ΚΚΕ και κινητοποιήσεις


Εχει δίκιο το ΚΚΕ που με ανακοίνωση του τα χώνει στην κυβέρνηση τονίζοντας μεταξύ άλλων: «δίπλα και μαζί με την ΕΕ αθωώνει ουσιαστικά το κράτος του Ισραήλ για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, προσποιούμενη ουδετερότητα… Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις δηλώσεις συμπόνοιας και τις φιλανθρωπικές εκκλήσεις της κυβέρνησης. Αυτά δεν έχουν καμία σημασία, από τη στιγμή που δεν καταδικάζει ούτε στα λόγια την κατοχή, την επιθετικότητα, τον αποκλεισμό που υφίσταται επί χρόνια ο παλαιστινιακός λαός. Παρόμοια στάση έχει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Από κει και πέρα όμως εμείς να ρωτήσουμε κάτι άλλο την ηγεσία του Περισσού.
Εντάξει, ξέρουμε την στάση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που υπαγορεύετε από μια συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη που έχουν, δεσμευόμενοι απ’ τους υπερατλαντικούς και ευρωπαίους συμμάχους τους.

Το ΚΚΕ όμως γιατί προτιμά την «καθαρότητα» του και αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να συντονίσει τον βηματισμό του με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς που κινητοποιούνται ενάντια στην σιωνιστική βαρβαρότητα;
Δεν υποκρύπτει μικροπολιτικές σκοπιμότητες αυτή του η επιλογή ή μήπως φοβάται ότι μια τέτοια κινητοποίηση μπορεί να πάρει διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ τους «υγιεινούς περιπάτους» που κάνουν οι διαδηλωτές του ΚΚΕ;

0 απαντήσεις στο “ΚΚΕ και κινητοποιήσεις”

  1. Προσυπογράφω υπερθεματίζοντας : όταν το καίκι έσπασε το εμπάργκο του Ισραήλ πριν κάτι μήνες, η ηγεσία του ΚΚΕ αποφάσισε να μην συμμετέχει στην υποδοχή του επειδή ανάμεσα σ’αυτούς που είχαν πάει υπήρχε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
    Να σημειώσω, πως ο Περισσός είχε αρνηθεί τη συμμετοχή βουλευτή του σ’αυτή την συμβολική κίνηση. Θα ετοίμαζαν μάλλον την τελική επικράτηση του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.
    Και δεν θέλω διαψεύσεις. Η άρνηση του ΚΚΕ ήταν κάθετη και μάλιστα από πολύ επίσημα χείλη.
    Καλησπέρα και καλή χρονιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *