Συνεργάζεται με γραφείο διαχείρισης κρίσεων, αδρά αμειβόμενο, η κυβέρνηση για να “αποδομήσει” το “κίνημα των Τεμπών”;

Αλήθεια, πώς να αισθάνεται σήμερα ο κ. Νίκος Πλακιάς μετά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Σύλλογος Τεμπών και όπου έγιναν συντρίμμια οι απόψεις που έχει υιοθετήσει περί μη ύπαρξης εύφλεκτου φορτίου στο εμπορικό τρένο και αποδοχής των ελαίων σιλικόνης ως αιτία της πυρόσφαιρας;

(Να σημειώσουμε πάντως ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που έχει ανοίξει μέτωπο με τους άλλους χαροκαμένους γονείς. Οπως σημειώνει δημοσίευμα του “Ποντικιού αυτό που “καταλογίζουν στον κ. Πλακιά, τον πόνο του οποίου για τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του που χάθηκαν στα Τέμπη όλοι συναισθάνονται, είναι ότι καταλογίζουν στον κ. Πλακιά, τον πόνο, επιτίθεται ή και σαμποτάρει τις προσπάθειες άλλων οικογενειών να ακολουθήσουν το δικό τους για να βρουν απαντήσεις. Με την τακτική αυτή δίδεται η αίσθηση ότι υπάρχει όχι μία θεμιτή και λογική με τόσες πολλές οικογένειες, διαφωνία και απόκλιση στις εκτιμήσεις, αλλά ένας διχασμός μεταξύ των συγγενών. Εν μέρει μόνο βέβαια ισχύει αυτό, καθώς την τακτική του κ. Πλακιά δεν την ακολουθεί κανένας άλλος“).

Μήπως και με την σημερινή εξέλιξη θα έπρεπε να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί μέχρι τώρα ο κ. Πλακιάς;

Και επί της ουσίας του θέματος, να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης, ο Νίκος Κάρναβος, Χημικός Μηχανικός του ΑΠΘ και εμπειρογνώμονας στην υπόθεση των Τεμπών εξέφρασε τη βεβαιότητά του, με βάση τις αναλυτικές και επί μακρό χρόνο έρευνες, που έκανε, ότι στο μοιραίο τρένο υπήρχε καύσιμο που έκαψε ανθρώπους.

Από την πλευρά του ο Μάρκος Χρυσός, διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Α.Π.Θ., πραγματογνώμονας Επικίνδυνων Μεταφορών απέρριψε κι αυτός με τη σειρά του τη θεωρία περί ελαίων σιλικόνης και χαρακτήρισε τραγική η θεωρία για το φρέον. «Στο τέλος θα μας πουν ότι έσκασε κάποιο power bank και προκλήθηκε η πυρόσφαιρα» είπε ο κ. Χρυσός, προσθέτοντας με σκωπτικό ύφος ότι «στην Ελλάδα πάμε να ξαναγράψουμε από την αρχή την παγκόσμια χημεία».

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ακόμα κάποια πράγματα. Το πρώτο είναι ότι υπάρχουν συνεχόμενα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η καθυστέρηση του Πορίσματος του Πολυτεχνείου, οφείλεται σε πιέσεις προς τους αρμοδίους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η δεύτερη πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που δημοσιεύτηκε αναφέρει ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αποδομήσει το “κίνημα των Τεμπών” και σ’ αυτή την κατεύθυνση συνεργάζεται με γραφείο διαχείρισης κρίσεων, αδρά αμειβόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *