Να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα που όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος δεν είναι κανένας επαναστάτης ή έστω “ασυμβίβαστος δικαστής”, όπως πάνε να μας τον παρουσιάσουν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς έτυχε να είναι ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια, χωρίς να είναι υποτακτικός της εξουσίας, και χωρίς να έχει “σκελετούς” στην ντουλάπα του. Αλλιώς θα τον είχαν εξαφανίσει οι κρατικοί μηχανισμοί, θα ήταν εύκολη βορά για τον Ντογιάκο.
Ελαχε όμως να βρεθεί ως και της θέσης του με καίρια εμπλοκή στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Και κάπου εδώ ο πρώην δικαστικός κράτησε μια στάση που τον τιμάει. Γιατί, όπως και να το κάνουμε ο κ. Ράμμος για δεκαετίες θήτευσε στο συμβούλιο της Επικρατείας, και έφτασε μέχρι το να γίνει αντιπρόεδρος του, Είναι γνωστές οι αντιλαϊκές αποφάσεις αυτού του οργάνου που φέρουν και την υπογραφή του Ράμμου. Γι’ αυτό βρέθηκε πρόεδρος της ΑΔΑΕ με την σύμφωνη γνώμη Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Κι’ εδώ είναι καλό να επαναφέρεται στην μνήμη σας την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε “Το καθεστώς Μητσοτάκη και το παρασκήνιο της σύγκρουσης για την ΑΔΑΕ“, γιατί κάποια γεγονότα δεν πρέπει να τα λησμονούμε.
Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το ότι ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κάνει δημόσια παρέμβαση και με πολυσέλιδο άρθρο του στο Syntagma watch, και με καθαρά νομικό σκεπτικό και επιχειρήματα εκθέτει τόσο την κυρία Αδειλίνη όσο και τον κ. Ζήση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, επισημαίνοντας πως οι εισαγγελείς έχουν αστικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.
Αφήστε μια απάντηση