Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ημερήσιας Τουρκικής εφημερίδας Evrensel, τις τελευταίες ώρες επικρατούν πρωτόγνωρες εικόνες σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας, όπου διαδραματίζονται τεράστιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά την προφυλάκιση του κύριου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
Χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους, ενώ πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγω ότι η χώρα βυθίζεται ξανά σε μια εσωτερική διαμάχη με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Ενδεικτικό είναι ότι και πολιτικές δυνάμεις που είναι σφόδρα αντίθετες στο κόμματα CHP, στέλεχος του οποίου είναι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, (το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) αναμενόταν να τον χρίσει υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί το 2028), απαιτώντας την απελευθέρωση του Ιμάμογλου και την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν.
Η καταπίεση και οι διώξεις αντιφρονούντων στο καθεστώς της Τουρκίας είναι καθημερινότητα με μαζικές διώξεις πολιτικών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και ακτιβιστών, Σήμερα ξαναείδαμε ακόμα πιο έντονα το πρόσωπο της ερντογανικής Τουρκίας.
Ανατροπή από το λαό του αιμοσταγούς βρωμοφασίστα Ερντογάν στην Τουρκία και ταυτόχρονη ανατροπή από το λαό του θατσεροχουντικού λαογδάρτη Μητσοτάκη στην Ελλάδα: αυτή θα ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για τους δύο γειτονικούς λαούς μας τούτη την άνοιξη. Ας δώσουμε λοιπόν, χέρι με χέρι, αυτή τη μάχη για να συντρίβουν συθέμελα κι οι δυο κατάμαυροι λαογδάρτες κι οι δυο φονιάδες των λαών μας,οι απαίσιοι αυτοί τύραννοι. Ελλάδα – Τουρκία ανεξάρτητες και λεύτερες, Ελλάδα και Τουρκία αδελφές λαϊκές δημοκρατίες, έξω για πάντα από τα θανατηφόρα πλοκάμια των ΝΑΤΟ και ΕΕ, μπορούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες και να βαδίσουν χέρι – χέρι, αδερφωμένες στου Σοσιαλισμού τον κοινό δρόμο. Όλοι οι εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι Ελλάδας και Τουρκίας στους δρόμους του τίμιου αγώνα, για την ανατροπή των στυγερών τυράννων! Όλοι μαζί στον κοινό αγώνα για τη λευτεριά και την ευτυχία των λαών.