Εγκεφαλικό κατασκεύασμα ή αναδίπλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης;

Ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα του Μάκη Κουρή «Παρών» και είχε τίτλο «ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Επιβάλλεται επωνυμία στα blogs» έδωσε το ερέθισμα να γραφούν δεκάδες σχόλια στην μπλοκόσφαιρα, ανάμεσα σ’ αυτά και στο μπλογκ μας.

Τώρα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της «Ναυτεμπορικής» ότι: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε σήμερα ότι προτίθεται να επιβάλει επώνυμη δημοσίευση σχολίων στα blog ενημερωτικού χαρακτήρα ή σχολιασμού της επικαιρότητας. Το ίδιο, διευκρινίζει, ισχύει και για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δημιουργούν, λειτουργούν ή διαχειρίζονται blog ενημερωτικού χαρακτήρα στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα το υπουργείου προτείνει:

α. δημόσια διαβούλευση για οριοθέτηση του κοινού τόπου μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της προστασίας της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη,

β. γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη».

Και εδώ δημιουργείτε το ερώτημα. Ηταν εγκεφαλικό κατασκεύασμα αυτό που μας παρουσίασε η φυλλάδα του Κουρή σαν είδηση, ή επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *