Και ο Αβραμόπουλος …ζήτησε συγνώμη…


Ξεψύχησε αβοήθητος για 100 €

Αβοήθητος μέσα στο ασθενοφόρο πέθανε 53χρονος στη Θεσσαλονίκη λόγω ελλείψεων ιατροφαρμακευτικού υλικού, αξίας μόλις 100 ευρώ. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έμειναν να κοιτούν τον άτυχο άνδρα να ξεψυχά, χωρίς να μπορούν να του προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια….

«ΝΕΑ»

Και ο Αβραμόπουλος …ζήτησε συγνώμη…

Είναι ο ίδιος τύπος που ζητάει «εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπισει της κρίσης». Θα εννοεί όπως το σχέδιο που είχε ο ίδιος και η κυβέρνησή και που μετέτρεψε σε χρυσοφόρες φλέβες για τους επιχειρηματίες τους τομείς της Υγείας.

Ο «ατσαλάκωτος» Αβραμόπουλος έκανε ότι μπορούσε να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να δώσει τα περιθώρια στους εμπόρους υγείας να έχουν αστρονομικά κέρδη.

Ετσι φτάσαμε οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία να έχουν συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο και να ανέρχονται στο 2,4% του ΑΕΠ ή στο 6% των τακτικών εξόδων του προϋπολογισμού, έναντι 13,6% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου των 27.

Με αυτή την κυβερνητική πολιτική επόμενο είναι τα δημόσια νοσοκομεία να χρεοκοπούν, (τα χρέη τους ανέρχονται σε 3,15 δισ. ευρώ), να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ οι έμποροι υγείας πανηγυρίζουν αφού βλέπουν τα κέρδη τους να απογειώνονται σε αστρονομικά μεγέθη.
(Το «Υγεία ΑΕ» π.χ δωδεκαπλασίασε τα κέρδη του πέρσι σε σχέση με το 2006, ανάλογες επιδόσεις είχε το Euromedica κ.λ.π.).

Η δημόσια υγεία πεθαίνει, μαζί και οι ασθενείς με την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους … και ο Αβραμόπουλος ζητάει συγνώμη…

Τούτη η νεοδημοκρατική κυβέρνηση ξεχαρβάλωσε κάθε κοινωνική πολιτική και ειδικά στο θέμα της υγείας στο λέει ανοιχτά: Αν αρρωστήσεις και δεν έχεις λεφτά … καλά σαράντα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *