Το λόγο έχει η κοινωνία των εργαζομένων

Τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη 2011 ο πρωθυπουργός Παπανδρέου επιχείρησε με ακραίου χαρακτήρα υπονομευτικές ενέργειες και μεθοδεύσεις, να επιταχύνει τη διαλυτική οικονομική και κοινωνική αποδιοργάνωση της χώρας.
Αυτή τη πολιτική που υπηρέτησε πιστά τα 2 χρόνια της διακυβέρνησης του κάνοντας τη χώρα σάκο του μποξ αγορών και Αμερικάνων και των ανταγωνισμών τους με τον ευρωγερμανικό ιμπεριαλισμό.

Σήμερα, προφανώς με την υπόδειξη του Αμερικανικού διευθυντηρίου της πρωθυπουργικής αυλής, εκβιάζει το λαό και τη χώρα με τη πλήρη πτώχευση, την οποία ο ίδιος μαζί με το μαύρο πολιτικό μέτωπο φροντίζει να καταστεί αναπόφευκτη.
Ανοίγει έτσι το δρόμο σε κάθε μορφής ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον εμφύλιο πόλεμο ακόμη και στο διαμελισμό της χώρας για να διασώσει την εξουσία της ξένης κηδεμονίας και τη δική του.
Η παραπέρα παραμονή Παπανδρέου στο θώκο του πρωθυπουργού είναι απόλυτα επικίνδυνη για τη χώρα, το λαό και τη δημοκρατία.

Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία ανταποκρινόμενη σε συνταγματική υποχρέωση τους πρέπει να απαιτήσουν και να επιβάλλουν σε όλα τα θεσμικά όργανα που έχουν ευθύνη για τη δημοκρατική ομαλότητα, το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, με εντολή τη διεξαγωγή εκλογών και με διαδικασίες που δεν θα εμποδίζουν την ανάδειξη νέου πολιτικού δυναμικού, ικανού να δώσει δημοκρατική, προοδευτική διέξοδο, στη διαλυτική κρίση που οδήγησε τη χώρα το διεφθαρμένο και εξαντλημένο εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα.
Τα ποντίκια που σήμερα το σκάνε από το παπανδρεικό σκάφος προσφέρουν υπηρεσίες μόνο στη δραπέτευση του αρχηγού τους, για να κολλήσουν οι ίδιοι σε άλλα παραπλέοντα πειρατικά σκάφη.

Προοδευτική, δημοκρατική και αντινεοφιλελεύθερη διέξοδος υπάρχει.
Αυτή τη διέξοδο μόνο η κοινωνία της εργασίας, η εργατική τάξη και ο λαός μπορεί να αναδείξει και να διασφαλίσει μακριά από τα πρώην και νυν πειρατικά πληρώματα του εξουσιαστικού πολιτικού συστήματος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΑΜ
eamgr.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *