Πειρατικός τσαμπουκάς των Ισραηλινών


Η αποστολή του πλοίου «Αρίωνα» που μετέφερε φαρμακευτική βοήθεια στην Γάζα είχε την τύχη του «Dignity» που προσπάθησε ανάλογη αποστολή.
Το «Dignity» το είχε εμβολίσει πλοίο του Ισραηλινού ναυτικού στης 30 Δεκέμβρη. Το «Αρίων» το περικύκλωσαν 6 ισραηλινά πλοία και μάλιστα όσο βρισκόταν στα διεθνή ύδατα.
Το προειδοποίησαν 3 φορές ότι θα βάλουν εναντίων του με πραγματικά πυρά και έτσι το ανάγκασαν να αλλάξει πορεία και να επιστρέφει στην Λάρνακα.

Ανύπαρκτη η αντίδραση της “διεθνούς κοινότητας” και μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση των σιωνιστών.

Σε ανακοίνωση του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αναφέρει:

Το μπλοκάρισμα του Αρίων αποτελεί πράξη κρατικής τρομοκρατίας

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλλει το μπλοκάρισμα από το Ισραηλινό ναυτικό του πλοίου Αρίων που κατευθυνόταν στη Γάζα.
Η παρεμπόδιση του πλοίου του Free Gaza Movement με την απειλή ένοπλης βίας και την απόπειρα εμβολισμού του, αποτελεί πράξη κρατικής τρομοκρατίας, ένα πραγματικό μνημείο αυθαιρεσίας και αθλιότητας.
Το κράτος τραμπούκος και επιδειξίας του Ισραήλ όχι μόνο αρνείται την ανθρωπιστική βοήθεια στους πολιορκημένους Παλαιστινίους, αλλά και υφαρπάζει μια τεράστια διεθνή θαλάσσια έκταση: Η επίθεση στο Αρίων έγινε σε διεθνή ύδατα δεκάδες μίλια μακριά από την όποια εμπόλεμη ζώνη. Να σημειώσουμε, επίσης, την ένοχη παθητικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτήν την πειρατεία ενός υπό Ελληνική σημαία πλοίου.

Παρά το ότι η αποστολή του Free Gaza δεν κατάφερε εντέλει να φτάσει στη Γάζα, εντούτοις, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και εξέφρασε την ηθική συνείδηση της πολιτισμένης ανθρωπότητας. Η αγωνιζόμενη Παλαιστίνη δεν είναι και δεν θα μείνει ποτέ μόνη!

Αθήνα 15/1/2009

0 απαντήσεις στο “Πειρατικός τσαμπουκάς των Ισραηλινών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *