Δυο σκέψεις για τον Λαζόπουλο


Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί για να τους κρεμάσουμε», έγραφε ο Λένιν.

Και ο Λαζόπουλος «πουλάει». Αλλωστε η σάτιρα του όσο και να δίνει την αίσθηση ότι είναι «αιχμηρή» ίσως και «αιρετική» για τα δεδομένα των ΜΜΕ ουσιαστικά δεν ξεφεύγει ούτε κεραία από την «επιτρεπτή» κριτική της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που ζούμε.

Εξάλλου όλα τα αστικά ΜΜΕ είχαν –π.χ Ραφαηλίδης- ή έχουν –π.χ Μουλόπουλος- άτομα που εκπέμπουν έναν «αντισυμβατικό» λόγο για να υπάρχει μια πινελιά πλουραλισμού. Διαφορετικά θα ήταν όπως ο «Ελεύθερος Τύπος» του Κωνσταντόπουλου στην εποχή της δικτατορίας. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια η αξιοπιστία των ΜΜΕ έχει ξεπέσει εντελώς στην συνείδηση του κόσμου.

Ας επανέλθουμε στον Λαζόπουλο. Κύρια εκμεταλλεύεται την κραυγαλέα τηλεοπτική γελοιότητα, την οποία όμως χρησιμοποιεί για να βγάλει ο ίδιος το παντεσπάνι του.

Και σε ποιους στρέφει τα πυρά του;
Σιγά τα αίματα τώρα αν ο Λάκης σατιρίσει την Θώδη, την Σαρρή, τον Κλαδά, τον Τριανταφυλόπουλο, τον Πρέκα ή τον Κούγια.
Αντε και να καυτηριάσει κάποιους πολιτικούς –γενικά κι’ αόριστα πάντα- που τα τσεπώνουν κάτω απ’ το τραπέζι ή κάνουν λαμογιές.
Μας λέει κάτι καινούργιο; Οποιον και να ρωτήσεις στην πιάτσα τα γνωρίζει αυτά.

Και εδώ αυθόρμητα προκύπτει το εξής ερώτημα. Γιατί από την κριτική της εκπομπής «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ» η ολιγαρχία της χώρας μας και οι ιδιοκτήτες των μίντια μένουν στο απυρόβλητο της σάτιρας; Γιατί επικρίνονται μόνο οι υπάλληλοι και όχι τα αφεντικά;
Η απάντηση αυτονόητη.

Και κάτι άλλο. Πως γίνετε και όλοι οι καπιταλιστές με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης του διαθέτουν προβάλλουν τόσο πολύ τον Λαζόπουλο; Ούτε μαλάκες ούτε τρελοί είναι. Θα γινόταν κάτι τέτοιο αν ο Λάκης συγκρουόταν με τα συμφέροντα τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *