Για τις πολιτικές εξελίξεις και την συζήτηση στην βουλή (Βίντεο με τις ομιλίες της Σ. Σακοράφα και Γ. Γκιόκα)

Με τα περισσότερα έδρανα της βουλής άδεια, διεξάγεται η συζήτηση της πρότασης του ΓΑΠ για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησής του. Οσοι βουλευτές από τα δυο κυβερνητικά κόμματα έχουν λάβει τον λόγο είναι «παγωμένοι», αναμασούν χιλιοειπωμένες εκφράσεις του τύπου «πρωτόγνωρη κρίση», «εθνική προσπάθεια», «να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» κλπ.

Ανούσια είναι και χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα η σχετική συζήτηση στην βουλή αφού οι αποφάσεις για την διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού έχουν ληφθεί ήδη στο παρασκήνιο. Πέρα απ’ αυτό όμως παραθέτουμε δυο βίντεο.

Το πρώτο με την πολύ καλή ομιλία που έκανε η ανεξάρτητη βουλευτίνα Σοφία Σακοράφα που τόνισε ότι: «Είχα πει ότι με την πολιτική της η Κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο. Σήμερα επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο.
Δύο πρωθυπουργοί του προτεκτοράτου η Ελλάς, Μέρκελ και Σαρκοζί, ανακοίνωσαν θρασύτατα στον ελληνικό λαό και το πότε αλλά και με ποιο περιεχόμενο θα γίνει, αν γίνει, το δημοψήφισμα.
Κι επειδή πλέον οι φήμες και οι διαδόσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα παίζουν πρωταρχικό ρόλο, μάλλον πρότειναν και πρωθυπουργό στην κυβέρνηση συνέναισης που απαιτούν.
Δυστυχώς ζούμε περιόδους παρελθόντος που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην ιστορία του ελληνικού λαού».

Το δεύτερο βίντεο είναι με την ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα ο οποίος αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματός του για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και για τους σχεδιασμούς του αστικού συστήματος.

Ηδη προδιαγράφονται οι επιδιώξεις και οι σχεδιασμοί των αστικών κομμάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τύποις πρωθυπουργός θα πάει στον Παπούλια με το ενδεχόμενο υποβολής της παραίτησης του ανοιχτό. Η πιθανότητα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων –και μετά την δήλωση Σαμαρά που ενώ αρχικά έβαζε επιτακτικά το αίτημα για πρόωρες εκλογές τώρα τον ακούμε να λέει ότι χρειάζεται προσωρινή, μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση- είναι το πιο πιθανό σενάριο. Ηδή έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα –όπως του Λουκά Παπαδήμα- που θα αναλάβουν το ρόλο του πρωθυπουργού.

Είναι φανερό ότι κανένα αστικό κόμμα δεν μπορεί μόνο του να σηκώσει το βάρος στα αντιλαϊκά μέτρα που ουσιαστικά θα τσακίσουν τον ελληνικό λαό και τα οποία ήδη έχουν προαποφασιστεί. Ουσιαστικά δηλαδή θα πρόκειται για μια κυβέρνηση που θα επιβάλλει διά πυρός και σιδήρου όλα αυτά τα μέτρα που θα συνοδεύουν το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους και θα αποτυπωθούν αναλυτικά στο νέο μνημόνιο που θα ετοιμαστεί.

Πολύ πιθανόν δηλαδή, ακόμα και σήμερα να ακούσουμε για τον σχηματισμό κυβέρνησης όλου του αστικού μπλοκ του πολιτικού φάσματος –ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη- με μοναδικό στόχο να μπορέσουν να περάσουν οι σχεδιασμοί ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας. Σχεδιασμοί που εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Πανικόβλητο όλο το αστικό σύστημα από τις λαϊκές αντιδράσεις στην βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στο όνομα της «αντιμετώπισης της κρίσης» προσπαθεί να βρει διεξόδους για να μην του προκύψουν καταστάσεις που δεν θα μπορεί να τις διαχειριστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *