H μέρα της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν πλησιάζει…

“Η επίθεση στο Ιράν είναι πιο κοντά”! Δήλωση Σιμόν Πέρες

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες έδωσε συνέχεια στην έντονη φημολογία σχετικά με μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράν, λέγοντας αργά χθες βράδυ ότι η στρατιωτική επιλογή για να εμποδιστεί η Ισλαμική Δημοκρατία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι πιο κοντά! Ερωτηθείς από το ειδησεογραφικό Κανάλι Δύο εάν υπάρχει “κάτι που μας φέρνει πιο κοντά σε μια στρατιωτική επιλογή από ό,τι σε μια διπλωματική”, ο Πέρες είπε: “πιστεύω ότι έτσι είναι, εκτιμώ ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών πολλών χωρών κοιτούν το ρολόι που κτυπά και προειδοποιούν τους ηγέτες τους ότι δεν απομένει πολύς χρόνος”. “Το Ιράν πλησιάζει στην απόκτηση ατομικών όπλων και στο χρόνο που απομένει πρέπει να στραφούμε στις άλλες χώρες του κόσμου και να απαιτήσουμε να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους  που δεν είναι απλά να εγκρίνουν κυρώσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει και υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος επιλογών“, πρόσθεσε ο Πέρες.

Να θυμίσουμε ότι τα ΜΜΕ στο Ισραήλ σε σειρά δημοσιευμάτων τους αποκάλυψαν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση του υπουργικού του συμβουλίου για να διατάξει επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Οι δηλώσεις των αμερικανών και ευρωπαίων πολιτικών και διπλωματών εκφράζουν την αντίθεση τους στο πυρηνικό εξοπλισμό της Τεχεράνης, δηλώνουν την πρόθεση τους να σταθούν δίπλα στο Ισραήλ να απειληθεί, αλλά φαίνεται ότι την συγκεκριμένη στιγμή μάλλον επιδιώκουν την προβολή της  απειλής στρατιωτικής επίθεσης ώστε να εξασφαλίσουν την υποχώρηση του Ιράν.

Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ακόμη μεγαλύτερη και από την αλ Κάιντα, η οποία έχει εξασθενίσει αλλά δεν έχει νικηθεί. “Η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ και τα συμφέροντά μας και αυτά των εταίρων μας έχει έρθει στο επίκεντρο και είναι το Ιράν”, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός. Μιλώντας σε ένα φόρουμ στην Ουάσινγκτον ο αξιωματούχος είπε ότι δεν πιστεύει ότι το Ιράν επιθυμεί να προκαλέσει μία σύγκρουση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν η Τεχεράνη έχει αποφασίσει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Καθώς ο Ομπάμα διαφοροποιείται ως προς τον χρόνο εκδήλωσης της επίθεσης εξαιτίας της πραγματοποίησης των Προεδρικών εκλογών, εντύπωση προκαλεί η άμεση τοποθέτηση του Γαλλικού κράτους εκπροσωπούμενου από το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις Κάννες, καταδίκασε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, λέγοντας ότι “η συμπεριφορά του Ιράν και η εμμονική του επιθυμία να αποκτήσει στρατιωτική πυρηνική δυνατότητα αποτελεί παραβίαση όλων των διεθνών κανόνων. Η Γαλλία καταδικάζει έντονα την έλλειψη σεβασμού για αυτούς τους κανόνες”.

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία αναμένεται να περιέχει πληροφορίες που θα επισημαίνουν τη στρατιωτική διάσταση του προγράμματος. Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως η IAEA θα δώσει πολλές νέες λεπτομέρειες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και θα προσθέσει στοιχεία σε τομείς που στο παρελθόν είχε αναφέρει επιγραμματικά, καλλιεργώντας κλίμα ευνοϊκό για την εκδήλωση της επίθεσης. Όλα τα παραπάνω φυσικά αποτελούν και παραμέτρους των ακραίων εκβιασμών ως προς το Ιράν, ώστε με την απειλή των πολεμικών προετοιμασιών να υποχωρήσει από τα αρχικά του σχέδια.

Στην παραπάνω εκτίμηση συνηγορεί και η υπόλοιπη δήλωση Σαρκοζί:  “Προληπτικές επιθέσεις; Βιάζεστε. Δεν γίνεται έτσι. Υπάρχει ο διάλογος, όταν δεν καταλήγει κάπου υπάρχουν οι κυρώσεις και αν οι κυρώσεις δεν αρκούν υπάρχουν και άλλες κυρώσεις, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να διευθετεί τα πάντα με τα όπλα”, δήλωσε ο Σαρκοζί απαντώντας σε σχετική ερώτηση από τις Κάνες. “Είναι πολύ σοβαρές προτάσεις, δεν είναι πράγματα για τα οποία μιλάμε έτσι απλά μεταξύ των ηγετών των κρατών”, συνέχισε ο γάλλος πρόεδρος. “Το μοναδικό πράγμα που είπαμε είναι ότι αν το Ισραήλ δεχθεί απειλές για την ύπαρξή του, η Γαλλία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια”, υπενθύμισε ο Σαρκοζί.

Θα επαναλάβουμε την εκτίμηση προηγούμενης ανακοίνωσης μας. Το σίγουρο είναι ότι ο πόλεμος της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων κατά του κόσμου της εργασίας, που διεξάγεται είτε στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια είτε στις καπιταλιστικές μητροπόλεις όχι μόνο διεξάγεται αμείωτος, αλλά αποκτά ολοένα αντιδραστικότερο και βιαιότερο χαρακτήρα. Τα κράτη του Άξονα του Κακού που στοχοποιήθηκαν από τον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» πλήττονται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πρόσχημα την «εισαγωγή» της Δυτικού τύπου Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που και στη χώρα της Δημοκρατίας και Ελευθερίας, η κυβέρνηση Ομπάμα εξαπολύει χημικό πόλεμο με χιλιάδες δακρυγόνα κατά των αγανακτισμένων διαδηλωτών, επιχειρεί την συντριβή τους μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας, παραδίδοντας μαθήματα ανείπωτης κρατικής τρομοκρατίας, διαφημίζοντας σύγχρονες κατασταλτικές μεθόδους στους τριτοκοσμικούς αυταρχικούς μονάρχες.  Ανεξάρτητα την συμβιβαστική και πειθήνια στάση των ηγετών τους, βάλλονται από το ΝΑΤΟ και τις Συμμορίες των Προθύμων Ιμπεριαλιστών γιατί έτσι επιβάλλουν τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που εκπροσωπούν και επιπλέον, μέσω των πολεμικών συγκρούσεων, αναζητούν διέξοδο από την πρωτόγνωρη καπιταλιστική κρίση. Η εξόντωση του Κανταφικού καθεστώτος εγγράφεται σε αυτή την προσπάθεια, ενώ ακολουθούν η Συρία του Άσαντ, με την κυβέρνηση Ερντογάν να δρα καταλυτικά εναντίον της έχοντας την αμερικανική και ευρωπαϊκή εξουσιοδότηση, ενώ το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ αναλαμβάνει την επίθεση κατά του Ιράν. Οι Παλαιστίνιοι παραμένουν πάντα φυλακισμένοι και καταπιεσμένοι, ενώ τα όνειρα ελευθερίας τους συντρίβονται από τους καλά σχεδιασμένους βομβαρδισμούς του Ισραηλινού στρατού, τους εποικισμούς και τα μπλοκαρίσματα της αναγνώρισης τους από ΗΠΑ-Ισραήλ σε κάθε διεθνή οργανισμό, κόντρα σε όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει  να αντιταχθεί στην νέα ιμπεριαλιστική επίθεση που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή. Κρατώντας κριτική στάση απέναντι στο θεοκρατικό και αντιδραστικό καθεστώς της Τεχεράνης, αναγνωρίζουμε μόνο στον Ιρανικό λαό το δικαίωμα της Ανατροπής του και της συγγραφής της επόμενης σελίδας της ιστορίας του. Εξάλλου κάθε συμμαχία μεταξύ επεμβατικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τάσεων της εσωτερικής αστικής αντιπολίτευσης ή μειονοτικών δυνάμεων, αποδείχτηκε Ανίερη, επισφραγίστηκε από τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της καπιταλιστικής Δύσης, εγκαθίδρυσε ένα καθεστώς στυγνής ταξικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Το δίλημμα επομένως δεν είναι Ισραήλ-ΗΠΑ-Ε.Ε., δυνάμεις που επιθυμούν να επιβάλλουν την αποκλειστική κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής και επιδιώκουν να επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια  ή Ιράν, δημοκρατική διάδοση των πυρηνικών όπλων και αναγνώριση του ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης που διεκδικεί.

Αλλά η εμφάνιση ενός διεθνούς εργατικού εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος που θα αντιταχθεί συνολικά στην Ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων και θα συμβάλλει στην Ανατροπή της Καπιταλιστικής Βαρβαρότητας.

Απαιτούμε την συνολική απαγόρευση όλων των όπλων μαζικής καταστροφής και της χρήσης πυρηνικής ενέργειας. Να μπλοκάρουμε αγωνιστικά κάθε συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και να ανατρέψουμε τη δολοφονική στρατηγική συμμαχία Ελληνικού-Ισραηλινού κράτους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *