Εντυπωσιάζει, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο ποινικολόγος Κωνσταντίνος Μορτόπουλος, σε ανάρτησή του στο “Χ”, η οποία αναφέρεται στα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες για το κρατικό μαζικό έγκλημα των Τεμπών. Κι αυτό γιατί δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο ένας αστός νομικός να εκφράζεται δημόσια με τέτοια αθυροστομία, λες και ακούμε τον “προφήτή” μας Ζαραλίκο.
Εξυπακούεται ότι αυτό το θεωρούμε πολύ θετικό. Ο οργισμένος λόγος του κ. Μορτόπουλου γι’ αυτό το ζήτημα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελληνική κοινωνία, αλλά παράλληλα και οι εύστοχες επισημάνσεις του, αποτελούν μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, απ’ τις καλύτερες τοποθετήσεις που έχουμε συναντήσει αυτές τις μέρες.
Σίγουρα δεν στερείται αντίληψης ο νομικός και πιθανότατα στην κατακλείδα της τοποθέτησής του δεν θέλησε να πει τι πραγματικά πιστεύει, -για ευνόητους λόγους- και το έθεσε σαν απορία γράφοντας:
“Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι το γιατί μια ολόκληρη κυβέρνηση δεν έδωσε εντολή να γαμήσουν όλους τους υπεύθυνους και πήρε την απόφαση να συγκαλύψει, από επίπεδο αγοραστών μέχρι την κορυφή, δεχόμενη την παγκόσμια ταμπέλα του μαφιόζου. Και ακριβώς αυτή η απόφαση είναι που έκανε τα #τεμπη_έγκλημα #Τεμπη_συγκάλυψη ένα ζήτημα πολιτικό, σε αντίθεση με τα χίλια δύο άλλα ατυχήματα που συμβαίνουν παγκοσμίως”.
Το ότι τα πιτσιρίκια παγιδεύτηκαν μετά τη σύγκρουση στο τραίνο και το τελευταίο πράγμα που είδαν τα μάτια τους ήταν το δέρμα τους να καίγεται, είναι ένα γεγονός.
— Constantine Mortopoulos (@demorteau) January 20, 2025
Το ότι χίλιες σπείρες κομματικώς διορισμένων γλειψάρχιδων χώνουν στα τραίνα και διακινούν ό,τι γουστάρουν, είναι…
Αφήστε μια απάντηση