Η είδηση έχει πηγή το Reuters. Μας γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο ενός προγράμματος στήριξης που οργάνωσε η Ουκρανία, επισκέφτηκαν το “Αγιο” Ορος 22 τραυματισμένοι φαντάροι.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες, συνολικά 22 άτομα, έφτασαν στην Ελλάδα με εμφανή τα σημάδια του πολέμου: ένας με ουλές στο κεφάλι, ένας άλλος με ακρωτηριασμένα και τα δύο πόδια, άλλοι με τα αόρατα ψυχικά τραύματα από τη σύγκρουση που ρημάζει τη χώρα τους εδώ και τρία χρόνια…
«Πολλοί φαντάροι υποφέρουν λόγω των γεγονότων των τελευταίων τριών ετών. Πάσχουν από διάφορα προβλήματα, είναι τραυματισμένοι και χρειάζονται αποκατάσταση» λέει ο Μικάιλο Πασίρσκι, ο ορθόδοξος ουκρανός ιερέας που τους συνοδεύει, γι’ αυτό οι τραυματίες ουκρανοί στρατιώτες, παρακολούθησαν “θείες λειτουργίες”, εξομολογήθηκαν και έλαβαν την “θεία” κοινωνία.
Και φυσικά ο φιλεύσπλαχνος θεός, μπορεί να είναι πανταχού παρόν, αλλά στο “Αγιο” Ορος είναι άλλη η χάρη του και ανταποκρίθηκε άμεσα. Οπως δηλώνει ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του Κιέβου, Όρεστ Καβέτσκι, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποστολής: «Ήδη βλέπουμε ότι αυτές οι πέντε μέρες που πέρασαν στον Άθω θα αντικαταστήσουν τουλάχιστον έναν χρόνο αποκατάστασης στην Ουκρανία, σε νοσοκομεία ή άλλα ιατρικά κέντρα». «Όταν επισκέφθηκα τον Άθω ένιωσα τη χάρη του Θεού, την ευλογία Του, την μεγαλοσύνη του Άθω», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οταν ο Καρλ Μαρξ έγραφε στο έργο του η«Κριτική της Εγελιανής Φιλοσοφίας το Κράτους και του Δικαίου», το 1843 ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», εννοούσε ότι το όποιο χρησιμοποιούταν σαν αναλγητικό στην ιατρική και όχι σαν ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Με την θρησκεία δηλαδή επιδιώκεται να παραπλανάτε ο λαός και να αποπροσανατολίζεται από την εκάστοτε εξουσία, με σκοπό την κοινωνική ειρήνη, προς όφελος της καθεστυκίας τάξης.
Οπως έγραφε και ο Μαρξ:
«Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού δικαιολόγησαν τη δουλεία της αρχαιότητας, δόξασαν τη δουλοπαροικία του μεσαίωνα και είναι ικανές, σε περίπτωση ανάγκης, να υπερασπιστούν την καταπίεση του προλεταριάτου, έστω και με εκφράσεις συμπόνιας…
Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού κηρύσσουν την ανάγκη να υπάρχουν μία κυρίαρχη και μία καταπιεζόμενη τάξη και το μόνο που έχουν να προσφέρουν στην τελευταία είναι η ευσεβής ευχή να είναι φιλάνθρωπη η κυρίαρχη τάξη…
Οι κοινωνικές αρχές του χριστιανισμού είναι δουλοπρεπείς και υποκριτικές, ενώ το προλεταριάτο είναι επαναστατικό».
Το ότι θα υπήρχαν μετά από τόσα χρόνια, τόσο μεγάλοι πολιτικοί απατεώνες, όπως ο αξιωματούχος του Κιέβου, που θα ισχυριζόταν ότι μια πενθήμερη επίσκεψη τραυματισμένων στρατιωτών σε μοναστήρια θα ισοδυναμούσε με ένα “χρόνο αποκατάστασης σε νοσοκομεία” ούτε ο μπάρμπα Μαρξ δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί.
Αφήστε μια απάντηση