Το θράσος του καπιταλιστή


« Ο κ. Α. Βγενόπουλος θα καταθέσει την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ. Για πολλούς η κατάθεση αγωγής εναντίον πολιτικών αρχηγών είναι η πλέον προκλητική, απειλητική και απαξιωτική πρωτοβουλία που ανέλαβε ποτέ επιχειρηματίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα», γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ.

Το θράσος και η προκλητικότητα του Βγενόπουλου είναι αναμφισβήτητα, Σκεφτείτε, όμως τι ήταν πριν μερικά χρόνια ο εν λόγω. Ένα τίποτα. Ενας δικηγόρος της αράδας που ανακατευόταν με το χρηματιστήριο. Τώρα, διαχειριζόμενος κερδοσκοπικά-αεριτζίδικα αραβικά κεφάλαια, έγινε μεγάλος και τρανός και θέλει να κατοχυρωθεί ως leader των καπιταλιστών. Κομματάκι δύσκολο, βέβαια, αλλά αυτός είναι ο στόχος του. Αυτό που εμφανίζεται ως επιθετικότητα κατά βάθος είναι επαρχιώτικο κόμπλεξ: ο χθεσινός που θέλει να δείξει σπουδαίος.

Από την άλλη οι αγωγές κατά Γιωργάκη, Τσίπρα και συνδικαλιστή του ΟΤΕ είναι ταυτόχρονα και η άμυνα του. Παλιός ξιφομάχος, μεταφέρει στον οικονομικό-πολιτικό στίβο την τακτική του αγωνίσματος που έκανε. Ηδη, ένας εισαγγελέας (Πεπόνης) έχει προτείνει την παραπομπή του με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο του δομημένου ομόλογου του ΤΑΞΥ. Ο εφιάλτης του Κοσκωτά στοιχειώνει τον ύπνο όλων των νεότευκτων καπιταλιστών της χρηματοπιστωτικής σφαίρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *