ΣΥΝονθύλευμα

Το μπάχαλο που γίνετε στο εσωτερικό του Συνασπισμού είναι τόσο έντονο που φτάσαν ακόμα να μιλούν και για διάσπαση, στελέχη του.
Υπάρχει μια μειοψηφία που ονειρεύεται υπουργικές καρέκλες – το λέει πιο κομψά μιλώντας ότι ο Συν πρέπει να «αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες»- επιδιώκοντας μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Ενώ από την άλλη η τάση που είναι πλειοψηφικό ρεύμα στον ΣΥΝ θεωρεί «πολιτική αυτοκτονία» κάθε σκέψη για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν θα σχολιάσουμε, και δεν μας αφορούν άλλωστε, οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΝ. Κάποια στελέχη του μπορεί να θεωρούν ότι το πολιτικό τους μέλλον έχει καλύτερες προοπτικές σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δικαίωμα τους.

Δεν μπορούμε, όμως, να αφήσουμε ασχολίαστο το ότι ένα στέλεχος του, ο Σταύρος Ιατρού, που εκλέχτηκε μάλιστα δήμαρχος Κερατέας, με την υποστήριξη του Συνασπισμού, οργανώνει ρατσιστικές φιέστες παρέα με νεοφασιστικά μπουμπούκια.
Μιλάμε για την εκδήλωση που οργάνωσε ο συγκεκριμένος δήμαρχος μαζί με το φασιστικό περιοδικό “Patria” και ένα άλλο συνονθύλευμα που ονομάζετε “Πατριωτικός Κύκλος”και είχε θέμα “πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή”.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα γ’ αυτή την φιέστα που οργάνωσε ο εκλεγμένος με την υποστήριξη του Συνασπισμού δήμαρχος.
Αρκει να αναφέρουμε κάποια απ’ τα πρόσωπα που ήταν ομιλητές σ’ αυτή την φιέστα και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.
Εχουμε και λέμε.
Μ. Βορίδης, βουλευτής του ΛΑΟΣ. Δ. Ζαφειρόπουλος, εκδότης της εφημερίδας “Ελεύθερος Κόσμος”. Χ. Γούδης, πρόεδρος του ιδρύματος “Ίων Δραγούμης” (σύλλογος κατασκεύασμα του ΛΑ.Ο.Σ). Σ. Αποστολάκης, μέλος του “Πατριωτικού Κύκλου”.

Μπορεί όταν το θέμα πήρε διαστάσεις –σιγά μην δεν το εκμεταλλευόταν η τοπική Κομματική οργάνωση του ΚΚΕ- η νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού Ανατολικής Αττικής να αποδοκίμασε την ενέργεια του δημάρχου, όμως δείχνει πόσο εύκολα τυχάρπαστα στοιχεία μπορούν να βρουν στέγη και να αναδειχθούν πολιτικά στο κόμμα της «ανανεωτικής αριστεράς».

0 απαντήσεις στο “ΣΥΝονθύλευμα”

 1. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σταύρος Ιατρού σοκάρει με τις αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του. Να σας θυμίσω ότι έχω υπήρξε πολιτευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και των Οικολογικών Κινημάτων, ότι ενώ δηλώνει χωρίς πτυχία ότι είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος καταπάτησε στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου Δημόσια Δασική και Αναδασωτέα περιοχή και έχτισε παράνομα χωρίς άδεια της Πολεοδομίας ένα εξοχικό. Τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.
  Τώρα μετά από την απίστευτη ξεφτίλα που έχει υποστεί στον αριστερό χώρο προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στηρίγματα για να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος και την επόμενη τετραετία στην Κερατέα. Αυτό είναι όλο. Ξεπουλάει την ιδεολογία του, τα πιστεύω μιας ολόκληρης ζωής για την «καρέκλα» δημάρχου. Για αυτόν δεν έχει πλέον σημασία αν ο πολιτικός φορέας που θα τον στηρίξει είναι η δημοκρατική και πολύπαθη αριστερά ή φασίστες τύπου Λεπέν.
  Ποτέ άλλοτε δήμαρχος της Κερατέας προερχόμενος ακόμα και από το χώρο της Δεξιάς δεν τόλμησε να κάνει κάτι αντίστοιχο. ΠΟΤΕ. Με την συμπεριφορά του έχει εξοργίσει τους πάντες, σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου που πιστεύουν στα ιδανικά της δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι όσοι πραγματικά αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Αριστεροί και θιασώτες της Δημοκρατίας να αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Διότι, πολύ φοβάμαι ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή και η πόλη της Κερατέας έρχεται αντιμέτωπη με νέα διλλήματα και φόβους καθώς εμφανίζονται στο προσκήνιο νοσταλγοί του ολοκληρωτισμού όπως ο ακροδεξιός σύμμαχος του, κύριος Σωτήριος Ιατρού. Το κακό δεν αρκεί μόνο να ξορκίζεις με λόγια οφείλεις πρώτα από όλα να το πολεμήσεις με ευπρέπεια και μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος.

 2. Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Ιατρού δεν έχει όρια!!! Ο αμοραλισμός στο υπέρτατο μεγαλείο του. Είναι προκλητικό υποτιθέμενοι αριστεροί με δημοκρατικές ευαισθησίες να εκολάπτουν το αυγό του φιδιού που λέγεται φασισμός. Ντροπή για τον δημοκρατικό κόσμο της Κερατέας και παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί ο “δημοκράτης” κ. Ιατρού και τα περί αυτού εξαπτέρυγα όπως ο Γραμματέας του Πατριωτικού Κύκλου κ. Σωτήριος Ιατρού άλλο ένα φασιστοειδές.

 3. μα τον ακούσατε σήμερα στο “Κόκκινο”;
  Του πήραν συνέντευξη ο Κυρίτσης και ο Τσεκερης και νομίζω τον ξεφτύλισαν αρκούντως!
  Ήταν προκλητικότατος, αυτοαναιρούμενος όλη την ώρα. Τη μια έλεγε ότι απλά τον στήριξε ο ΣΥΝ (και όχι ότι ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΝ), την άλλη ότι στην εκδήλωση εκπροσωπούσε τον ΣΥΝ.
  Τους φαντάζομαι να τους έχει ανέβει η πίεση με αυτά που άκουγαν από τον Ιατρού, αλλά μια χαρά του τα είπαν.
  Καλησπέρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *