Το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ ετοιμάζεται να χτυπήσει το Ιράν

Κανένας λογικός νους δε μπορεί να παρακολουθήσει την πολιτική του Ισραηλινού κράτους, αφού με μια μοναδική προσέγγιση χαρακτηρίζει Δίκαιο Και Ηθικό ότι επιτάσσουν τα κρατικά του συμφέροντα. Είναι αυτά που επιβάλλουν όχι μόνο την παράνομη κατοχή πυρηνικών  όπλων, αλλά και την εξασφάλιση αυτού του μονοπωλίου εξαπολύοντας βάρβαρες στρατιωτικές επιθέσεις, χωρίς ούτε καν να κηρύσσει και επίσημα τον πόλεμο.  Πρακτική που ακολούθησε ήδη δύο φορές στο παρελθόν: το 1981, όταν ισραηλινά μαχητικά είχαν βομβαρδίσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στο Ιράν, αλλά και το 2007, με ανάλογη επίθεση σε εγκαταστάσεις της Συρίας που χαρακτήρισε πυρηνικές.

Έτσι λοιπόν,  ενώ το Ισραήλ πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες και την επιβολή δυσβάστακτων μέτρων από τη Διεθνή Ιμπεριαλιστική Κοινότητα για να εξασφαλίζει ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ταυτόχρονα δοκιμάζει με επιτυχία την εκτόξευση ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος εκτοξεύθηκε από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Παλμασίμ, που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή, σε μία κοινή ισραηλινό-ιταλική άσκηση. Πληροφορία μάλιστα που οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα στέλνοντας τρομοκρατικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!

Σύμφωνα με τις πηγές που διέρρευσαν την πληροφορία στο Debkafiles πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του πυραύλου Jericho 3, που μπορεί να μεταφέρει μία πυρηνική κεφαλή 750 κιλών σε μία απόσταση 7.000 χιλιομέτρων και άρα να χτυπήσει εγκαταστάσεις του Ιράν. Οι δοκιμές έγιναν με τη συμμετοχή έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ισραηλινής ΠΑ, που πέταξαν μαζί με Eurofighter της Ιταλικής ΠΑ.

Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν και η μέρα της επίθεσης ίσως είναι πολύ πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε. Η «Χααρέτζ» αναφέρει ότι αποφασιστικό ρόλο στην τελική απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης θα παίξει η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που θα δει το φως της δημοσιότητας την ερχόμενη Τρίτη, 8 Νοεμβρίου. Παράλληλα, το Ισραήλ πιέζει τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για άμεση επίθεση και το βρετανικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων φαίνεται  να εκπονεί σχέδια στρατιωτικής δράσης στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Γκάρντιαν», το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας αμερικανικής επίθεσης σε επιλεγμένους στόχους παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε στρατιωτική περιπέτεια πριν από τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου. Οι εκτιμήσεις των Βρετανών βασίζονται σε πληροφορίες από δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι η Τεχεράνη διαθέτει πλέον τις απαραίτητες ποσότητες εμπλουτισμένου ουρανίου για να κατασκευάσει από δύο έως τέσσερις πυρηνικές βόμβες. Η πρόοδος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν είναι πιθανό να «αναγκάσει» την Ουάσιγκτον να επέμβει προκειμένου να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Υπέρ της επέμβασης συνηγορούν δύο γεγονότα: το ένα είναι η «ανθεκτικότητα» που επιδεικνύει το Ιράν απέναντι στις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών και το δεύτερο η πλήρης αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μετά την κυβερνοεπίθεση με τον ιό Stuxnet στα πληροφοριακά συστήματα των πυρηνικών εγκαταστάσεων παραγωγής απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Το σίγουρο όμως είναι ότι ο πόλεμος της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων κατά του κόσμου της εργασίας, που διεξάγεται είτε στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια είτε στις καπιταλιστικές μητροπόλεις όχι μόνο διεξάγεται αμείωτος, αλλά αποκτά ολοένα αντιδραστικότερο και βιαιότερο χαρακτήρα. Τα κράτη του Άξονα του Κακού που στοχοποιήθηκαν από τον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» πλήττονται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πρόσχημα την «εισαγωγή» της Δυτικού τύπου Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που και στη χώρα της Δημοκρατίας και Ελευθερίας, η κυβέρνηση Ομπάμα εξαπολύει χημικό πόλεμο με χιλιάδες δακρυγόνα κατά των αγανακτισμένων διαδηλωτών, επιχειρεί την συντριβή τους μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας, παραδίδοντας μαθήματα ανείπωτης κρατικής τρομοκρατίας, διαφημίζοντας σύγχρονες κατασταλτικές μεθόδους στους τριτοκοσμικούς αυταρχικούς μονάρχες.  Ανεξάρτητα την συμβιβαστική και πειθήνια στάση των ηγετών τους, βάλλονται από το ΝΑΤΟ και τις Συμμορίες των Προθύμων Ιμπεριαλιστών γιατί έτσι επιβάλλουν τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που εκπροσωπούν και επιπλέον, μέσω των πολεμικών συγκρούσεων, αναζητούν διέξοδο από την πρωτόγνωρη καπιταλιστική κρίση. Η εξόντωση του Κανταφικού καθεστώτος εγγράφεται σε αυτή την προσπάθεια, ενώ ακολουθούν η Συρία του Άσαντ, με την κυβέρνηση Ερντογάν να δρα καταλυτικά εναντίον της έχοντας την αμερικανική και ευρωπαϊκή εξουσιοδότηση, ενώ το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ αναλαμβάνει την επίθεση κατά του Ιράν. Οι Παλαιστίνιοι παραμένουν πάντα φυλακισμένοι και καταπιεσμένοι, ενώ τα όνειρα ελευθερίας τους συντρίβονται από τους καλά σχεδιασμένους βομβαρδισμούς του Ισραηλινού στρατού, τους εποικισμούς και τα μπλοκαρίσματα της αναγνώρισης τους από ΗΠΑ-Ισραήλ σε κάθε διεθνή οργανισμό, κόντρα σε όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι ενώ ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ φαίνεται ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση πειθούς της ισραηλινής κοινωνίας για την εκδήλωση της επίθεσης κατά του Ιράν, οι πολίτες παρουσιάζονται διχασμένοι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε διεξήχθη από το Ινστιτούτο Dialog για λογαριασμό της εφημερίδας Χααρέτζ, το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας επίθεσης εναντίον του Ιράν, το 39% τάσσεται κατά και το 20% δεν έχει άποψη. Η δυνατότητα όμως αποδοχής της επίθεσης παρουσιάζεται μέσα από το εξής δεδομένο: το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον αρχηγό της κυβέρνησης Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, που υποστηρίζουν θερμά μια επίθεση, για τη διαχείριση του ιρανικού θέματος. Δεν πρέπει όμως να μας περνά απαρατήρητη η σκευωρία της δήθεν επίθεσης εναντίον Σαουδάραβα διπλωμάτη που έστησαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Μια κίνηση που εντάσσεται στα σχέδια παραπλάνησης της αμερικανικής και παγκόσμιας κοινής γνώμης για να δικαιολογηθεί η βάρβαρη και παράνομη επίθεση.

Μια επίθεση που φαντάζει ως δεδομένη για το αμερικανικό και ισραηλινό πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο, ενώ πολλοί αναλυτές θεωρούν τις απειλές επίθεσης ως μέσο ανάσχεσης των ιρανικών προσπαθειών απόκτησης πυρηνικής ενέργειας και πυρηνικών όπλων.  Καθώς το Ιράν αποτελεί ένα σημαντικό αγκάθι για γεωστρατηγικά και οικονομικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ενίοτε διαφοροποιούν το πρόσχημα της επίθεσης εναντίον του. Άλλοτε μιλούν για σύνδεση του Ιράν με τη διεθνή τρομοκρατία και πιο συγκεκριμένα για την Αλ Κάιντα, και άλλοτε για τη δυνατότητα απόκτησης πυρηνικών όπλων.

Ιδιαίτερη αίσθηση είχαν εξάλλου προκαλέσει οι παλαιότερες αποκαλύψεις πρώην αναλυτή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αποκάλυψε ότι τα σχέδια των ΗΠΑ προβλέπουν πόλεμο κατά του Ιράν, με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμά του, και εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στην ευρύτερη περιοχή. «Έχω δει ορισμένους από τους σχεδιασμούς και δεν μιλάμε για ‘χειρουργικό χτύπημα’. Μιλάμε για πόλεμο κατά του Ιράν», που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή, δήλωσε ο Γουέιν Γουάιτ, ο οποίος υπηρετούσε ως υψηλόβαθμος αναλυτής για θέματα Μέσης Ανατολής στο γραφείο πληροφοριών και έρευνας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έως τον Μάρτιο του 2005.

«Δεν μιλάμε για ‘χειρουργικές επεμβάσεις’ κατά σειράς στόχων εντός του Ιράν. Μιλάμε για διάνοιξη δρόμου προς τους στόχους», καταστρέφοντας την ιρανική πολεμική αεροπορία, τα υποβρύχια, τους πυραύλους που θα μπορούσαν να χτυπήσουν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Κόλπο, ίσως και την βαλλιστική ικανότητα του Ιράν εξ’ ολοκλήρου, υπογράμμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Είμαι περισσότερο ανήσυχος για τις επιπτώσεις μιας επίθεσης των ΗΠΑ ή του Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων» που μπορεί να προκαλέσει οργισμένα αντίποινα της Τεχεράνης.

Επίσης, η βρετανική εφημερίδα Sunday Times αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει καταρτίσει «μυστικά σχέδια» που προβλέπουν την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν με την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Επικαλούμενη πηγές των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, αναφέρει ότι πτέρυγες μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εκπαιδεύονται για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού εργοστασίου στο Νατάνζ με την χρήση ειδικών βομβών διάτρησης οχυρωμένων υπογείων εγκαταστάσεων (bunker busters) οι οποίες είναι χαμηλής ραδιενέργειας. Άλλα δύο ιρανικά πυρηνικά εργοστάσια, ένα βαρέως ύδατος στο Αράκ και ένα μετατροπής ουρανίου στο Ισφαχάν, θα πληγούν με συμβατικές βόμβες από αέρος, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι Times αναφέρουν ότι τα σχέδια του Ισραήλ προβλέπουν την χρήση συμβατικών βομβών με στόχευση από λέιζερ για να διανοιχθούν «τούνελ» ως τις υπόγειες εγκαταστάσεις-στόχους. Κατόπιν, θα ριφθούν πυρηνικές κεφαλές στο εργοστάσιο στο Νατάνζ.

Ισραηλινοί πιλότοι πέταξαν στο Γιβραλτάρ στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους για το μετ’ επιστροφής ταξίδι 3.200 χλμ. ως τους στόχους στο Ιράν, ενώ επίσης το 2009, η άσκηση ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ μεταξύ ελληνικής και ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας θεωρήθηκε πρόβα τζενεράλε επίθεσης του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Παράλληλα, η αποκάλυψη των σχεδίων του Ισραήλ, υπογραμμίζει η λονδρέζικη εφημερίδα, μπορεί να αποτελεί μέρος της κλιμακούμενης πίεσης στην Τεχεράνη για να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει  να αντιταχθεί στην νέα ιμπεριαλιστική επίθεση που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή. Απαιτούμε την συνολική απαγόρευση όλων των όπλων μαζικής καταστροφής και της χρήσης πυρηνικής ενέργειας. Να μπλοκάρουμε αγωνιστικά κάθε συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και να ανατρέψουμε τη δολοφονική στρατηγική συμμαχία Ελληνικού-Ισραηλινού κράτους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *