Πάλι με την πλάτη στον τοίχο ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Νέες αποκαλύψεις σε βάρος του υπουργού.

Ξεκινάμε την ανάρτησή μας με μια υπενθύμιση. Πρόκειται για ένα περασμένο ρεπορτάζ που υπέγραφε η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη στο “Βήμα”.

Απ’ αυτό πληροφορούμαστε ότι όταν τo 1999, επί εποχής πρωθυπουργίας Σημίτη, η διαφθορά στους κόλπους της αστυνομίας είχε φτάσει στο απροχώρητο, η κυβέρνηση προσπάθησε να ανακόψει κάπως αυτό το φαινόμενο με την ίδρυση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ. ΑΣ. Βολεύτηκαν εκεί αρκετοί ΠΑΣΟΚοι μπάτσοι που απολάμβαναν μεγαλύτερους μισθούς από τους συναδέλφους τους και θεωρούταν προνομιούχοι, σχετικά με τους άλλους μπάτσους.

Το πρώτο καιρό είχε να επιδείξει κάποιο έργο. “Εγιναν αθρόες συλλήψεις, επίορκοι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη ή αποτάχθηκαν” σημείωνε το ρεπορτάζ και συμπλήρωνε: Σε λίγο καιρό επανήλθε όμως η “κανονικότητα” με επέστρεψαν τα πράγματα στις πρότερες καταστάσεις με αποκορύφωμα το 2004 όταν “η κυβέρνηση Καραμανλή με την επανίδρυση του κράτους χρησιμοποίησε (και) την υπηρεσία αυτή για ρουσφέτια, είτε πολιτικά είτε εσωτερικά της αστυνομίας – αρκετά παιδιά αξιωματικών τακτοποιήθηκαν στις Εσωτερικές Υποθέσεις. Το ξεχαρβάλιαμα δεν σταμάτησε από τότε και η παρούσα κυβέρνηση δεν στερείται ευθυνών”, όπως σημείωνε στο ρεπορτάζ της η ίδια δημοσιογράφος.

Πριν κάποιο καιρό ο δημοσιογράφος του “Βήματος”, Βασίλης Λαμπρόπουλος είχε αποκαλύψει τις στενές σχέσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της μπατσαρίας με τη λεγόμενη Greek Mafia. Οπως έγραφε επίσης ο ίδιος δημοσιογράφος “Επτά στους 10 διεφθαρμένους αστυνομικούς δεν τιμωρούνται ποτέ“!

Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες από τις δημοσιογραφικές βόμβες που έσκασαν σε βάρος του πιο ξεφτιλισμένου σκουπιδιού που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από το αστικό υπηρετικό κυβερνητικό προσωπικό του Τάκη Θεοδωρικάκου. Σήμερα πάλι έρχεται ένα δημοσίευμα του in.gr -φέρει την υπογραφή του Β. Λαμπρόπουλου- που δημιουργεί καινούργιους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου. (Σ’ αυτό το γεγονός οφείλεται και η εισαγωγή της ανάρτησης).

“Πρόκειται για μια κατάθεση που έδωσε στενός συνεργάτης υπουργού και η οποία προκαλεί ερωτήματα, καθώς κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις «με επιθυμία Μαξίμου» προκειμένου να προωθηθούν παρατύπως συγκεκριμένοι αστυνομικοί στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ..” σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει: “Η κατάθεση δόθηκε στο πλαίσιο μήνυσης στην οποία είχε προχωρήσει ο συγκεκριμένος υπουργός εναντίον πρώην ανώτατου αξιωματικού των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Κι επειδή ο τελευταίος σε δύο καταθέσεις που είχε δώσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο έρευνας για ύποπτες συναλλαγές εντός της ΕΛ.ΑΣ. απέδιδε στον συγκεκριμένο υπουργό μη σύννομες παρεμβάσεις στο έργο του. Κι ανάμεσα σε αυτές – όπως σημείωνε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. – υπήρχαν αιτήματα για διορισμό στην εν λόγω ειδική κι ευαίσθητη υπηρεσία της Αστυνομίας ένστολων της επιλογής του υπουργού”.

Ο υπουργός που δεν κατονομάζεται είναι φυσικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *