ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Για μια ακόμη φορά, η απώλεια ενός 20χρονου παιδιού ήρθε με βία να στρέψει (στιγμιαία;) την προσοχή μας στη λαιμητόμο της νεολαίας που ονομάζεται Ελληνικός Στρατός.

Ο νεαρός λοιπόν στρατιώτης που υπηρετούσε σε μονάδα του Διδυμότειχου και κατάγονταν από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, αυτοκτόνησε ενώ εκτελούσε καθήκοντα κινητού σκοπού.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η απώλεια του φαντάρου είναι η 3η από τις αρχές του 2009. Δεν έχουν συμπληρωθεί (2) μήνες και ο ελληνικός στρατός συνεχίζει και φέτος, άλλη μια χρονιά με κυβέρνηση Ν.Δ. και υπουργό το Β. Μεϊμαράκη να σπάζει κάθε μακάβριο ρεκόρ. Είχαν προηγηθεί η αυτοκτονία ενός αξιωματικού και ο θάνατος από υπερβολική χρήση αλκοόλ, ενός αλκοολικού υπαξιωματικού , εν ώρα υπηρεσίας. Μια απώλεια κάθε 10 μέρες, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας δεν καταγράφονται…

Οι απώλειες και ο τρόπος που συντελούνται δείχνουν του υπαίτιους και τις αιτίες. Τα στρατόπεδα έχουν μεταβληθεί σε ένα χώρο που ανθούν ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά, απαραίτητο συμπλήρωμα, της απίστευτης εντατικοποίησης που προκαλούν οι ανάγκες του Αξιόμαχου του Ελληνικού Στρατού και οι υποχρεώσεις σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Βαλκανική Ταξιαρχία. Το βύσμα, οι πελατειακές σχέσεις που πηγάζουν μέσα από το ίδιο το γραφείο του Β. Μεϊμαράκη δίνουν την εξοργιστική διάσταση του «Παραλόγου της Θητείας».

Το επαναλαμβάνουμε: αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο υπουργός είναι επικίνδυνοι για την νεολαία και συνολικά για την κοινωνία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να προχωρήσουν κανονικά οι αγορές όπλων από ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες του πολέμου (εισπράττοντας και τις σχετικές μίζες, κάνοντας και Διπλωματία των Εξοπλισμών).

Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Έχουν περάσει (78) μέρες από τότε που η κυβέρνηση διέρρευσε μείωση θητείας στους (9) μήνες, χωρίς να το κάνει πράξη, ενώ για ψηφοθηρικούς λόγους από το 2004 έχει υποσχεθεί 6μηνο…. Ας πάρουμε τα γεγονότα ένα-ένα: ο φαντάρος αυτοκτόνησε ενώ εκτελούσε υπηρεσία κινητού περίπολου. Μα αυτό δεν ήταν το μέτρο που σύμφωνα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Γράψα και τον αρχηγό ΓΕΣ Βούλγαρη θα σταμάταγε τις αυτοκτονίες. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Το συγκεκριμένο μέτρο όχι μόνο είναι αναποτελεσματικό, αλλά «φορτώνει» τους φαντάρους με επιπλέον υπηρεσίες, κλέβοντας τους ελεύθερο χρόνο, ξεκούραση και εξόδους.

Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσουν την απαράδεκτη-επικίνδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φαντάροι. Διατάζουν την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών ελέγχων για χρήση ναρκωτικών, παραβιάζοντας όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας όλο το προσωπικό ως χρήστες, αντί να βελτιώσουν τις συνθήκες, να σεβαστούν τους ένστολους και να προσφέρουν κάθε βοήθεια σε όσους χρήζουν ανάγκης. Δείγμα γραφής μιας ολοκληρωτικής και κατασταλτικής νοοτροπίας.

Όμως, όπως αποκαλύπτουν οι καταγγελίες των στρατιωτών που υπηρετούν στα νησιά και διατάχθηκαν να κάνουν σκηνάκια ενώ επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγει το πρόγραμμα, ο Στρατός να είναι ετοιμοπόλεμος. Την ώρα που πετούν 58 δις ευρώ σε αγορές όπλων δεν μπορούν να προσφέρουν στους φαντάρους τα στοιχειώδη.
Η συγκεκριμένη απώλεια όμως του 20χρονου στρατιώτη αποκαλύπτει και κάτι άλλο, αφού σε (3) μέρες απολύονταν. Η νεολαία βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες στρες και ανασφάλειας για το αύριο της. Τα ποσοστά ανεργίας είναι τεράστια στις ηλικίες έως τα 25 χρόνια. Οι εργοδότες προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις και καταργούν μαζί με την κυβέρνηση-Ε.Ε. και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα.

Η Εξέγερση του Δεκέμβρη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αγωνίας και αμφισβήτησης στα αστικά επιτελεία, που απαντούν με έξαρση της κρατικής καταστολής.

Σε αυτό το παιχνίδι εντάσσεται και ο στρατός. Η θητεία αποτελεί τη βίαιη αποκοπή της νεολαίας από τις σπουδές, την εργασία, το οικείο περιβάλλον, απαιτεί τεράστιες οικονομικές θυσίες της οικογένειας, επιχειρεί τη μετατροπή του νέου ανθρώπου σε ένστολο φονιά, τον εκμεταλλεύεται εργασιακά με ακραίο τρόπο και μετά το πέρας αυτής, τον πετά στην Ανεργία.

Ταυτόχρονα, ο Στρατός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την εργασιακή ανασφάλεια των νέων ανθρώπων και την απειλή της ανεργίας ή της μαύρης εργασίας, στρατολογώντας νέους μισθοφόρους δολοφόνους είτε ως Επαγγελματίες Στρατιώτες, είτε ως μόνιμα στελέχη. Αυτοί είναι που θα σταλούν στις αποστολές εκτός συνόρων, χωρίς δικαίωμα άρνησης, σε ζώνες ιμπεριαλιστικής κατοχής, δρώντας ως Μισθοφόροι (κατηγορίες και εναντίον Ελλήνων για λαθρεμπόριο, βιασμούς, δολοφονίες κλπ) μπαίνοντας στο στόχαστρο των λαών που καταπιέζουν.

Ελληνικές σημαίες είναι έτοιμες να ντύσουν τα φέρετρα από το Αφγανιστάν!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να Σπάσουν τα Στεγανά που έχει επιβάλλει η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρέπει τώρα να αναγνωριστεί ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Να παρθούν μέτρα βελτίωσης της θητείας, που πρέπει άμεσα να μειωθεί στους 6 μήνες. Να αμείβεται ο φαντάρος κατά τη διάρκεια της θητείας του και μετά το τέλος αυτής να εντάσσεται στο Ταμείο Ανεργίας και σε προγράμματα εξεύρεσης εργασίας.

Πρέπει τώρα να βγούμε από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Ο Ελληνικός και ο Τουρκικός λαός πρέπει να αναζητήσουν δρόμους ειρηνικής συνύπαρξης, μακριά από τα συμφέροντα των στρατοκρατών-κυβερνήσεων και των ανταγωνιστικών αστικών τους τάξεων.
Ένα πρώτο μέτρο είναι το μπλοκάρισμα όλων των Εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Καταγγέλλουμε το βραχνά της στρατιωτικής υποχρεωτικής θητείας Αρνούμαστε το Μισθοφορικό Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *