Εριξε αυλαία το θέατρο


Για βδομάδες δινόταν μια παράσταση στο θέατρο της βουλής. «Εξεταστική Επιτροπή» ήταν ο τίτλος της και υποτίθεται ότι κομπάρσοι και ηθοποιοί έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό γεμίζοντας με σχόλια εφημερίδες και τηλεοράσεις.
Η υπόθεση του έργου αναφερόταν σε ένα μοναστήρι –Βατοπέδιο λεγόταν- όπου μ’ αυτό ορμητήριο ρασοφόροι και πολιτικάντηδες έκαναν τις κουτσουκέλες τους.
Επεσε η πρώτη αυλαία, εισέπραξαν το χειροκρότημα των θεατών –ειδικά των θεατών του εξώστη όπου στις πρώτες σειρές ήταν κάποιοι καλόγεροι ονόματι Εφραίμ και Αρσένιος- και η παράσταση τέλειωσε.

Ελα, όμως που κάποιοι δευτεροκλασάτοι ηθοποιοί σκέφτηκαν να αλλάξουν τίτλο και να ξαναδώσουν την ίδια παράσταση πιστεύοντας ότι θα κόψουν κι άλλα εισιτήρια.
Ο θιασάρχης όμως είχε άλλη άποψη.
Απέσυρε τους κολλητούς του ηθοποιούς που ήταν και οι περισσότεροι και σήμερα στην βουλή το θέατρο κατέβασε στόρια.

Το φινάλε της παράστασης το διαβάσαμε σε απογευματινή εφημερίδα: «Απέμεινε η εντύπωση ότι η θεαματική πολιτική παράσταση που στήθηκε για τη “διερεύνηση της υπόθεσης” λειτούργησε αποκλειστικά για την αυτοπροστασία του πολιτικού προσωπικού και ότι για τον σκοπό αυτό χειραγωγήθηκαν εξαρχής οι θεσμοί.
Η παράσταση έχει προδιαγεγραμμένο τέλος: οι ενδεχομένως εμπλεκόμενοι πολιτικοί τίθενται ταχέως στο απυρόβλητο, εξαιρούνται από τη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης που στρέφεται πλέον απερίσπαστη στους κοινούς και μη προστατευόμενους θνητούς»..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *