Αλλος ένας μισαλλόδοξος, σκοταδιστής, δεσπότης

Απίστευτος σκοταδισμός και μισαλλοδοξία από τον δεσπότη Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμο, στην Κρήτη. Ο ρασοφόρος αυτός δεν επέτρεψε να γίνει νεκρώσιμη ακολουθία για τη Νικολέτα, μια 17χρονη κοπελίτσα που η αστυνομία εμφανίζει τον θάνατο της σε αυτοκτονία, κάτι που η οικογένεια της νεκρής αμφισβητεί.

Η είδηση την οποία διαβάζουμε σε γνωστή χριστιανική ιστοσελίδα συμπληρώνει:
“Την ίδια ώρα, το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου θα διεξάγει έρευνα σε σχέση με τα όσα έχουν καταγγελθεί τόσο δημόσια όσο και σε καταθέσεις από οικεία πρόσωπα της 17χρονης και ειδικότερα την αδερφή της ότι η Νικολέτα δεχόταν λεκτικό μπούλινγκ στο σχολείο.
Οι αναφορές αυτές αφορούν στην συμπεριφορά ενός καθηγητή και κάποιων συμμαθητών του κοριτσιού”.

Προσπερνάμε το πώς μπορεί να συνέβη το θλιβερό αυτό γεγονός. Στεκόμαστε μόνο στο ότι ο συγκεκριμένος δεσπότης δεν μπορεί να αναλαμβάνει το ρόλο του ντέντεκτιβ και να βγάζει το συμπέρασμα το πως έχασε την ζωή της η κοπελίτσα. Επίσης, όπως διαβάζουμε “σε όλες τις Μητροπόλεις της Κρήτης ακολουθείται ο ιερός κανόνας ότι ακόμα και ο αυτόχειρας κηδεύεται διότι δεν έχει ορθή επίγνωση των πράξεών του. Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσσου. Έτσι ο ρόλος της εκκλησίας αλλάζει. Δεν είναι φιλεύσπλαχνος, υποστηρικτικός, πράος, γαλήνιος, συμπονετικός…”

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέα Κρήτη.

Μία απάντηση στο “Αλλος ένας μισαλλόδοξος, σκοταδιστής, δεσπότης”

  1. Μας υπενθυμίζουν, όμως, οι εκκλησιαστικοί κύκλοι ότι όταν τα Νεκροταφεία ανήκαν στην Εκκλησία και όχι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως σήμερα, οι αυτόχειρες δεν κηδεύονταν καν στα Κοιμητήρια, αλλά εν σιωπή (προφανώς χωρίς εξόδιο ακολουθία) εκτός του περιβόλου τους. Αυτός είναι ο εκκλησιαστικός κανόνας. Ο κληρικός ειδάλλως κινδυνεύει να αμαρτήσει, λένε.

    Μέχρι εδώ καλά δεσποτάδες μου, αλλά πόσα και πόσα κρίματα δεν έχετε μωροί πάπαρδοι στους τριχωτούς λαιμούς σας; Μια παραπάνω αμαρτία τι θα σας στερούσε; Τον Παράδεισο;

    “…ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι”, αν σχολίαζε κάποιος ξεπατικώνοντας τον ποιητή, δεν θα είχε άδικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *