ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ DEFENCE ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ

Η σύγχρονη ελληνική ιστορία καταγράφει συχνές παρεμβάσεις κομμάτων, δημοσιογράφων και μιλιταριστικών εντύπων που παίρνουν μέρος στον τεράστιο πόλεμο των ελληνικών και ξένων πολεμικών βιομηχανιών που διεκδικούν με κάθε μέσο, τις τεράστιες παραγγελίες των Ενόπλων Δυνάμεων Άλλοτε υποστηρίζοντας με σθένος συγκεκριμένα οπλικά συστήματα και άλλοτε βγάζοντας τα ανταγωνιστικά σαπάκια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της προμήθειας των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όταν τα δημοσιεύματα κατέγραφαν τα εξής «Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της και θα προχωρήσει στην προμήθεια των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όπως προβλέπεται στις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, βάσει των δημοσιοοικονομικών της δυνατοτήτων, υποστήριξε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στην Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από το σφυροκόπημα που δέχθηκε τόσο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ειδικά για το “πάγωμα” της διακρατικής συμφωνίας με την Ρωσία για τα BMP-3HEL. Και ο Γ.Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην διακρατική σύμβαση για τα BMP-3HEL, είπε:
“Μην κάνετε λοιπόν τώρα το λάθος και ακυρώσετε την συμφωνία την οποία είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία με τους Ρώσους. Θα το βρείτε μπροστά σας κ. πρωθυπουργέ”»! Όμως, τελικά η δουλεία χάλασε….

Πολύ καλύτερα τα είχε καταφέρει ο Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ στην περίπτωση των γερμανικών υποβρυχίων όταν ψήφισε την συμφωνία που είχε καταλήξει ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος με τη γερμανική εταιρεία, δίνοντας τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον Σάφα, με προίκα νέες παραγγελίες υποβρυχίων. Λεπτομέρεια: ο λαός μας φορτώθηκε μερικές ακόμη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρέος για τα νεά υποβρύχια, σε δόσεις που καταβάλλονται από το ελληνικό δημόσιο ανεξάρτητα την πρόοδο του έργου.

Λεπτομέρειες θα πείτε για ένα κόμμα σαν το ΛΑΟΣ που προτάσσει το «εθνικό συμφέρον» και τα κίνητρα του είναι καθαρά «πατριωτικά». Ο γνωστός και ως κωλοτούμπας Καρατζαφέρης, δικαιολόγησε το προσωνύμιο του και στην περίπτωση των μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων. Βεβαίως, όπως παρατηρεί ο προσεκτικός αναγνώστης, ο Καρατζαφέρης συχνότατα πάει χέρι-χέρι με το DEFENCE,  το γνωστό μιλιταριστικό περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Τελευταία, όλως «τυχαίως και αδόλως», Καρατζαφέρης και DEFENCE παρουσιάζουν μια «ευρωπαϊκή προτίμηση».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Παρά την χρεωκοπία του ελληνικού κράτους και την κανιβαλική πολιτική που επιβάλλεται στον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να πυροδοτηθεί ο νέος γύρος καπιταλιστικής ανάπτυξης και να καλυφθούν οι τοκογλύφοι, εγχώριοι και αλλοδαποί, οι ελληνικές εξοπλιστικές ανάγκες έχουν εξάψει το ενδιαφέρον. Ιδίως το θέμα των ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων θεωρείται από πολλούς αντικείμενο της νέας έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, που θα επιβάλλει «εθνική ενότητα» και θα δικαιολογήσει την νεά κούρσα των εξοπλισμών!

Στην πρόσφατη συνάντηση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Ν.Σμιθ, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο η πρόθεση των ΗΠΑ να “παραχωρήσουν” οπλικά συστήματα στην Ελλάδα. Πρώτα απ΄ όλα τα άρματα μάχης Abrams. Υπόθεση που απασχόλησε επί μακρόν το ΓΕΣ και τον πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη. Οι συζητήσεις και οι σκέψεις κόπηκαν “μαχαίρι” όταν το θέμα απασχόλησε την Αυστριακή βουλή, με τη λογική ότι “δεν μπορεί οι Έλληνες να ζητούν να τους δανείζουν και την ίδια ώρα να αγοράζουν όπλα”. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Η.Μόσιαλος με μία κατηγορηματική δήλωση είχε πει ότι “θέμα Abrams δεν υπάρχει”. Βεβαίως, η παραχώρηση των αμερικανικών μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων όχι μόνο δεν είναι δωρεάν, αφού θα αναλάβουν την συντήρηση τους και την προμήθεια των πυρομαχικών τους, αλλά αποσκοπούν επίσης στο “σπάσιμο” του γερμανικού μονοπωλίου στο αρματικό δυναμικό της Ελλάδας.

Η επίσκεψη του αμερικάνου Αντιπροέδρου Μπάιντεν συνδέεται και με τη διεκδίκηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ε.Δ. και ιδιαίτερα την αγορά του νέου μαχητικού της Π.Α., τον πιθανό εκσυγχρονισμό των F-16, τον εκσυγχρονισμό των P-3 και είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν και για τον εκσυγχρονισμό ελικοπτέρων Apache. Από αυτή την σκοπιά δεν είναι καθόλου άσχετη η σύμβαση ύψους 114 εκατ. δολαρίων για τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους F-16 υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (EAB) με τη Lockheed Martin Aeronautics, ενισχύοντας έτσι τη μακροχρόνια συνεργασία τους. Η σύμβαση έχει εξαετή διάρκεια και αφορά στη συναρμολόγηση 112 εργοσυνόλων για τα αεροσκάφη F-16 Block 50 και Block 60.

Σε αυτή τη σκληρή διαμάχη ήρθε να παρέμβει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, δηλώνοντας: “Ο Αμερικάνος Αντιπρόεδρος κ. Μπάιντεν έρχεται στην Ελλάδα και δώρα φέρων.  Μερικά “σαπάκια” άρματα μάχης που περίσσεψαν από τον Πόλεμο του Κόλπου, με αντιπαροχή προφανώς την εκχώρηση της ονομασίας της Μακεδονίας στον επειγόμενο κ. Γκρουέφσκι. Φυσικά θα συναντήσει όλο το πελατολόγιο της Ουάσιγκτον.
Ευτυχώς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης δεν ανήκει στους πελάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ”!

Ο κακεντρεχής θα έλεγε ότι το ΛΑΟΣ ανήκει σε άλλο πελατολόγιο. Θυμόμαστε όμως ότι στο www.neolaialaos  υπήρχε ανάρτηση, στις  15 Οκτωβρίου 2011, που αναπαρήγαγε το άρθρο του defencenet με τίτλο «ΓΕΣ: Τα άρματα μάχης M1A1 Abrams είναι απαραίτητα». Το δημοσίευμα ανέφερε ότι «Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν έχει υπαναχωρήσει στο ζήτημα της παραλαβής των δωρεάν προσφερόμενων αρμάτων μάχης τύπου M1A1 Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεν θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου απέκλεισαν την προοπτική παραλαβής τους. Πηγές του ΓΕΣ διευκρίνισαν ό,τι ακριβώς ανέφερε σε χθεσινή ανάρτηση το «defence-point.gr», ότι οι δηλώσεις του Ηλία Μόσσιαλου σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την προσπάθεια απόκτησης των αρμάτων, αφού η απάντηση που έδωσε σε σχετικές ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων αφορούσε την προοπτική προμήθειας αρμάτων μάχης και όχι δωρεάν παραλαβής. Κατά συνέπεια, η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την όσο το δυνατόν οικονομικότερη παραλαβή τους».

Μάλιστα τότε, το defencenet είχε προβεί σε καταγγελίες: “Απλώνεται το γερμανικό λόμπι και εκτός συνόρων: Ερώτηση Αυστριακού ευρωβουλευτή για M1A1 Abrams! Το γερμανικό λόμπι που εναντιώνεται στην αποδοχή των 400 δωρεάν αμερικανικών αρμάτων Μ1Α1 Abrams ξανακτύπησε, αυτή την φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τα “ξαδέλφια” τους Αυστριακούς. Έτσι ο ευρωβουλευτής του ακροδεξιού και εθνικιστικού Κόμματος των «Ελευθέρων», του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, Αντρέας Μέλτσερ ζήτησε από την αυστριακή κυβέρνηση «την αποσαφήνιση για το εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα προτίθεται να αγοράσει πολλές εκατοντάδες αμερικανικά άρματα μάχης τύπου M1A1 Abrams»! Σιγά μην του δώσουμε κι εξηγήσεις!

Όπως τονίζει ο Ευρωβουλευτής, “είναι απαράδεκτο αν τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ των Αυστριακών φορολογούμενων τα οποία ρέουν στην Αθήνα, δαπανώνται εκεί για πανάκριβες αγορές όπλων. Να σημειωθεί ότι παρόμοια σχόλια εμφανίστηκαν και σε φιλανδικό μπλογκ για τα θέματα άμυνας”. Εκεί μας έφτασε η κυβέρνηση: Να πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις σε κάθε τυχάρπαστο ευρωβουλευτή είτε ακροαριστερό όπως εκείνος ο Ντάνιελ Κον Μπετίτ είτε ακροδεξιό όπως ετούτος για ντο αν θα μεριμνήσουμε για την ασφάλεια της χώρας μας. Το ότι τα άρματα είναι δωρεάν δεν το έχει μάθει ο καραγκιόζης ακόμα; Που αν δεν υπήρχε Ελλάδα, στις πύλες της Βιέννης θα είχαν φτάσει οι Τούρκοι… “Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Και ξαφνικά, οι οργισμένοι αρθρογράφοι του defence.gr κάνουν κωλοτούμπα και ανακαλύπτουν μεγάλη ευκαιρία! Το άρθρο της 30ης Νοεμβρίου με τίτλο «Αυστριακό “φιλέτο” με LΕΟ2Α4 και Μ109Α5 για τον ΕΣ» αναφέρεται στο «Ενδιαφέρον του Ε.Σ. για περίπου 60 άρματα μάχης LEO2A4 που αποσύρει ο αυστριακός Στρατός καθώς και 40 πυροβόλα Μ109Α2/Α5Ö (έκδοση Α5) καταγράφεται σύμφωνα με πηγές από το Επιτελείο, καθώς και τα δύο συστήματα (ειδικά τα LEO2Α4) είναι “είδος προς εξαφάνιση” έχουν στερέψει τα γερμανικά αποθέματα. Για τα Μ-109 στην έκδοση Α5 που ήταν η υπέρτατη εξέλιξη μέχρι την έκδοση Α6 υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ως σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τα Α2/Α3. Μόνο 12 από αυτά είχαν αγοραστεί στην δεκαετία του ’90 από τον Ε.Σ. και λόγω μεγάλου κόστους από εκεί και πέρα υπήρξαν προμήθειες μόνο μεταχειρισμένων από την Γερμανία. Ο αυστριακός Στρατός, από τα 1.147 οχήματα που έχει στη διάθεσή του (άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα, ΤΟΜΑ κτλ), θα διατηρήσει σε υπηρεσία μόνο 389. Επιπλέον θα καταστραφεί και μεγάλος όγκος πυρομαχικών για τα οποία επίσης ενδιαφέρεται ο Ε.Σ. από την στιγμή που έχουν διάρκεια ζωής και αφορούν συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία στον Ε.Σ.

Όλα θα εξαρτηθούν από το ποσό που θα ζητήσουν οι Αυστριακοί. Αν είναι χαμηλό το κόστος (“δεν ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ μαζί με τα μεταφορικά”) μας λέχθηκε χαρακτηριστικά τότε θα ταξιδέψει επιτροπή του Ε.Σ. στην Αυστρία για να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα οχήματα. Πάντως η ίδια πηγή σημείωνε ότι “Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για τέτοιο φιλέτο. Ειδικά τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, τεχνολογικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορούν να εκπέμψουν πυρά με διπλάσια ταχύτητα βολής απ’ ότι τα Α2/Α3 που έχουμε προμηθευτεί από την Γερμανία” Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Να τους θυμήσουμε την ανακοίνωση μας (Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011) «ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» όπου μεταξύ άλλων τονίζαμε: Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα, με κάθε ευκαιρία, ξεσπά ένας βίαιος πολιτικός και επιχειρηματικός πόλεμος, μεταξύ των ΗΠΑ-Γερμανίας-Γαλλίας-Ισραήλ και Έλληνες πολεμικούς βιομήχανους και αντιπροσώπους, με επίδικο τα νέα συμβόλαια των τεθωρακισμένων-πολεμικών αεροσκαφών-πυρομαχικών-φρεγατών κλπ. (όποτε και αν προχωρήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα προς υλοποίηση), στις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις καταγράφονται μεγάλες μειώσεις υλικού, καθώς περικόπτονται σε σημαντικό αριθμό τα υπό εξέλιξη εξοπλιστικά προγράμματα. αλλά και προσωπικού.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού FOCUS, η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών Eurofighter που θα αγοράσει από 177 σε 140, μειώνοντας δηλαδή την παραγγελία κατά 37 αεροσκάφη. Επίσης, περιορίζεται ο αριθμός των ελικοπτέρων NH-90 από 122 σε 80 (62 ελικόπτερα λιγότερα) και των ΤΟΜΑ Puma από 410 σε 350 (60 οχήματα λιγότερα). Μεγάλες μειώσεις θα γίνουν και στις τεθωρακισμένες δυνάμεις, αφού το γερμανικό κράτος δεν αντιμετωπίζει πολεμική απειλή, αλλά και ούτε χρειάζεται εκατοντάδες από αυτά για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που συμμετέχει ο γερμανικός στρατός. Θα αποσύρει λοιπόν 125 Leopard 2A6 διατηρώντας σε υπηρεσία μόνο 225 άρματα μάχης.

Είμαστε περίεργοι, για το αν σύντομα πρόκειται να ανοίξει συζήτηση από τα έντυπα του χώρου και τους δημοσιογράφους πραματευτάδες των πολεμικών βιομηχανιών, σχετικά με την ευκαιρία απόκτησης φθηνών μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων, που θα καλύψουν και καλά τις ανάγκες του Ελληνικού στρατού με τον πλέον οικονομικό τρόπο. Αντικαθιστώντας αυτή τη φορά τα ABRAMS με LEOPARD! Περιμένουμε, Κοράκια..

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  Diktiospartakos.blogspot.com

Επίσης, αναδημοσιεύουμε σχετική ανακοίνωση μας της Τρίτης, 25 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ;

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η στάση του ΛΑΟΣ. Με μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων, επερωτήσεων στη Βουλή, επιθέσεων σε ανταγωνιστικά συμφέροντα χωρών που διεκδικούν το αντίστοιχο εξοπλιστικό πρόγραμμα, δείχνει να έχει αναλάβει ρόλο θεματοφύλακα της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας, εξυπηρετώντας μια πολιτική πρακτική που το μεταμορφώνει σε εκπρόσωπο της! Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, που εξυπηρετεί απόλυτα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο, που αντιμετωπίζει τον Γ.Καρατζαφέρη ως στενό συνεργάτη, αναλαμβάνοντας να βγάλει τη βρώμικη δουλεία, παίζοντας συχνά το ρόλο του λαγού στην κούρσα των εξοπλισμών τονίζοντας τον «Τουρκικό κίνδυνο» και τους «εθνικούς κινδύνους», άρα και την αναγκαιότητα προώθησης τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων στους χαλεπούς αυτούς καιρούς

Αλλά και τον κακό μπάτσο απέναντι στις προτάσεις πολεμικών βιομηχανιών που ανταγωνίζονται τις ειλημμένες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Το ΛΑΟΣ, μέσω του βουλευτή Ι.Κοραντή, πρώην πράκτορα-διοικητή της ΕΥΠ, κατέθεσε την εξής στημένη επερώτηση (13/12/10), που αποσκοπούσε να καθησυχάσει την ρωσική κυβέρνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να στείλει μήνυμα στην ρωσική πλευρά ότι «συνεχίζουμε μαζί»:
“Πριν από 2 εβδομάδες ανακοινώθηκε η απόφαση της ΓΔΑΕΕ να διαλύσει την Επιτροπή διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα προμήθειας 450 ρωσικών ΤΟΜΑ BMP. Η απόφαση αυτή έτυχε αμφίσημων ερμηνειών. Σε κάθε περίπτωση, με την ενέργεια αυτή μεταδίδει ένα μήνυμα στην ρωσική πλευρά, που μάλλον θα πρέπει να την προβληματίσει, ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης, εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός κ. Πούτιν, μέσω ειδικού απεσταλμένου του, είχε προτείνει την πληρωμή σημαντικού ποσοστού του ανωτέρω υλικού μέσω εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Από την άλλη πλευρά, συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανανεωμένες προτάσεις της Γερμανίας να μας προμηθεύσει 422 μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ Marder 1Α 3.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Πώς ακριβώς έχει η κατάσταση; Διάλυση της διαπραγματευτικής ομάδας σημαίνει αντικατάστασή της με άλλα άτομα, αναστολή, στην καλύτερη περίπτωση, των διαπραγματεύσεων, ή ρήξη, στην χειρότερη, του προγράμματος με την ρωσική πλευρά; 2. Με δεδομένη την μέχρι τούδε εξαιρετικά δυσάρεστη και επώδυνη, οικονομικά και εθνικά, εμπειρία μας από την γερμανική στάση ως προς την προμήθεια εξοπλισμών, πώς αντιμετωπίζει την προαναφερθείσα γερμανική προσφορά;”

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και εν όψει της επίσκεψης στα μέσα Ιανουαρίου στην Αθήνα Ρωσικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας προκειμένου να συντονισθούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο έδωσε την εξής απάντηση(“Παρασκευή, 31 Δεκ 2010 Φ.900α/8251/11448/31 Δεκ 2010):
«Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Κοραντής προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη προμήθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων TOMA BMP σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
Κατά την επίσκεψή μου στη ρωσική ομοσπονδία την 30η Μαρ. 2010 και τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Άμυνας και τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, παρουσιάστηκε το δημοσιονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Ελλάδα αυτή τη περίοδο και επισημάνθηκε η δυσκολία της χώρας να αναλάβει νέες δεσμεύσεις για την προμήθεια οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα για το έτος 2010.

Στη συνέχεια, συμφωνήθηκε με τη ρωσική πλευρά η σύναψη νέας Διακρατικής Συμφωνίας-Πλαίσιο και η επανεξέταση συγκεκριμένων όρων της προμήθειας των TOMA BMP-3 (σ.σ.: αναφέρεται στην τροποποίηση-απάλειψη των ρητρών και των εγγυητικών προκειμένου να μειωθεί το κόστος). Τελικά αποφασίστηκε ο τερματισμός του έργου της υφισταμένης επιτροπής διαπραγματεύσεων και η εκ νέου συγκρότηση της στο μέλλον στο πλαίσιο της νέας διακρατικής συμφωνίας. Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας προκειμένου να συντονισθούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τα όσα σημειώθηκαν προηγουμένως. Παραλλήλως, το ΓΕΣ εξετάζει και όλες τις άλλες δυνατότητες που υπάρχουν διεθνώς σε σχέση με τεθωρακισμένα οχήματα προκειμένου η χώρα μας να διαπραγματεύεται και να αποφασίσει αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα και χρήσιμα στοιχεία».

Για εμάς το ζήτημα δεν είναι σε πιο βιομήχανο και έμπορο του θανάτου θα καταλήξουν τα τεράστια συμβόλαια των πολεμικών εξοπλισμών αξίας 33 δις ευρώ που δρομολογεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την συνδρομή του ΛΑΟΣ και την στήριξη των ΜΜΕ. Την εποχή που ο κόσμος του κεφαλαίου επιβάλλει Κοινωνικό και Εργασιακό Μεσαίωνα, που οι κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται βάρβαρα, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα εξαφανίζονται, κάθε κοινωνικό αγαθό ιδιωτικοποιείται και εμπορευματοποιείται, η Ανεργία-Πείνα-Ανέχεια αποτελούν τον εφιάλτη εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας και τον συνολικό εφιαλτικό φόβο του κόσμου της εργασίας,
Εμείς πρέπει να Απαιτήσουμε το Μπλοκάρισμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Την Επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Να μην γίνει καμιά πρόσληψη Μισθοφόρου σε Στρατό-Αστυνομία. Να μην κτιστεί το Τείχος του Αίσχους και τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών. Την Έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΕΕ και τη διάλυση τους με τους εργατικούς διεθνιστικούς αγώνες μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *