Στρατιωτικά σενάρια

Καθώς δημοσιεύματα του διεθνή τύπου εξέταζαν σενάρια πραγματοποίησης Πραξικοπήματος, εύλογα ερωτηματικά προκάλεσε η εσπευσμένη αντικατάσταση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων με τις Έκτακτες Κρίσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που κατά γενική ομολογία καταρρέει. Απάντηση σε αυτά έδωσαν οι τοποθετήσεις του νέου Α/ΓΕΕΘΑ Μιχ.Κωσταράκου.

Τοποθέτηση πρώτη. Κατά την παράδοση-παραλαβή καθηκόντων του απερχόμενου Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκου, ο Μ.Κωσταράκος τονίζει στην ομιλία του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον πλέον δυναμικό παράγοντα ισχύος και πρέπει να στέλνουν αποτρεπτικά μηνύματα» .

Σε ποιον άλλον εκτός από τον εχθρό λαό απευθύνεται με περίσσιο θράσος ο Μ.Κωσταράκος αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον Αποκλειστικό Δυναμικό Παράγοντα Ισχύος στις διακρατικές σχέσεις. Κατά του εχθρού λαού βεβαίως οι Ένοπλες Δυνάμεις ακολουθούν τις ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-Ασφαλιτών προβοκατόρων. Φυσικά η ρήση «προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα» είναι παραπέτασμα καπνού..

Τοποθέτηση δεύτερη. Στην πρώτη του Ημερήσια Διαταγή ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ δηλώνει «βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε απόλυτα στην αποστολή αυτή όπως μέχρι τώρα, αποτρέποντας οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια ή και σκέψη από οποιοδήποτε και αν προέρχεται τιμώντας την ιστορία, τις παραδόσεις μας και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Περίεργες, τρομοκρατικές κραυγές από έναν αξιωματικό που δηλώνει στην κυβέρνηση και προειδοποιεί την κοινωνία για την ετοιμότητα του να κάνει πράξη κάθε διαταγή Καταστολής Πλήθους, όπως εξάλλου εκπαιδεύεται ο ελληνικός στρατός και πλέον είναι θεσμικά κατοχυρωμένος να το πράξει στηριζόμενος στην εθνική νομοθεσία (βλέπε νόμο πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών), στο Ευρωπαϊκό αυταρχικό νομικό κεκτημένο και στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για τον νέο ρόλο προστασίας των αστικών κατεστημένων από τη διεθνή στρατιωτική-κατασταλτική συμμαχία. Η σύμφυση Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού κατεστημένου είναι δεδομένη, ενώ σύμφωνα με τα νέα Πολεμικά Δόγματα ο εχθρός λαούς και τα κινήματα του θεωρούνται Ασύμμετρη Απειλή!

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ακούσουμε και τις καταγγελίες από το ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας. Όπως μεταφέρουν φαντάροι και στελέχη, ο διοικητής της μονάδας κάλεσε σε ετοιμότητα το προσωπικό γιατί η χώρα μπορεί τις επόμενες μέρες να πτωχεύσει και εμείς ενδεχομένως θα διαταχθούμε να κατέβουμε στο δρόμο!  

Πιστεύουμε ότι η παρέμβαση του κόσμου της εργασίας στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου αποτέλεσαν ένα πραγματικό σοκ για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ολόκληρο το αστικό κατεστημένο, αποκαλύπτοντας αφενός ότι «η εθνική ενότητα», η υποταγή δηλαδή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του κεφαλαίου έχει διαρραγεί ανεπανόρθωτα, αφετέρου  η κλιμακούμενη κοινωνική  αμφισβήτηση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και να οδηγήσει στην Ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών, αλλά και ολόκληρου του σάπιου αστικού εκμεταλλευτικού μεταπολιτευτικού μοντέλου.

Από τη Θεσσαλονίκη και μετά όλοι πλέουν κινούνται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων. Μια επιλογή που βρίσκεται στην ατζέντα του Γ.Παπανδρέου, αλλά και εν πολλοίς στον τρόπο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, πολύ πιο ξεκάθαρα στις απαιτήσεις του Ευ.Βενιζέλου «για έκτακτα πολιτικά μέτρα που να αντιστοιχούν στην έκτακτη κατάσταση της οικονομίας», θυμίζοντας ότι βρισκόμαστε σε Πόλεμο και ως γνωστόν κατά τη διάρκεια του πολέμου εφαρμόζεται Στρατιωτικός Νόμος. Τον ακολουθεί η «κοινωνικά ευαίσθητη» Βάσω Παπανδρέου που απαιτεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για να ψηφιστούν τα ακραία αντιλαϊκά μέτρα και πλειάδα  βουλευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η Μπακογιάννη, εκδοτικά συγκροτήματα και μεγαλοδημοσιογράφοι που απαιτούν κυβέρνηση ευρύτερης αστικής συναίνεσης με Έκτακτες Εξουσίες,  με περιστολή άρθρων του Συντάγματος και Απαγόρευση των Απεργιών.

Ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης επομένως εντασσόμενος σε όλες αυτές τις πολιτικές εξελίξεις, επιχείρησε τη διεξαγωγή  Κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις ακολουθώντας την συνήθη πρακτική των αστικών κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που επιβάλει τον κομματικό έλεγχο και την χειραγώγηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (η στρατιωτική ηγεσία που αντικαταστάθηκε εξάλλου ήταν η επιλογή του πρώην ΥΕΘΑ Β.Μεϊμαράκη, λίγο πριν η κυβέρνηση της ΝΔ χάσει την εξουσία). Κάνοντας μια βαθιά βουτιά στην επετηρίδα (το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι Α/ΓΕΝ τοποθετείται ο Υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, νυν Α/Ε ΔΔΜΝ) αναδεικνύονται νεώτεροι αξιωματικοί, προσκολλημένοι στην κυβέρνηση, άρα πιο πειθαρχημένοι. Και για αυτό, Επικίνδυνοι, για το λαό μας.

Πρόκειται για αξιωματικούς που είναι ψυχή και σώματι δοσμένοι στις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης. Έχουν άμεση εμπλοκή στην συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Αποδέκτες και διαχειριστές της αισχρής στρατηγικής στρατιωτικής συμμαχίας του ελληνικού κράτους με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ (που συμφώνησαν και χειροκρότησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ). Γαλουχημένοι με την νέα αντίληψη Άμυνας-Ασφάλειας που εντάσσει οργανικά στην Αποστολή του Στρατού την κατασταλτική του δράση κατά των κοινωνικών κινημάτων. Επίσης έρχονται να υλοποιήσουν τα σχέδια αντιδραστικής μετάλλαξης του Ελληνικού Στρατού με τη Νέα Δομή που σχεδιάζεται.

Επανερχόμαστε όμως για να τονίσουμε ότι ο βασικός λόγος που επέβαλε τις αλλαγές είναι η ανάγκη ελέγχου του προσωπικού από την κυβέρνηση. Ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το βαθύ ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φαντάρους-μόνιμο προσωπικό. Η κυβέρνηση αισθάνεται ότι δεν ελέγχει τον Στρατό, δεν μπορεί να τον διατάξει να καταστείλει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Σε δύο περιπτώσεις οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εισέπραξαν την Άρνηση των στρατιωτικών και των φαντάρων. Στην εξέγερση του 2008, όταν η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή εξέτασε το σενάριο να κατέβει ο στρατός στο δρόμο, άκουσε από τα χείλη του Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον να συμβεί, ενώ εκατοντάδες φαντάροι δήλωναν ότι Αρνούνται  να στρέψουν τα όπλα τους ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας. Πριν λίγες μέρες, όταν ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης διέταξε την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μάζεμα των σκουπιδιών, ήρθε αντιμέτωπος με τις αντιρρήσεις του Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου να διατάξει την συμμετοχή των υφισταμένων του φαντάρων και μονίμων στην Απεργοσπασία των εργαζομένων στους ΟΤΑ (ανεξάρτητα να σήμερα επιχειρεί να κάνει πολιτικά ταμείο, συνεργαζόμενος εκλογικά με το ΛΑΟΣ, ιδεολογικά όμως συνεπής με το ακραίο παρελθόν του)!!!

Αυτή την κατάσταση έρχεται να αλλάξει ο «σκληρός» νέος Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος. Γιατί στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό ο στρατός βγαίνει στο δρόμο με διαταγή των κυβερνήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δράση της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ ενάντια στις κοινωνικές εξεγέρσεις. Και επειδή στις μέρες μας «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ», οι στρατοί των βετεράνων μισθοφόρων του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ που εκπαιδεύονται, επιβάλλοντας Κατοχή και στυγνή Καταπίεση στους λαούς της ιμπεριαλιστικής περιφέρειας, θα εφαρμόσουν μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, τις κατασταλτικές τους μεθόδους ενάντια στα κινήματα του κόσμου της εργασίας.

Εμείς δηλώνουμε Αποφασισμένοι να σταθούμε και πάλι ενάντια σε αυτές τις αυταρχικές και ολοκληρωτικές λογικές και μεθοδεύσεις. Οι φαντάροι είναι αδύνατον να καταστείλουν τους αγώνες των δικών τους ταξικά ανθρώπων, των γονιών, αδελφών και φίλων που αγωνίζονται ενάντια σε κυβέρνηση-Ε,Ε.-ΔΝΤ-κεφάλαιο για τα κοινά μας συμφέροντα. Αλλά και οι υπαξιωματικοί-αξιωματικοί που βιώνουν τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής και αντιλαμβάνονται τις μαύρες μέρες που έρχονται, επιλέγουν την συμμετοχή τους σε εργατικές κινητοποιήσεις, παρά σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. Πιστεύουμε ότι μονόδρομος για την κοινωνία μας είναι η διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών και κοινωνικών αναγκών-δικαιωμάτων, η συνολική απελευθέρωση από τα δεσμά και τα αδιέξοδα του αστικού κατεστημένου.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *