ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Συλλυπητήρια, μόνο, μπορούμε να απευθύνουμε στην οικογένεια και τους οικείους του 28χρονου λοχία από την Ηλεία, που πέθανε χθες, από εγκεφαλικό επεισόδιο, στη Ρόδο. Είναι το ελάχιστο καθήκον απέναντί τους, για ένα ακόμα νέο άνθρωπο – θύμα των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης, εργασίας και υπηρεσιών που επικρατούν στον ελληνικό στρατό.

Βρισκόμαστε, για μια ακόμα φορά, αντιμέτωποι με τις τρομακτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρετούν οι στρατευμένοι και το χαμηλόβαθμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, ειδικά στις μονάδες της παραμεθορίου.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επανάληψη της «ανθρωποκεντρικής» συμπεριφοράς της νέας ηγεσίας του στρατού, που ακολουθεί πιστά τις προηγούμενες: Στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του ΓΕΣ, φιγουράρει ακόμα η «Ημερήσια Διαταγή του παραλαμβάνοντος αρχηγού ΓΕΣ της 3ης Νοεμβρίου ’11» (εκεί που ο Κ. Ζιαζιάς, νέος Α/ΓΕΣ, δηλώνει: «Θεωρώ ως θέμα τιμής του καθενός μας την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού») αλλά δεν υπάρχει ούτε μία κουβέντα για το παλικάρι που άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της θητείας του παραλόγου, με την αιτία να εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης ως εγκεφαλικό – χωρίς μάλιστα να έχει εμφανίσει προβλήματα υγείας!

Φαίνεται πως, από αυτές τις δηλώσεις για την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού, θα μείνει ίσως μόνο το υλικό να προστατεύεται από τον ελληνικό στρατό.

Για εμάς, τους συναδέλφους του άτυχου στρατιώτη, επανέρχεται ξανά το ζήτημα της ζωής και της διαβίωσής μας. Για μια ακόμα φορά, χάνουμε ένα συνάδελφο, θύμα των συνθηκών που βιώνουμε κι εμείς – με τις όποιες διαφοροποιήσεις – κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

Το ΓΕΣ, αλλά και συνολικά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, βαρύνονται για ένα ακόμη έγκλημα κατά της ζωής ενός νέου ανθρώπου και οφείλουν να δώσουν απαντήσεις:

Πώς είναι δυνατόν ένας υγιής άνθρωπος να πεθαίνει εξαιτίας εγκεφαλικού στα 28 του χρόνια;

Αν δεν οφείλεται αυτός ο θάνατος σε ενδεχόμενες ακραίες συνθήκες υπηρεσιών, αγγαρείας, διαβίωσης, τότε πως είναι δυνατό να μην έχει προληφθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τη διαβόητη «μέριμνα για το προσωπικό» των διοικητών των μονάδων;

Κι εδώ εμφανίζεται ένα χρόνιο και φοβερό πρόβλημα για το χαμηλόβαθμο προσωπικό: Μπορεί ο στρατός να συμμετέχει στην «εθνική προσπάθεια» διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, με περικοπές κατά 25% στις δαπάνες του, όμως αυτή την προσπάθεια τη σηκώνουν στις πλάτες τους οι ίδιοι οι φαντάροι, τόσο με τον ιδρώτα όσο και με τη ζωή τους.

Με ρυθμό πολυβόλου καταγγέλλουν οι φαντάροι τη δολοφονική αυθαιρεσία και την εξόντωση τους, στο όνομα του αξιόμαχου και της λειτουργίας των στρατοπέδων, τα περιστατικά λιποθυμίας εξαντλημένων αγγαρειομάχων διαδέχονται το ένα το άλλο, το φαγητό και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι προς εξαφάνιση, οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι ένα ανέκδοτο που μετατρέπεται σε εφιάλτη για όποιον παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Είναι φυσικό επόμενο της διάλυσης όσων οφείλει να παρέχει ο ΕΣ για την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που κάλεσε να υπηρετήσουν στις τάξεις του.

Με τον πλέον τραγικό τρόπο αναδεικνύεται ξανά η υποτίμηση της ζωής των φαντάρων από ένα στρατό που μας θεωρεί άμισθους δούλους και αναλώσιμο υλικό.

Για εμάς, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς το νεκρό συνάδελφό μας, να έρθουν στο φως οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του, να λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι.

 

Καλούμε τα επιτελεία να πάρουν θέση και να διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις ευθύνες που προκύπτουν

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *