Τίτλοι τέλους για ΓΑΠ. Στο κενό η πρόταση του για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Σχετικές τοποθετήσεις Α. Παπαρήγα και Α. Τσίπρα (3 Βίντεο)

«Το σημερινό σκηνικό είναι ζωντανή παράνοια», έγραφε χτες  η Ειρήνη Νταουντάκη και οι πρόσφατες εξελίξεις την επιβεβαίωσαν πλήρως. Ο Παπανδρέου αν και πολιτικά τελειωμένος με τις ίντριγκες του –πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τις .. κότες τις κοινοβουλευτικής του ομάδας- και κέρδισε κάποιο χρόνο για να μείνει ακόμα γαντζωμένος στην εξουσία.

Παρακολουθήσαμε λοιπόν, να κάνει το αυτολιβάνισμα του ο ΓΑΠ και να δηλώνει ότι αύριο θα πάει στον Παπούλια για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μια κυβέρνηση «Ευρύτερης εθνικής ευθύνης» -όπως την χαρακτήρισε ο Ε. Βενιζέλος.
Δεν παρέλειψε, επίσης, ο ΓΑΠ, όπως και ο Βενιζέλος αργότερα να τονίσει ποια θα είναι η κεντρική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Να ψηφιστεί δηλαδή η νέα δανειακή σύμβαση η οποία συνεπάγεται άγρια αλλεπάλληλα μέτρα που θα εξαθλιώνουν εντελώς τα λαϊκά στρώματα.

Η πρόταση του Παπανδρέου όμως για την συγκυβέρνηση ήταν όμως τόσο θολή -δεν έκανε την παραμικρή αναφορά ότι ο
ίδιος παραιτείται όπως έθετε σαν προϋπόθεση η Ν.Δ, απλώς το “συζητάει” όπως είπε- που ο Α. Σαμαράς αισθανόμενος ότι ο ΓΑΠ πάει να τον παγιδεύσει δήλωσε: «Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνη που επωμίζεται είναι τεράστια. Μόνη λύση οι εκλογές». Βλέπουμε, λοιπόν ότι κορυφώνονται οι ανταγωνισμοί των αστικών κομμάτων για την νομή της κυβερνητικής εξουσίας.

Θα επανέλθουμε ποιο αναλυτικά σ’ αυτές τις εξελίξεις.

Στα δυο επόμενα βίντεο παρακολουθούμε τις σύντομες παρεμβάσεις που έκαναν μετά την ομιλία του ΓΑΠ, η Α. Παπαρήγα και ο Α. Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *