» τους δύο γιατρούς που μετακίνησε από άλλα νοσοκομεία. Ποια είναι η αλήθεια; Οτι οι γιατροί που μετακινήθηκαν δεν έχουν εμπειρία στην παιδιατρική αναισθησιολογία και δεν μπορούν να την αποκτήσουν υπό τις συνθήκες που μετακινούνται. Δεν μπορούν να χορηγήσουν μόνοι τους αναισθησία στα περιστατικά. Ο ένας από τους δύο, μάλιστα, μετακινείται από το ΓΝ Κορίνθου και καλείται να κάνει 7 εφημερίες στην Κόρινθο και 9 στο «Π & Α Κυριακού» (συν μία εφημερία ετοιμότητας, από το σπίτι). Σύνολο 296 ώρες εφημερίας σε ένα μήνα! Και ο Γεωργιάδης, ως κοινός προβοκάτορας και πάλι, λέει ότι οι γιατροί του «Π & Α Κυριακού»… δεν γουστάρουν τους συναδέλφους τους!
 • Ανέφερε νούμερα για την ψηφοφορία στο «Αγία Σοφία», όπου υπήρξε η -αναμενόμενη απ’ αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις- υπαναχώρηση. Γιατί δεν ανέφερε νούμερα από την ψηφοφορία στο «Π & Α Κυριακού»; Γιατί δε θα μπορούσε μετά να κάνει την προβοκάτσια κατά της Ντουζέπη. Τρεις ήταν οι προτάσεις στη συνέλευση του χειρουργικού τομέα του «Π & Α Κυριακού». 1) Να κλείσουν τα χειρουργεία για επείγοντα και έκτακτα και να γίνονται τα τακτικά χειρουργεία: πήρε 3 ψήφους. 2) Να λειτουργήσουν ένα τακτικό και ένα χειρουργείο για έκτακτα και επείγοντα: πήρε 1 ψήφο. 3) Να κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία και να λειτουργούν έκτακτα και επείγοντα: πήρε 17 ψήφους. Σε σύνολο 23 γιατρών, οι 17 ψήφισαν να κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία. Οι αναισθησιολόγοι ήταν 7. Οι υπόλοιποι ήταν χειρουργοί, που στάθηκαν στο ύψος του ιατρικού λειτουργήματος και δε θέλησαν να εξυπηρετήσουν «πελατεία» (ο νοών νοείτω).

Εγινε και δεύτερη ψηφοφορία, για το πότε θα ξεκινήσει η αναστολή των τακτικών χειρουργείων. Η πρόταση για έναρξη από 3/6 πήρε 8 ψήφους. Η πρόταση για έναρξη από 27/5 πλειοψήφισε με 13 ψήφους (σχεδόν διπλάσιες από τον αριθμό των αναισθησιολόγων.

Αν δεν έκρυβε αυτά τα νούμερα, πώς θα μπορούσε ο Γεωργιάδης να κάνει την προβοκάτσια ότι η απόφαση ήταν δήθεν πολιτική και την υπαγόρευσε η «γιατρός του Κουφοντίνα»;

 • Παραθέτουμε την ανοιχτή επιστολή των αναισθησιολόγων των Νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία», που ξετινάζει όλα τα ψέματα του Γεωργιάδη:

«Οι αναισθησιολόγοι των Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Παίδων Αγία Σοφία θέλουμε να εκφράσουμε την κοινή μας αγωνία για την παρούσα κατάσταση αλλά και το μέλλον των αναισθησιολογικών τμημάτων και κατ’ επέκταση την ομαλή λειτουργία των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών Νοσοκομείων. Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε να πράξουμε τα μέγιστα δυνατά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των τμημάτων και του έργου που προσφέρουν.

Το σημερινό πρόβλημα

Οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού μείωσαν τη δύναμη του αναισθησιολογικού τμήματος από 11 σε 7 αναισθησιολόγους , μια εξέλιξη για την οποία είχε προειδοποιηθεί η Διοίκηση ήδη από τον Ιούνιο του 2023. Το Παίδων Αγία Σοφία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με 12 αναισθησιολόγους, αντί για 17 όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμά του. Να σημειωθεί ότι οι 3 τελευταίες προσλήψεις έγιναν και πάλι μετά από το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων, προκαλώντας έτσι την έκτακτη προκήρυξη θέσεων.

Τα Νοσοκομεία Παίδων σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της παιδιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα, εφημερεύοντας εκ περιτροπής μέρα παρά μέρα. Οι αναισθησιολόγοι είμαστε επιφορτισμένοι όχι μόνο με τη διεκπεραίωση των χειρουργείων, αλλά και την καταστολή, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες διαγνωστικές πράξεις, αλλά και οι επώδυνες (πχ ογκολογικές) θεραπείες στους παιδιατρικούς ασθενείς.

Επί σειρά ετών δεχόμαστε το βάρος του μεγάλου και δύσκολου έργου, το οποίο φέρουμε σε πέρας με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση θεωρώντας το αυτονόητο, ότι τα Νοσοκομεία αυτά δεν μπορεί παρά να λειτουργούν με ασφάλεια και ποιότητα. Βιώνουμε τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας και της αφόρητης πίεσης των ελλείψεων προσωπικού -ιατρικού και νοσηλευτικού-και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις δουλεύοντας με ένταση, με υπέρβαση των ωραρίων, με χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

Σε όσες επισημάνσεις, προειδοποιήσεις, προτάσεις έχουμε εγκαίρως αναδείξει, η απάντηση εκ μέρους της Διοίκησης και του Υπουργείου, δίνεται αφού τα προβλήματα έχουν οξυνθεί σε βαθμό που πλέον παρακωλύεται σοβαρά η λειτουργία των Νοσοκομείων και η επίλυσή του μοιάζει αδύνατη.

Η πρόταση για κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των ιατρών του χειρουργικού τομέα, όταν φτάνει να αποτελεί το μόνο τρόπο για κρατήσουμε τα Νοσοκομεία μας ανοιχτά,

 • Γιατί η περαιτέρω εξόντωση του υπάρχοντος προσωπικού δημιουργεί φαινόμενο χιονοστιβάδας παραιτήσεων και επίταση του προβλήματος.
 • Γιατί τα «εντέλεσθε» και η καταναγκαστική εφημέρευση είναι μέτρο αντιεπιστημονικό, καταναγκαστικό και επικίνδυνο για την ασφαλή λειτουργία ενός Νοσοκομείου.
 • Γιατί οι μειωμένες ανοιχτές αίθουσες δημιουργούν λίστες που κρατούν αιχμάλωτους τους μικρούς ασθενείς πολλές φορές για χρόνια!
 • Γιατί τα έκτακτα περιστατικά συχνά εξυπηρετούνται σε ώρες και ημέρες αναντίστοιχες του προβλήματος τους.
 • Γιατί οι μετακινήσεις προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία, εκτός από παράνομες τις περισσότερες φορές- επιτείνουν το πρόβλημα των ελλείψεων σε άλλα Νοσοκομεία, ενώ οι εξαίρετοι συνάδελφοι, όταν δεν έχουν εμπειρία στην παιδοαναισθησία, δεν μπορούν να προσφέρουν παρά ένα ψευδεπίγραφο «αριθμό» στη δύναμη του Νοσοκομείου.
 • Γιατί οι μειωμένοι αριθμοί επεμβάσεων υποθηκεύουν σοβαρά το μέλλον της χειρουργικής στα παιδιά στην Ελλάδα, αφού οι ειδικευόμενοι εκπαιδεύονται ελλιπώς.
 • Γιατί οι υποσχέσεις για λύση του προβλήματος είναι κενές και οι προκηρύξεις θέσεων χωρίς κίνητρα, καταλήγουν άγονες χωρίς υποψηφίους. Η τελευταία προκήρυξη κατέληξε με μόλις 3 υποψήφιους για 7 θέσεις στα δύο Νοσοκομεία.

Για τα σημερινά προβλήματα στα παίδων δεν ευθύνονται οι ασθενείς, ούτε οι ιατροί και οι νοσηλευτές που ζητούν συνθήκες ασφάλειας και βιωσιμότητα των αναισθησιολογικών τμημάτων στα Παίδων. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τις λύσεις και αναρωτιόμαστε γιατί αρνείται η πολιτεία να εξασφαλίσει τη λειτουργία των Παιδιατρικών Νοσοκομείων:

 1. Προσαρμογή της λειτουργίας των Νοσοκομείων στις δυνατότητες του προσωπικού. Η διαρκής συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη υπερεργασία που δημιουργεί ανασφαλείς συνθήκες άσκησης της ιατρικής και οδηγεί ιατρούς και νοσηλευτές σε παραιτήσεις.
 2. Κατάργηση των αναγκαστικών μετακινήσεων και «εντέλεσθε» και άλλων στρατιωτικού πνεύματος εντολών, ώστε να ξαναγίνει αξιόπιστος εργοδότης το Νοσοκομείο και να εγγυάται την ασφάλεια στην άσκηση της ιατρικής και την εργασιακή αξιοπρέπεια.
 3. Έγκαιρη προκήρυξη των κενών θέσεων, πριν τις συνταξιοδοτήσεις, όπως ορίζει ο νόμος για να μη δημιουργούνται κενά για πολλούς μήνες.
 4. Οικονομικά κίνητρα προκειμένου να γίνει ελκυστικό το ΕΣΥ στους αναισθησιολόγους. Μια κρίσιμη ειδικότητα για τη λειτουργία των Νοσοκομείων, περιζήτητη εκτός ΕΣΥ και εκτός Ελλάδος πρέπει να ενισχυθεί μισθολογικά ,ώστε οι νέοι αναισθησιολόγοι να έχουν κίνητρα να επιλέξουν το Δημόσιο Νοσοκομείο.
 5. Έγκριση και άμεση εφαρμογή της από το 2019 κατατεθειμένης ολοκληρωμένης πρότασης της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας για μετεκπαίδευση (fellowship) αναισθησιολόγων στην παιδοαναισθησία, που θα βοηθούσε να δημιουργηθεί δεξαμενή αναισθησιολόγων με εκπαίδευση στο ειδικό αυτό γνωστικό αντικείμενο.
 6. Αναπροσαρμογή των οργανογραμμάτων των αναισθησιολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών νοσοκομείων στα νούμερα των πραγματικών αναγκών, όπως ήταν πριν τα χρόνια της οικονομικής επιτήρησης.
 7. Ενίσχυση των χειρουργείων με νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι αναισθησιολόγοι των παιδιατρικών Νοσοκομείων ζητούν από τις Διοικήσεις και το Υπουργείο να ανταποκριθούν με σοβαρότητα στα χρονίζοντα προβλήματα που δημιουργούν νέες προκλήσεις. Ζητούν επίσης από τους συλλόγους γονέων παιδιών και τους απλούς πολίτες να απαιτήσουν καλά στελεχωμένα και ποιοτικά παιδιατρικά Νοσοκομεία».

ΟΕΝΓΕ: Αυταρχικό, προπαγανδιστικό παραλήρημα Γεωργιάδη

Για επικίνδυνο, αυταρχικό, προπαγανδιστικό παραλήρημα του Γεωργιάδη, που έφτασε στο σημείο να αφήσει υπονοούμενα ότι οι Αναισθησιολόγοι των νοσοκομείων Παίδων «συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις» κάνει λόγο η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της. Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο:

«Οι Αναισθησιολόγοι των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» έχουν απευθύνει από χθες ανοιχτή επιστολή όπου τεκμηριώνουν τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού αλλά και τις λύσεις που έχουν από καιρό προταθεί, τις οποίες η κυβέρνηση έχει αγνοήσει. Την ανοιχτή επιστολή την συνέταξαν γιατί όλα τα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα που έχουν κοινοποιήσει, αγνοήθηκαν από την διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες και τα αυταρχικά «εντέλλεσθε» της διοίκησης. Επίσης τις τελευταίες μέρες και στα δύο νοσοκομεία η συνέλευση του Χειρουργικού τομέα εισηγείται, αναγκαστικά, πλήρη αναστολή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων γιατί οι μόλις 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και οι μόλις 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», επαρκούν μετά βίας μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας σε όλα αυτά είναι ένα επικίνδυνο, αυταρχικό, προπαγανδιστικό παραλήρημα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι το πρόβλημα στα νοσοκομεία Παίδων δεν είναι πραγματικό, αλλά υπάρχει εκεί ένας «σκληρός συνδικαλιστικός αριστερός πυρήνας» που ψευδώς διαμαρτύρεται. Σήμερα σε τηλεοπτική του παρουσία άφησε υπονοούμενα ότι οι Αναισθησιολόγοι των νοσοκομείων Παίδων «συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις». Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργός υγείας χάνει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε συκοφαντίες σε βάρος των υγειονομικών που αναδεικνύουν τα εκρηκτικά προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και διεκδικούν λύσεις. Πρόκειται για κινήσεις αντιπερισπασμού με μοναδικό σκοπό να κρυφτεί η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται διαχρονικά και πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η σκόπιμη υποστελέχωση των δημόσιων Παιδιατρικών νοσοκομείων που στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση της περίθαλψης και στην αύξηση της κερδοσκοπίας ιδιωτών κλινικαρχών, είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα για να υποκρίνεται η κυβέρνηση ότι δήθεν δεν το βλέπει.

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τον κ. Γεωργιάδη.

Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές μικρών ασθενών και την αγωνία των γονιών τους και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων».

Στάση εργασίας τη Δευτέρα στο «Π & Α Κυριακού»

Μετά την (υπαγορευμένη από τον Γεωργιάδη) απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να ακυρώσει την απόφαση του χειρουργικού τομέα, το σωματείο εργαζόμενων στο «Π & Α Κυριακού» αποφάσισε στάση εργασίας των αναισθησιολόγων τη Δευτέρα 27 Μάη, από τις 8 πμ μέχρι τις 3 μμ, και ζήτησε την πλήρη κάλυψή της από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε προφορικά (!) την απόφασή της. Το σωματείο ζήτησε γραπτή απόφαση, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει τίποτα! Στο σάπιο βασίλειο του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη, θέλουν να διοικούν με εντολές σαν αγάδες της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *