Βελισσάριος Κοσσυβάκης: Ένας ασύγκριτος ανιδιοτελής κοντοτιέρος με την Κούβα πάντα στην καρδιά του

 — Τιμητική διάκριση με το Μετάλλιο Φιλίας

Στις, 22 Μαΐου 2024, σε μια λιτή εκδήλωση στην Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα, ο πρέσβης Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, μετά την έκδοση σχετικού  διατάγματος  του Προέδρου  την Δημοκρατίας της Κούβας, Miguel Díaz-Canel Bermúdez τίμησε με το Μετάλλιο Φιλίας τον άνθρωπο που έχει αφιερώσει στην κυριολεξία τον βίο και την πολιτεία του για να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Κούβας και την ηθική – πολιτική παρακαταθήκη των Φιντέλ και Τσε, με μεγάλες  προς τιμήν τους εκδηλώσεις.

Πρόκειται βέβαια για τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, έναν σύγχρονο κοντοτιέρο, έναν μισθοφόρο πολεμιστή, που πολεμάει —αμισθί όμως— στρατευμένος στην πλευρά της αλήθειας, μιας αλήθειας η οποία βρίσκεται μόνο στην ειρήνη και στην κοινωνική δικαιοσύνη, όπως τις συναντάει κανείς σε αυτό το μικρό νησί της Καραϊβικής.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πρεσβεία της Κούβας σε στενό κύκλο φίλων και εκπροσώπων από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης, τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χοσέ Μαρτί, τις εκδόσεις  Διεθνές Βήμα, το  Δίκτυο Bloggers La Red Solidaria Griega ‒ Αλληλεγγύη στην CUBA. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ.

Ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην δράση του Βελισσάριου, επισημαίνοντας  και τις δυσκολίες που περνάει η Κούβα με το bloqueoτον ασφυκτικό και θανατηφόρο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό της (ενδεικτικά εδώ) από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τους ΗΠΑκουους ΗΠΑνθρωπους της ΕΕ των δήθεν ανθρωπίνων αξιών.

Και έχει σημασία η αναφορά του, γιατί ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, ταυτόχρονα με την αδιάλειπτη παρουσία του και τις πολλαπλές διοργανώσεις, καταγγέλλει και αυτό το παράνομο και δολοφονικό  καθεστώς, όπως άλλωστε —λόγω των ημερών— δεν παύει να καταγγέλλει και τη γενοκτόνα σφαγή της Παλαιστίνης με φεστιβάλ και ομιλίες (Athens Palestine Film Festival).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *