Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης (Βίντεο) και η “ιερή” αγανάκτηση του Πρετεντέρη (Βίντεο) Αντίδραση του ΚΚΕ (Βίντεο)

«Ιερή» αγανάκτηση κατέλαβε τον Πρετεντέρη και ανέλαβε να υπερασπιστή την «τιμή» του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.

Τα πήρε στο κρανίο ο δημοσιολόγος του ΔΟΛ και μαρκουτσοφόρος του Mega γιατί σήμερα έπεσαν εντελώς οι μάσκες και φάνηκε ολοκάθαρα –ακόμα και σ’ αυτόν που δεν έχει ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη- ότι οι αστοί πολιτικάντηδες πάντα ήταν τα γιουσουφάκια στις επιθυμίες ντόπιων και ξένων καπιταλιστών και των εκπροσώπων τους. «Θέλω να ελπίζω ότι δεν μας θεωρούν τέτοια Μπανανία», οι ξένοι επικυρίαρχοι, ούρλιαξε ο Πρετεντεράκος.

Σήμερα στην συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά «δόθηκαν τα χέρια» και αύριο θα έχουμε μια «κυβέρνηση ευθύνης», «εθνικής σωτηρίας» ή όπως αλλιώς την ονομάσουν.  Θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πιθανόν στην νέα κυβέρνηση να συμμετέχουν εκτός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το ΛΑΟΣ και το ΔΥΣΥ, χωρίς να αποκλείεται να πάρει μέρος και το πολιτικό μόρφωμα του Κουβέλη αν και δεν έχει δηλώσει τέτοια πρόθεση.

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί αυτή η κυβέρνηση –και πέρα από τα πρόσωπα τα οποία θα την στελεχώνουν- θα στηριχτεί στα εφτά σημεία που επεξεργάστηκε ο Βενιζέλος και ουσιαστικά υλοποιεί τις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων δανειστών του ελληνικού κράτους. Πέρα απ’ όσα λέγονται για την δημιουργία της σημερινής πολιτικής κρίσης –ατυχής ιδέα του ΓΑΠ περί διενέργειας δημοψηφίσματος κλπ- η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η κυβέρνηση πια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Δεν μπορεί να την μανουβράρει ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα της να αποτρέψουν την κοινωνική έκρηξη. Ο φόβος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι απλά της κυβέρνησης αλλά γενικά της άρχουσας τάξης την αναγκάζουν να ανασυγκροτήσουν το αστικό πολιτικό μπλοκ. Εκτιμούν ότι έτσι θα μπορέσουν να ενσωματώσουν και να αναχαιτίσουν την λαϊκή οργή.

Οσα συνέβησαν σε όλη την Ελλάδα κατά τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη τους και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης πλατιών λαϊκών μαζών που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα τους έχουν πανικοβάλλει.

Ετσι λοιπόν αυτή την στιγμή το αστικό σύστημα θέτει δυο κύριους στόχους. Πρώτον. Να βρει τρόπο να περάσει αυτά τα μέτρα που
είναι αναγκαία για τους πλουτοκράτες ώστε την καπιταλιστική οικονομική κρίση να την πληρώση η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ οι καπιταλιστές, στην χειρότερη περίπτωση, γ’ αυτούς, να έχουν ελάχιστες απώλειες και δεύτερον να τα
περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις από τον λαό που τον οδηγούν στην εξαθλίωση
.
Αυτό είναι και το πραγματικό διακύβευμα των όσων παρακολουθούμε αυτές τις ώρες.

Το ζητούμενο είναι αν ο λαϊκός παράγοντας θα βγει στο προσκήνιο και θα ματαιώσει τους σχεδιασμούς που κάνουν άλλοι χωρίς εμάς, ενάντια σε μας.

Υ.Γ. Λίγη σημασία έχει αν, με τις τελευταίες εξελίξεις η όλη αντιμνημονιακή πολιτική της Ν.Δ αποδείχτηκε παραμύθι.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Με παρέμβαση του στην τηλεόραση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Μάκης Μαίλης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα παραστεί αύριο στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών -ούτε ο Σύριζα θα συμμετάσχει- γιατί το αντικείμενο της σύσκεψης είναι γνωστό: Σχηματισμός νέας κυβέρνησης με την οποία το κόμμα του είναι διαμετρικά αντίθετο, «είναι σε πόλεμο» μαζί της όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτά που έχει βιώσει μέχρι τώρα ο λαός θα ωχριούν μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν, εκτίμησε ο Μ. Μαϊλης και κάλεσε τον λαό να κινητοποιηθεί και να κάνει δύσκολη την ζωή της νέας κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *