Αρθρο για τον Σάββα Ξηρό στην εφημερίδα “Το κελί”


Από το καλοκαίρι ίου 2002, ζούμε την ελληνική εκδοχή του «παγκοσμίου πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Το ελληνικό κρότος, με στημένα κατηγορητήρια, στηριγμένα σε «ομολογίες» που υπογράφηκαν στην Εντατική, με ειδικούς νόμους και ειδικά δικαστήρια, επέβαλε εξοντωτικές ποινές στους συλληφθέντες για την υπόθεση της 17Ν, ενώ εφάρμοσε ένα απάνθρωπο ειδικό καθεστώς κράτησης, που παραβιάζει ακόμα και τον ισχύοντα Σωφρονιστικό Κώδ¬κα, με στόχο την εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων.

Μια ξεχωριστή περίπτωση ανάμεσα στους αποτελεί ο Σάββας Ξηρός. Εξι χρόνια μετά τον βαρύ τραυματισμό του και το έγκλημα του Ευαγγελισμού, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος, αντιμετωπίζοντας κίνδυνο ολικής τύφλωσης και πλήθος άλλων μη αναστρέψιμων Βλαβών για την υγεία του.

Οι τρεις αιτήσεις που έκανε για αναστολή ή διακοπή της ποινής για λογούς υγείας απορρίφθηκαν, προφανώς για πολιτικούς λόγους.

Η φύση των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκε ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί να δικαιολογεί σήμερα τη συνέχιση της κράτησής του, ενώ μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις συνθήκες κράτησης και την κατάσταση της υγειας του.

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια που αναπτύσσει η Πρωτοβουλία για την Αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://freesavvasxiros.webs.com/όπου μαζεύονται και υπογραφές.

Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης, που θα αναγκάσει την εξουσία να τηρήσει τη δική της νομιμότητα, κάνοντας δεκτή την επόμενη αίτηση αποφυλάκισης που θα υποβάλει ο Σάββας Ξηρός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *