Οι μπάτσοι πήγαν κα κουκουλώσουν τους επίδοξους δολοφόνους της Κωνσταντίνας Κούνεβα


Κι ενώ δέχτηκε η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνας Κούνεβα εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στην Εντατική του «Ευαγγελισμού», οι μπάτσοι πήγαν να κουκουλώσουν την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε.

Συνηθισμένοι να κουκουλώνουν περιστατικά βασανισμού ή δολοφονιών που διαπράττουν οι ίδιοι ή προστατευόμενα τους τομάρια, συνέταξαν μια δικογραφία που δεν άφηνε κανένα περιθώριο να βρεθούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης.

Ούτε καταθέσεις απ’ τους αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης πήραν ούτε τους υπεύθυνους της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ, στην οποία εργαζόταν η Κούνεβα εξέτασαν.

Οι ασφαλίτες έκλεισαν τον φάκελο της υπόθεσης χωρίς καν να πάρουν κατάθεση απ’ το θύμα της επίθεσης αφού η Κωσταντίνα δεν είναι σε θέση να καταθέσει αφού ζωτικά της όργανα έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από την κατάποση του οξέος, ενώ έχει ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι.

Και είναι πάρα πολύ σημαντική η κατάθεση της Κούνεβα αφού η ίδια πριν συμβεί η επίθεση είχε δώσει συνέντευξη στον Βέλγο φωτορεπόρτερ, Ζακί Ντελόρμ όπου είχε καταγγείλει ανοιχτά ότι : «Δέχομαι ευθείες απειλές, όχι συγκαλυμμένες. Με έχουν πάρει τηλέφωνο, με έχουν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν».
(Την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ).

Υπήρξε παραγγελία της εισαγγελίας προς την Αστυνομία για συμπληρωματική έρευνα.
Να δούμε πώς σχολίασαν αυτό οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του θύματος, Κώστας Παπαδάκης και Δάφνη Βαγιανού:

Αφού εξέφρασαν τη «δυσάρεστη έκπληξή τους» για την ελλιπή έρευνα μίλησαν για: «επιστροφή της δικογραφίας από την Αστυνομία προτού καν η ανακριτική έρευνα όχι απλά ολοκληρωθεί αλλά διανύσει τους πρώτους αναγκαίους προσανατολισμούς της, όπως είναι η αναζήτηση του περιβάλλοντος των ενόχων, και προβεί σε αναγκαίες ανακριτικές πράξεις, όπως η εξέταση των αυτοπτών μαρτύρων, η επεξεργασία των αντικειμενικών ιχνών πειστηρίων και γενετικού υλικού και φυσικά η εξέταση της ίδιας της Κούνεβα, όταν αποκατασταθεί πλήρως η δυνατότητά της να δώσει κατάθεση».

«Η ενέργεια αυτή -δήλωσαν οι δικηγόροι-, σε μία περίοδο που εκδηλώνεται ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στην Κούνεβα σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί να δημιουργεί παρά ανησυχία και ερωτηματικά για τις προθέσεις των αστυνομικών αρχών που χειρίζονται την υπόθεση.
Οπως έχουμε ξαναδηλώσει, καμία ολιγωρία και συγκάλυψη δεν είναι ανεκτή. Η ολοκλήρωση της έρευνας και η ανεύρεση των ενόχων είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για τη δικαίωση της Κούνεβα, αλλά για την ίδια την πορεία των δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών στην Ελλάδα, την ισότητα των δύο φύλων και την αντιστροφή της βαρβαρότητας που απειλεί το νομικό πολιτισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *