Καμία κυβέρνηση και καμία κάλπη δεν είναι λύση. Αγώνας για την ανατροπή, τώρα!

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε κάτω από το βάρος της εργατικής – λαϊκής οργής. Τώρα, οι  μηχανισμοί του αστικού συνασπισμού εξουσίας – πανικόβλητοι- προσδοκούν να φυλακίσουν την αγανάχτηση και την αξιοπρέπεια στο κουτί μιας κάλπης, ή στην δήθεν συναίνεση μιας «κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης» των κομμάτων του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός, οι αγωνιζόμενοι, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, δεν έχουν καμία αυταπάτη. Να φύγουν όλοι, τώρα, μαζί με την πολιτική τους!
Ένα εργατικό και λαϊκό Αγωνιστικό Μέτωπο ρήξης και ανατροπής είναι ο δρόμος της νίκης. Μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία των αγωνιζόμενων λαϊκών μαζών, με κορμό το εργατικό κίνημα και ανατρεπτική πολιτική προοπτική, μπορεί να νικήσει την κυβέρνηση και να ανατρέψει την επίθεση, να επιβάλει κατακτήσεις και αντιστροφή της ιστορικής πορείας.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Το λαϊκό αίτημα είναι να φύγουν τώρα! Η κυβέρνηση, η δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνια, όλο το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Κάθε κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας”, “μεταβατική” ή άλλη είναι κυβέρνηση πραξικοπηματική, κυβέρνηση απόπειρας να επιβληθεί η δικτατορία των πιστωτών και των αγορών, κυβέρνηση με μόνο ρόλο να φέρει την κοινωνική ερήμωση και εξαθλίωση και να δώσει “φιλί της ζωής” σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Θα μας βρουν μπροστά τους σε αυτές τις απόπειρες σωτηρίας των αντεργατικών επιθέσεων τους! Οι εκβιασμοί δεν περνούν. Με την δύναμη του κινήματος θα επιβάλουμε την αντικαπιταλιστική ανατροπή: Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος. Καμία αναστολή των αγώνων, κλιμάκωση τώρα!

ΝΑΡ Αθήνας: κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο αγώνα και ανατροπής τώρα  

Η κλιμάκωση της ταξικής πάλης και η ορμητική εισβολή του εργατικού – λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο, το βάθεμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και της αστικής επίθεσης από το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ- κεφαλαίου έχουν προκαλέσει μια πρωτοφανή πολιτική-κυβερνητική κρίση στο έτσι κι αλλιώς σάπιο, λαομίσητο και εχθρικό για το λαό και τις ανάγκες του πολιτικό σύστημα.
Για το μαζικό κίνημα, τις ταξικές δυνάμεις στους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τις εργατικές συνελεύσεις, τη νεολαία ένας είναι ο δρόμος:
-Η κλιμάκωση του εργατικού ξεσηκωμού και της λαϊκής εξέγερσης για να φύγει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η δανειακή σύμβαση, τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι.
Το ποτάμι της λαϊκής οργής δεν μπορούν να το σταματήσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αστικού πολιτικού συστήματος.
Ούτε χωράει στους εκλογικούς, κοινοβουλευτικούς και τελικά καθηλωτικούς σχεδιασμούς των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Που αντί να συμβάλλουν στην κοινή δράση και τον πολιτικό συντονισμό του αγωνιζόμενου λαού για την συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και της επίθεσης διαγκωνίζονται σε μάχες για την “ιδιοκτησία” του κινήματος, των σωματείων και των φορέων της λαϊκής πάλης, τις εντυπώσεις στα ΜΜΕ και τις δημοσκοπικές επιδόσεις.
Το ΝΑΡ καταγγέλλει ανοιχτά στον αγωνιζόμενο κόσμο αυτές τις πρακτικές και διαχωρίζεται σθεναρά από αυτά τα πολιτικά σχέδια. Επιμένει και προωθεί την κοινή δράση και το συντονισμό όλων των τμημάτων του μαχόμενου λαού με το αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο του αντικαπιταλιστικού αγώνα και με αποκλειστικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και του σφαγείου Ε.Ε. – ΔΝΤ – κεφαλαίου από τα κάτω και αριστερά.
Παλεύει για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αγώνα και ανατροπής της άθλιας κυβέρνησης και συνολικά του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, για να σαρωθεί η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ – κεφαλαίου, για την απαλλαγή από τη δικτατορία των αγορών, των τραπεζιτών, του κέρδους και της ΕΕ.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει τα σωματεία, τα συντονιστικά, οι συνελεύσεις με δημοκρατικό τρόπο να οργανώσουν τον αγώνα.
Καλεί όλα τα σωματεία, τα συντονιστικά τους, τις συνελεύσεις, την άνεργη και φοιτητική νεολαία, τον κόσμο που εξεγείρεται στις γειτονιές, τις πλατείες και τις παρελάσεις σε μεγάλη λαϊκή διαδήλωση την Παρασκευή 4/11 , στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.
Να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα, η Εποπτεία και κάθε διαχειριστής της επίθεσης.
Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους και διαγραφή του χρέους.
Έξοδος από το ευρώ, ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΕΕ, ΝΑΤΟ, και ΔΝΤ.
Εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
Ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος σε βάρος των κερδών.
Ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αναβάθμιση και συντονισμός από τα κάτω των μορφών λαϊκής αυτό-οργάνωσης, ανυπακοής και αλληλεγγύης.
Για να βγει νικητής ο λαός και όχι ο φόβος!

 Το Γραφείο της Οργάνωσης Αθήνας του ΝΑΡ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *