Άγγελος Μεσσάρης: Σαν σήμερα φεύγει από την ζωή ο κομμουνιστής-ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού

Στις 6 Ιούνη του 1978 φεύγει από την ζωή ο κομμουνιστής-πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Άγγελος Μεσσάρης.

Υπήρξε από τους σπουδαιότερους παίκτες του Παναθηναϊκού και βασικό στέλεχος της «χρυσής» ομάδας του 1930, η οποία στέφθηκε αήττητη πρωταθλήτρια, με πρώτο σκόρερ τον ίδιο.

Ήταν μέλος της ΟΚΝΕ, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες, και από τους πρώτους που πήραν μέρος στην Αντίσταση.

Ο τότε ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού απαίτησε από τον παίκτη να σταματήσει να εκφράζει τις πολιτικές του πεποιθήσεις προκειμένου να συνεχίσει να είναι μέλος της ομάδας.

Μετά από έντονες διαφωνίες, ο Μεσσάρης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια, το 1931, σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 21 ετών.

Το 1932 διαγράφηκε διαπαντός από τον Παναθηναϊκό λόγω της πολιτικής του δράσης.

Έχουμε πολιτικό χρέος να τιμούμε τον Μεσσάρη όπως και την δρακογενιά των αθλητών που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, αποκρυσταλλώνοντας στην πράξη πως το ποδόσφαιρο αποτελεί όπλο της επανάστασης και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κομμουνιστικού -αντιφασιστικού -δημοκρατικού κινήματος.

Απέναντι στην απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας και παρέμβασης του φασιστικού-παρακράτους στα γήπεδα, να υπενθυμίζουμε διαρκώς και σταθερά την λαμπρή ιστορία των αθλητών,οπαδών και φιλάθλων που με το όπλο στο χέρι πολέμησαν για την λευτεριά-την ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία όσων παράγουν τον πλούτο στον τόπο τους.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: Ο συντροφικός ιστότοπος Από την Σπίθα στην Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *