Νεφελώματα


«Ο μαρτυρικός λαός της Παλαιστίνης δοκιμάζεται ξανά και ξανά με εξόντωση από τις φονικές επιθέσεις του Ισραήλ, αλλά η σφαγή αυτή γίνεται αντικείμενο της αδίστακτης δράσης της διεθνούς κερδοσκοπίας που εκμεταλλεύεται το σύνδρομο των “γεωπολιτικών” κινδύνων και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου».

(Ζ. Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Είναι εντυπωσιακό, το πώς κατορθώνουν οι αστοί δημοσιογράφοι να βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις να στρογγυλεύουν τα πράγματα και ουσιαστικά ο αναγνώστης τους να μην καταλαβαίνει τι θέλουν να πουν.

Γράφει τώρα, ας πούμε, η εφημερίδα του Αλαφούζου περί «διεθνούς κερδοσκοπίας που εκμεταλλεύεται το σύνδρομο των “γεωπολιτικών” κινδύνων».
Τι μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστη της απ’ αυτό το νεφέλωμα;
Μπορεί να αντιληφθεί γιατί οι μεγάλες καπιταλιστικές χώρες και κύρια η Αμερική στηρίζουν τόσο απροκάλυπτα τα σχέδια των σιωνιστών του Ισραήλ;
Και φυσικά δεν θα μπορέσει να καταλάβει ότι τα σχέδια των σιωνιστών και η σφαγή των Παλαιστινίων εξυπηρετούν και τα σχέδια της Ουάσιγκτον και των δορυφόρων της.

Εννοείτε ότι από μια φυλλάδα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο.
Απλώς αυτή την ανάρτηση την κάνουμε γιατί μόλις πριν λίγες ώρες είχαμε αναφερθεί κι εμείς σ’ αυτό το θέμα και χωρίς να διαθέτουμε «δημοσιογραφικές περγαμηνές», μόνο την αντίληψη του μέσου πολιτικά σκεπτόμενου πολίτη, είπαμε τα πράγματα με τα’ όνομά τους.
Κάτι που αποφεύγουν οι φυλλάδες όπως ο διάολος το λιβάνι.

0 απαντήσεις στο “Νεφελώματα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *