Αυθαίρετες εκτιμήσεις


Για προβοκάτσια, παρακράτος και μυστικές υπηρεσίες μιλάν αριστερά κόμματα και συλλογικότητες όταν αναφέρονται στο σημερινό περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ΜΑΤατζή.

Και που στηρίζουν αυτό το συμπέρασμα τους;
Μοναδικό τους «επιχείρημα» είναι ότι σύμφωνα με το δικό τους πολιτικό σκεπτικό μια τέτοια ενέργεια «δεν βοηθάει το λαϊκό κίνημα».
Θα μας επιτρέψουν να τους πούμε ότι δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να έχουν το δικό τους πολιτικό οπτικό πεδίο.
Πιθανόν κάποιοι άλλοι, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο «Επαναστατικός Αγώνας» που φέρετε να είναι πίσω απ’ αυτή την πράξη, να έχουν διαφορετικό πολιτική προσέγγιση.

Υπάρχει και το προηγούμενο με την Ε.Ο 17 Νοέμβρη. Να θυμίσουμε τι έγραφε αυτή η οργάνωση σε προκήρυξη της μετά την εκτέλεση Γουέλς:

«Δύο μέρες μετά την δίκαια και παραδειγματική εκτέλεση του αρχηγού της CIA το φαινόμενο που παρατηρείται είναι χωρίς προηγούμενο. Ενώ απ’ τη πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε σαν οργάνωση “17 Νοέμβρη” τη πολιτική ευθύνη της δίκαιας αυτής ενέργειας, γράφτηκαν στις εφημερίδες τα πάντα εκτός απ’ την αλήθεια: ότι είναι πράξη μυστικών πρακτόρων, ότι είναι προβοκάτσια, ότι οι υπεύθυνοι είναι Άραβες μελαψοί, ότι είχαν ξένη προφορά, ότι είναι Τούρκοι, ότι έχει σχέση με τις ενέργειες της Βιέννης και του Παρισιού, την απαγωγή της Βιέννης κτλ…..

… Όσο για τα Κόμματα, ξεπέρασαν ακόμη και την Κυβέρνηση. Μιλάνε για προβοκάτσια. Δεν διστάζουν να πουν ότι η εκτέλεση έγινε από χουντικούς. Δεν μας παραξενεύει όμως η στάση τους. Και το ’73 στο Πολυτεχνείο για προβοκάτσια μίλαγαν. Και στις 21 Απρίλη 1975, όταν χιλιάδες λαού προσπάθησαν τελείως αυθόρμητα να κάψουν το άντρο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, πάλι για προβοκάτσια μίλαγαν. Τα κόμματα έχουν βρει τον πανταχού παρόν ένοχο σ’ οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση του λαού: ο προβοκάτορας. Αυτός φταίει για όλα. Και μ’ αυτόν προσπαθούν ν’ αποκοιμήσουν το λαό».

Θεωρούμε λοιπόν, παρακινδυνευμένο να ασπαστεί κανείς τέτοιες απόψεις χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να τις τεκμηριώνει, στηριζόμενος μόνο σε μια πολιτική ανάλυση.
Και αν τυχόν συλληφθούν κάποια στιγμή τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» και αποδειχθεί ότι ήταν απλοί αγωνιστές, όπως της 17Ν, που καλώς ή κακώς επέλεξαν να αντισταθούν ένοπλα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα τι θα έχουν τότε να πουν όσοι σήμερα μιλούν για προβοκάτσιες, μυστικές υπηρεσίες κλπ;

Υ.Γ Αν η ενέργεια του «Επαναστατικού Αγώνα» δρα αντικειμενικά προβοκατόρικα στο κίνημα που υπάρχει σήμερα, είναι μια άλλη συζήτηση.

0 απαντήσεις στο “Αυθαίρετες εκτιμήσεις”

  1. Καλά εντάξει τώρα δεν μπορούμε να συγχέουμε την αντίσταση ενάντια στον καπιταλισμό και το σύστημα με τέτοιου είδους ενέργειες. Ούτε και να αποκαλούμε αυτούς τους δολοφόνους αγωνιστές. Εδώ μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή και μάλιστα ενός από τα τελευταία όργανα της εξουσίας τον οποίο εκμεταλεύεται το σύστημα όπως λίγο πολύ όλους μας. Ούτε μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι μπάτσοι είναι δολοφόνοι ή καθίκια. Αλλά ακόμα και να είναι να αρχίζουμε να τους πυροβολούμε σίγουρα δεν είναι η λύση. Και αυτή η ενέργεια, όπως και η άλλη μέσα από το πολυτεχνείο ανεξάρτητα αν εγινε ηθελημένα ή όχι λειτούργησε τελίως προβοκατόρικα αφού ουσιαστικά έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης και της αστυνομίας για εισβολή σε σπίτια και καλύτερη αστυνόμευση στα εξάρχεια και για κατάλυση του ασύλου. Επίσης έστρεψε την κοινή γνώμη ενάντιον τω ανθρώπων που πραγματικά αντιστέκονται και την έκανε να δει με περισσότερη συμπάθεια τους μπάτσους και την αστυνομία καθώς και τις επερχόμενες κτηνοδίες τους.
    Αν πραγματικά αυτοί είναι αγωνιστές ας πάνε να χτυπήσουν κανένα σοβαρό στόχο και να αφήσουν τους 20χρονους αστυνομικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *