Τα δούλεμα του Βγενόπουλου


Τι επιδιώξεις έχει ο Βγενόπουλος δεν ξέρουμε ούτε μπορούμε να υποθέσουμε αν και η παρουσία του στην βουλή μας δημιούργησε πολλές σκέψεις. Τέλος πάντων, δίκη προθέσεων δεν θα κάνουμε ούτε θα αναφερθούμε σε ποιες σκοπιμότητες μπορεί να αποσκοπούν κάποιες ενέργειες του.

Δεν γίνετε όμως να μην σχολιάσουμε ένα δελτίο τύπου μια επιχείρησής του, που υπάρχει σήμερα σε πολλές εφημερίδες. Αναφερόμαστε στην γαλακτοβιομηχανία «ΒΙΒΑΡΤΙΑ» -είναι η εταιρία που έχει εξαγοράσει την «Δέλτα»- και μας λέει ότι μειώνει την τιμή του φρέσκου γάλακτος κατά 3% τονίζοντας με έμφαση ότι αυτό «γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής αγοράς γάλακτος» και το κάνει επειδή το γάλα «είναι ένα κοινωνικό αγαθό».

Ας μην θυμηθούμε τι είχε προκύψει πριν ένα χρόνο όταν είχε σκάσει η ιστορία με το «καρτέλ του γάλακτος». (Παρεμπίπτοντος το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού σκουριάζει σε κάποιο συρτάρι).
Μια ερώτηση μόνο. Μπορεί να μας εξηγήσει ο Βγενόπουλος πως γίνετε και το ένα λίτρο γάλα φεύγει απ’ τον κτηνοτρόφο 40-60 λεπτά και καταλήγει στα ράφια των σούπερ μάρκετ 1,5 ευρώ;
Και ενώ οι τιμές των παραγωγών του γάλακτος μένουν καθηλωμένες πώς γίνετε στην λιανική να αυξηθεί –σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας κατά 6,5%;

Ο επικεφαλής της MIG ξέρει πολύ καλά την απάντηση. Αλλωστε το λένε οι ισολογισμοί της εταιρίας του. Τα κέρδη της «ΒΙΒΑΡΤΙΑ» έφτασαν πέρσι τα 126,6 εκατομμύρια ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 12 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2006.
Σιγά δηλαδή μην του χρωστάμε και χάρη που είπε ότι θα κλέβει λιγότερο παραγωγούς και καταναλωτές απ’ ότι άλλες εταιρίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *