Εργασιακός μεσαίωνας και στον “ναό της δημοκρατίας” τους

«… Θέλω, ακόμη, να χαιρετίσω τις καθαρίστριες, πρώτα απ’ όλα, κυρία Πρόεδρε, τις καθαρίστριες της Βουλής. Τρία ευρώ και δέκα λεπτά την ώρα, μέσα στο Κοινοβούλιο παίρνει η καθαρίστρια από τα συνεργεία, δείχνοντας πόσο έχουν διεισδύσει στο δημόσιο τομέα οι πιο άγριες εργασιακές σχέσεις. Και θα καλέσω το Προεδρείο της Βουλής να αποκαταστήσει αυτές τις εργαζόμενες και μαζί το κύρος της Βουλής.

Θα ήθελα να χαιρετίσω –και θα έπρεπε η Κυβέρνηση να το κάνει πρώτα απ’ όλα και ο Πρωθυπουργός ο ίδιος- την Κωνσταντίνα Κούνεβα. εκείνη την ιστορικό-αρχαιολόγο στη Βουλγαρία και καθαρίστρια εδώ πέρα, η οποία έδωσε μάχη μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πλήρωσε, χωρίς ούτε ένας να βρίσκεται σήμερα μέσα στον Κορυδαλλό, αλλά να βρίσκονται εκεί οι μαθητές της Λάρισας με τον τρομονόμο! Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης που ζούμε. Αυτή την Ελλάδα έχετε φτιάξει».

Το παραπάνω απόσπασμα το πήραμε από τα πρακτικά της βουλής και είναι απ’ την ομιλία του Α. Αλαβάνου.

Όταν στον ίδιο τον «ναό της δημοκρατίας» τους, το κοινοβούλιο, οργιάζει το δουλεμπόριο (τρία ευρώ και δέκα λεπτά την ώρα, πληρώνετε η καθαρίστρια εκεί) και ο πρόεδρος της βουλής, δεν αισθάνεται την ανάγκη να ψελλίσει έστω και μια δικαιολογία μπροστά σ’ αυτή την καταγγελία, καταλαβαίνετε σε ποιον εργασιακό μεσαίωνα ζούμε.

0 απαντήσεις στο “Εργασιακός μεσαίωνας και στον “ναό της δημοκρατίας” τους”

  1. για την Κουνεβα παντως επρεπε να ειχε γινει μεγαλη φασαρια απο τα ΜΜΕ αλλα δεν εγινε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *