Μερικά συμπεράσματα από τις τελευταίες 96 ώρες

–  Οι άνθρωποι που έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους και παρ όλα αυτά μιλανε και γράφουν με ειρμό και ηρεμία, αξίζουν το θαυμασμό μας. Πραγματικά δεν ξέρω πώς το κάνουν.

– Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στην ιστορία, που ο πολιτικός ηγέτης της, ανακοίνωσε δημοψήφισμα, την επομένη του αλλάξανε πολιτικοί ηγέτες άλλων χωρών το ερώτημα, ανακοίνωσε την ημερομηνία και τη μεθεπόμενη το πήρε πίσω με τη δικαιολογία “λέμε και καμια μαλακία να περνάει η ώρα”.

– Ευτυχώς που αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ένας διακεκριμένος Συνταγματολόγος γιατί στην προηγούμενη δικτατορία είχαμε κάτι αμόρφωτα ζώα. Όπως πολύ σωστά επισήμανε, δεν γίνεται να κάνουμε εκλογές αν δεν είμαστε από πριν βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με την ψήφο εμπιστοσύνης που μπορείς να τη δώσεις εν λευκώ για να πάει κάποιος να φτιάξει κυβέρνηση, άγνωστο με ποιούς. Για να παραφράσω και λίγο: “όταν οι εκλογές μπορέσουν να αλλάξουν τον κόσμο, θα γίνουν παράνομες”. Μέχρι τότε, μπορείτε να πιστεύετε οτι έχετε συμμετοχή στις αποφάσεις κάθε 4 χρόνια.

– Στα πλαίσια αυτά, σκέφτηκα ενα νέο σύστημα διακυβέρνησης που θα το ονομάσω βουλευτική δημοκρατία. Μαζεύονται οι βουλευτές και ψηφίζουν κάθε 4 χρόνια μεταξύ τους, να βγάλουν έναν που θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φτιάξει κυβέρνηση. Τάζει αυτός μερικά υπουργεία για να τον στηρίξουν και έτοιμος. Λιγότερο δαπανηρό από το να ψηφίζει ο κόσμος και δε ρισκάρεις και το αποτέλεσμα.

– Στα πλαίσια της μείωσης των περιττών εξόδων, οι βουλευτές θα ορίζονται από το Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, το Λαμπρακιστάν και τα λοιπά εκδοτικά συμφέροντα. Και τώρα το ίδιο γίνεται, απλά μεσολαβεί η προεκλογική περίοδος και αναγκάζονται να ξοδέψουν τόσα χρήματα για να τους ψηφίσει ο κυρίαρχος λαός.

– Μας τσακίζουν με το πολυνομοσχέδιο για να βγάλουν 5 δισ. Τόσα θα γλιτώσουμε και με τη δανειακή σύμβαση από τους τόκους του χρόνου. Άρα με τη δανειακή σύμβαση γλίτώνουμε ένα νέο πολυνομοσχέδιο. Αλλά η δανειακή σύμβαση θα συνοδεύεται απο ένα πολυνομοσχέδιο με δύσκολα μέτρα.

– 60 δισ. θα δωθούν στις τράπεζες το Φεβρουάριο σύμφωνα με τη σύμβαση (30 απ ευθείας και 30 μέσω PSI). Όσο 12 πολυνομοσχέδια.

– Τα ασφαλιστικά ταμεία θα γίνουν δυνατότερα από ποτέ, χάνοντας το 50% των αποθεματικών τους. Ναι, τα ίδια ασφαλιστικά ταμεία που δεν θα χαν να δώσουν συντάξεις αν δεν είχαμε πάρει την έκτη δόση μέχρι τις 15 Οκτώβρη. Ή μάλλον Νοέμβρη. Ίσως και το Δεκέμβρη. Τελος πάντων, από μέρα σε μέρα.

– Σύμφωνα με το Βενιζέλο, όντως δεν υπάρχει νομική διαδικασία εξόδου από την Ευρωζώνη αν δεν φύγουμε οικειοθελώς, αλλά υπάρχει χρηματοοικονομική. Στην πράξη αυτό σημαίνει οτι μπορεί η ΕΚΤ να παραγγείλει μια σφραγίδα που να γράφει “δραχμή” και να την πατάει πάνω από τα ευρώ που θα μας στέλνει.

– Έχουμε λαϊκή κυριαρχία.

Και μια ερώτηση:
Είδε κανείς σας τον Πάγκαλο τις τελευταίες μέρες; Ανησυχώ.

Αναδημοσίευση από clopy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *