Ο “Επαναστατικός Αγώνας”;


Στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» αποδίδει την πρωινή ενέργεια ενάντια στην διμοιρία των ΜΑΤ η ασφάλεια.

Να θυμίσουμε ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε αναλάβει με προκήρυξη της την ευθύνη για την ρίψη ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία στις 12 Γενάρη 2007. Ηταν τότε που η αμερικάνικη πρεσβεία είχε επικηρύξει με ένα εκατομμύριο δολάρια τα μέλη αυτής της οργάνωσης.

Μετά το χτύπημα που έκανε η ίδια οργάνωση με αυτόματα όπλα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Ιωνίας, στις 30 Απριλίου, έστειλε προκήρυξη που απαντάει χλευαστικά στην ενέργεια των Αμερικάνων:
«Είναι λίγα τα χρήματα της επικήρυξης γιατί δεν φτάνουν το ποσό που χάθηκε στα ομόλογα», έγραφε ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι περασμένες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» όπως τις έχει καταγράψει το «Ποντίκι»:

– Η πρώτη εμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα έγινε τα ξημερώματα στις 5 Σεπτεμβρίου 2003, με δύο εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών στο κτίριο 7 των δικαστηρίων στη Σχολή Ευελπίδων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές….

– Στις 14 Μαρτίου 2004, «χτύπησε» το υποκατάστημα της αμερικανικών συμφερόντων τράπεζας «Σίτιμπανκ» στο Ψυχικό και ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη στην «Ελευθεροτυπία».

– Στις 5 Μαΐου 2004 ο Επαναστατικός Αγώνας προέβη σε τριπλό βομβιστικό χτύπήμα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. Απέμεναν μόλις 100 μέρες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Στις 13 Μαΐου δημοσιεύεται στο «Π» προκήρυξη της οργάνωσης με ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή.

– Στις 2 Ιουνίου 2005 ο Επαναστατικός Αγώνας «χτυπάει» με βόμβα το υπουργείο Απασχόλησης, στην οδό Πειραιώς. Προειδοποίησε με τηλεφώνημα, όμως λίγα λεπτά νωρίτερα είχε βρει τη βόμβα ένας… άστεγος. Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης.

– Στις 29 Οκτωβρίου 2005 η οργάνωση αποτυγχάνει να χτυπήσει δύο κλούβες των ΜΑΤ και ένα βαν της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην υπέργεια γέφυρα της Πέτρου Ράλλη εξερράγη χωρίς να βρει τον στόχο της.

– Στις 12 Δεκεμβρίου 2005 εκρήγνυται βόμβα του Επαναστατικού Αγώνα τοποθετημένη στο κουτί δικύκλου σταθμευμένου μπροστά από τα ΕΛ.ΤΑ. δίπλα στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα. Η ΕΛ.ΑΣ., σε μια μαύρη μέρα για την αξιοπιστία της, δεν απέκλεισε την περιοχή παρ’ ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Ελευθεροτυπία». Αποτέλεσμα: τρεις διερχόμενοι πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά από τζαμαρίες που έσπασαν. Στις 22 του μηνός το «Π» δημοσιεύει την προκήρυξη με την ανάληψη της ευθύνης.

– 30 Μαΐου 2006: Ο Επαναστατικός Αγώνας επιχειρεί να «εκτελέσει» τον πρώην υπουργό Δ. Τάξης και νυν υπουργό Πολιτισμού με ισχυρή βόμβα έξω από το σπίτι του. Στις 9 Ιουνίου δημοσιεύεται στο «Π» προκήρυξη της οργάνωσης με ανάληψη ευθύνης, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη χωριστά. (Κάντε κλικ εδώ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *