«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων»

Ρωμαίος έπαρχος: Ονομαζόταν στη ρωμαϊκή διοίκηση ο κυβερνήτης μιας επαρχίας, δηλαδή ενός ρωμαϊκού εδάφους έξω από την ιταλική χερσόνησο. Αποτελούσε την ανώτατη αρχή στις κατακτημένες περιοχές, λογοδοτούσε μόνο στο όργανο που τον είχε διορίσει και η θητεία του ήταν συνήθως ενιαύσια αλλά μπορούσε να ανανεωθεί.

Είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση το ποιος είναι ο Παπαδήμος – ας δούμε τώρα ένα άρθρο του Reuters από τις 18 Οκτώβρη, που τότε δεν το δημοσιεύσαμε, μιας και δε θα είχε την προσοχή που θα του άρμοζε.

Τώρα όμως που πλέον το ευρωπαϊκό τραπεζικό κεφάλαιο τοποθέτησε τον άνθρωπο του στην κυβέρνηση της Ελλάδας, ώστε να είναι 100% σίγουροι ότι θα περάσει το δικό τους εις βάρος του λαού, ήρθε νομίζω η ώρα να δούμε τι μετέδωσε τότε το Reuters:

Reuters: Η Ελλάδα θα διοικείται από την ΕΕ με αντάλλαγμα τη σωτηρία της – Εκχώρηση εξουσιών

«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων» ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος της ΕΕ. Για μία νέας μορφής αποικιοκρατία κάνει λόγο το πρακτορείο. Σε δημοσίευμα του Reuters ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου επισημαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η ιδέα να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία, χάνοντας μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.

Με βάση την πρόταση αυτή, την οποία χαρακτηρίζει το Reuters ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας, η ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα διευρυνθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες.

Θα έχουν εκτελεστικές εξουσίες

Η νέα διευρυμένη ομάδα θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα στις αποκρατικοποιήσεις.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η ΕΕ θα διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά τελεσίγραφο: «Ή θα αποκτήσουμε εξουσίες ή δεν θα λάβετε άλλα χρήματα».

«Είναι θέμα εξουσίας» αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό» συμπληρώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Τι γλώσσα μιλάει ο Παπαδήμος;

…«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων»…

Η ντόπια άρχουσα τάξη προτεκτορατοποίησε και σε πολιτικό επίπεδο τη χώρα, παραδίδοντας τα κλειδιά στους πιστωτές. Έτσι, οι τράπεζες διασφαλίζονται – όσο για τους εργάτες, άστους να ελπίζουν ότι τώρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα (η ψεύτικη προπαγάνδα ήδη οργιάζει στα κυρίαρχα ΜΜΕ)…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *