Επικοινωνιολογικά τεχνάσματα


Να παραμυθιάσει και να αποκοιμίσει μαθητές και φοιτητές προσπαθεί η κυβέρνηση μέσω του νέου υπουργού Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλου. Με γλυκανάλατες κοινοτυπίες ο Αρούλης του στυλ: «καλά κάνουν οι νέοι και μας αμφισβητούν» και «οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις γίνονται όταν βασίζονται, κυρίως, στην κοινωνική συναίνεση, αλλά πάνω απ΄ όλα στη συμφωνία και της κοινωνίας αλλά και των πολιτικών δυνάμεων», προσπαθεί ο νέος υπουργός να αποφύγει «αναίμακτα» τα αγκάθια που έχει μπροστά του.

Και αυτά είναι πολλά με κύρια την υπόθεση των κολεγίων καθώς πρέπει να ενσωματωθεί η γνωστή κοινοτική οδηγία για την αναγνώρισή τους στο Εθνικό Δίκαιο, αλλά και η εφαρμογή του νόμου- πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Επικοινωνιολόγος ο Σπηλιωτόπουλος βάζει μπροστά ένα σχέδιο για διάλογος με μαθητές και φοιτητές προσχηματικό και παραπλανητικό. Δίπλα του έχει τον φανατικό πολέμιο του φοιτητικού κινήματος, Βερέμη, πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, τον Μπαμπινιώτη και την υπόλοιπη κλίκα κάποιων ψευτοδιανοούμενων που πουλάν χάντρες για μεταξωτές κορδέλες προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος.

Το δόλωμα που ρίχνουν είναι η «ελεύθερη πρόσβαση», στα Πανεπιστήμια με τη δημιουργία ενός προπαρασκευαστικού έτους. Κανείς όμως δεν μας λέει πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν οι δαπάνες για την Παιδεία είναι καθηλωμένες ότι χρειάζονται υποδομές που τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν διαθέτουν.

Επικοινωνιολογικά τεχνάσματα είναι αυτά προκειμένου να μην ανοιχτεί πάλι ένα καυτό μέτωπο της κυβέρνησης με μαθητές και φοιτητές. Να μην περάσει η προσπάθεια απροσανατολισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *