Γαλάζια σκουλήκια και δουλέμποροι.

Γράφει ο mitsos175

Καλλιόπη, αγάπη μου, σου έχω πει χιλιάδες φορές, μην αφήνεις το βόθρο της τηλεόρασης ανοικτό, βρωμάει μετά όλο το σπίτι.
ΑΡΔ και δουλέμπορος βγαίνουν στον τηλεοπτικό οχετό και παραπονιούνται γιατί δεν υπάρχουν σκλάβοι.
«Δε δουλεύουν οι νέοι και πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα ανεργίας» λέει το κάθαρμα, ο δεξιός δουλέμπορος. «Να παίρνουν επίδομα εργασίας» συμπληρώνει το σκουλήκι, ο ΑΡΔ!

Να αρχίσουμε από το επίδομα εργασίας του πετσωμένου. Όχι μισθός, επίδομα! Βαλτός ο ΑΡΔ, λέει τι θα συμβεί μετά τις Ευρωεκλογές. Πάει ο μισθός, θα ζείτε με την «ελεημοσύνη» του παρακράτους (γιατί κράτος δε γίναμε ποτέ). Πόσο θα είναι; Ένα πιάτο φαΐ την ημέρα, τα σκουλήκια μπόνους να παίρνετε και πρωτεΐνη.

Πάμε τώρα στο δουλέμπορο. Ο ΑΡΔ δεν τον ρώτησε το βασικό, το λογικό. «Τι μισθό δίνεις και δεν έρχονται να δουλέψουν στο μαγαζί σου»; Προφανώς θέλει σκλάβους! Μαλάκες να δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ τζάμπα!

Λοιπόν, καθάρματα της ΝΔ, που θέλετε να επαναφέρετε τη δουλεία, ακούτε καλά. Είμαι άνεργος, δεν παίρνω επίδομα ανεργίας, όπως οι περισσότεροι δεν παίρνουμε τίποτα, αλλά σκλάβος δε γίνομαι. Κάτι θα βρούμε να κάνουμε, σε σας όμως δεν ερχόμαστε. Να δώσετε χρήματα, να έρθει κόσμος να εργαστεί.

Η σχέση αφεντικού εργαζόμενου είναι ακριβώς αυτή: Ο εργαζόμενος κάνει την εργασία που του αναθέτεις, αλλά πρέπει να τον πληρώνεις, να μπορεί μετά να ξεκουραστεί ώστε να δουλέψει και τις επόμενες μέρες και να του εξασφαλίσεις ότι δε θα κινδυνεύει στο χώρο δουλειάς.
Γιατί έχουμε και τις δολοφονίες που βαφτίζονται «εργατικά δυστυχήματα» ή «ατυχήματα».
Επιβεβαιώνεται και πάλι ο Μαρξ για την πάλη των τάξεων. Που στην Ελλάδα του φασίστα χουντικούλη είναι κανονικός πόλεμος.

Τ’ αφεντικά θέλουν εξαθλίωση, γιατί έτσι πιστεύουν πως θα βρουν φτηνά εργατικά χέρια, δούλους! Καλά αυτοί λογικό να ψηφίζουν γαλάζια συμμορία, εσύ εργαζόμενε, γιατί; Είσαι μαζοχιστής; Υπάρχουν άλλοι τρόποι να ευχαριστηθείς πόνο, όχι να ψηφίσεις ανθρωποφάγους.

Εκείνο που δεν υπολογίζουν οι νεοφιλελέ βρικόλακες και τ’ αρπακτικά, είναι πως οι εξαθλιωμένοι μπορεί να αποφασίσουν να φάνε τους εκμεταλλευτές τους. Άλλωστε και στην Αρχαιότητα υπήρξαν εξεγέρσεις δούλων με πιο γνωστή αυτή του Σπάρτακου.
Μπορεί να απέτυχε, αλλά η δουλειά τελικά καταργήθηκε, τουλάχιστον επίσημα, ενώ ο Σπάρτακος έγινε σύμβολο.

Έχετε φάει τα πόμολα, μη μας προκαλείτε άλλο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *