Μ-Λ ΚΚΕ: Οχι στην κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

 Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη (ΦΕΚ 2360/24-10-2011) κατανεμήθηκε στα πολιτικά κόμματα το ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στη δόση του τρίτου τριμήνου του 2011 της κρατικής ενίσχυσης! Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής: ΠαΣοΚ: 5.436.332,61 ευρώ, Ν. Δ: 4.249.890,51 ευρώ, ΚΚΕ: 1.306.274,48 ευρώ, ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 ευρώ, ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 ευρώ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20 ευρώ.

Ως Μ-Λ ΚΚΕ επισημαίνουμε ότι τόσο η χρηματοδότηση των κομμάτων όσο και των συνδικάτων από το κράτος ενισχύει και υπηρετεί την στρατηγική της αστικής τάξης και ταυτόχρονα διαμορφώνει λαθεμένες αντιλήψεις στην πάλη του εργατικού και αριστερού κινήματος ενάντια στο ίδιο το αστικό κράτος, σαν όργανο κυριαρχίας της αστικής τάξης πάνω στην εργατική τάξη και στο λαό.

Ως Μ-Λ ΚΚΕ αρνούμαστε και να εναντιωνόμαστε στην οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση. Καταδικάζουμε την πρακτική των ρεφορμιστικών κομμάτων που γίνονται συνένοχα με τα αστικά κόμματα και ευθέως εξαρτώμενα από την κρατική χρηματοδότηση, που αφειδώς και με το αζημίωτο τους παρέχει το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του. Kαι είναι απορίας άξιο, τι θα συμβεί, αν κάποια στιγμή κλείσει η κρατική στρόφιγγα και σταματήσει η οικονομική χρηματοδότηση αυτών των κομμάτων, του KKE και του ΣYN/ΣYPIZA, που απ’ ό,τι φαίνεται, αυτή αποτελεί και τη βασική πηγή οικονομικών εσόδων, για τη διεξαγωγή του πολιτικού τους αγώνα ενάντια… στο καπιταλιστικό σύστημα που τους χρηματοδοτεί.

Tο M-Λ KKE αποδοκιμάζει την αντίστοιχη πρακτική και ορισμένων άλλων δυνάμεων του εξωκοινοβουλευτικού χώρου που ανακάλυψαν κι αυτές τη γοητεία της κρατικής χρηματοδότησης, διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο και ποσοστό. Γνωρίζουν όλοι πως το M-Λ KKE στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του, στην οικονομική στήριξη και ενίσχυση του κόσμου της δουλειάς και της βιοπάλης. Eμείς θέλουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και όχι σε ξένα δεκανίκια και «διευκολύνσεις» του ταξικού αντίπαλου. Θέλουμε να κάνουμε αυτά που μας επιτρέπει το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης των δικών μας δυνάμεων, αυτά που αντιστοιχούν στις πραγματικές μας δυνατότητες, πασχίζοντας να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, ανεβάζοντας όλο και πιο ψηλά τις απαιτήσεις και τους στόχους του αγώνα μας, διατηρώντας πρώτα απ’ όλα την οικονομική και πολιτική αυτοδυναμία και ανεξαρτησία μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *