Αλήτες ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι

Σε μια ανάρτησή του το pressmme παρουσιάζει μια λίστα με δημοσιογράφους που σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά.

Αυτοί φυσικά είναι οι «ψιλικατζήδες». (Το kourdistoportocali μιλάει για «διαχρονικά κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους που εισπράττουν απο 2000 εως 6500 ευρώ το μήνα).

Τα χοντρά μπακίρια τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του συστήματος το εισπράττουν απ’ τα «μυστικά κονδύλια» και «κάτω απ’ το τραπέζι» ενώ τα ονόματα τους δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν σε καμιά λίστα.

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας ποτέ δεν μάθαμε ποιους περιλαμβάνει ο «κατάλογος των 40 δημοσιογράφων που είναι και πράκτορες της ΕΥΠ» όπως δήλωσε δημοσίως ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας.

Να θυμίσουμε και κάτι άλλο. Οι μπάτσοι της Σκότλαντ Γιαρντ που ήρθαν εδώ στην ιστορία της 17Ν έγραψαν μια έκθεση που την δημοσίευσε τα περιοδικό τους “Janes Intelligence Review”.

Στην έκθεση τους, λοιπόν, οι Αγγλοι πράκτορες αναφέρουν: «δημοσιογράφοι που δουλεύουν σε ΜΜΕ λειτουργούν ταυτόχρονα και ως κρατικοί υπάλληλοι».
Και αυτοί είναι που κάνουν την «βρόμικη» δουλειά. Παραπληροφορούν, απροσανατολίζουν, κατευθύνουν, την λεγόμενη «κοινή γνώμη». Για τις «υπηρεσίες» αυτές απολαμβάνουν το παντεσπάνι τους.
Αλλά αυτά τα ονόματα δεν υπάρχουν σε καμιά λίστα και δεν πρόκειται να ‘ρθουν ποτέ στην δημοσιότητα.

Αλλά και στην περίπτωση που γίνει «αστοχία» και δημοσιοκάφροι αποκαλυφθούν ότι σιτίζονται από τα «μυστικά κονδύλια» που έχουν οι ασφαλίτες, πάλι τα ονόματα τους τα τρώει το σκοτάδι.

Να αναφέρουμε μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση που είναι γνωστή σε όσους σουλατσάρουν για χρόνια στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι.
Αντιγράφουμε από προκήρυξη της 17 Νοέμβρη: «Στην «Ελευθεροτυπία» τα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε με ντοκουμέντα ότι τρεις δημοσιογράφοι — εκ των οποίων οι δύο από τους σημαντικότερους συντάκτες της (να μην αναφέρουμε ονόματα, έτσι;)— ήταν πράκτορες της ασφάλειας και υποχρεώθηκαν ν’ αποχωρήσουν».

Αλλά τι να λέμε τώρα; Μάθαμε ποτέ ποιοι δημοσιογράφοι – παπαγαλάκια συνέβαλλαν να γίνει η μεγαλύτερη ληστεία που έχει συμβεί στην Ελλάδα μεταπολεμικά; Η ληστεία του Χρηματιστηρίου.

Μήπως μάθαμε ποιοι δημοσιογράφοι σιτίζονται από τα κρατικά «μυστικά κονδύλια»;

Μήπως ξέρουμε ποιοι δημοσιογράφοι είναι στις μισθολογικές καταστάσεις των καπιταλιστών;

Διαβάζοντας την λίστα που δημοσίευσε το pressmme.blogspot.com τρακάραμε δυο ονόματα που αξίζει να τα αναφέρουμε.

Το πρώτο ανήκει σε δημοσιογράφο της φυλλάδας του Κουρή «Παρόν». Μιλάμε για τον Μάρκο Μουζάκη. Από το αρχείο μας ανακαλύπτουμε κάποια κοσμητικά επίθετα, που είχε χρησιμοποιήσει επί εποχής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για να «λούσει» έναν άλλον ομόσταυλο του, όταν ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του. (Τον Γ. Καρελιά της «Ελευθεροτυπίας»).
Τα παραθέτουμε: «γνωστή γραφίδα του καθεστώτος», «καθεστωτικό γιουσουφάκι», «επαγγελματίας καθημερινός γλείφτης όλων των εκπροσώπων του καθεστώτος», «γυμνοσάλιακας του καθεστώτος», «καταγέλαστος», «έχει καλομάθει από τότε που κοσμούσε τις ¨λευκές λίστες¨ του Πανταγιά» «με τον τρόπο του αβαντάρει τα εκατομμύρια ευρώ των μυστικών κονδυλίων και των ¨πέι-ρολς¨ που νέμονται τα τρωκτικά».

Αυτός που παρίστανε τον «αδέσμευτο» και «ανεξάρτητο» δημοσιογράφο τότε, σήμερα αποκαλύπτετε ότι θέτει την πένα του στην υπηρεσία των κυβερνητικών αφεντικών του.

Ο δεύτερος δημοσιογράφος που «κοσμεί» τις λίστες των κρατικοδίαιτών καλαμαράδων, και αξίζει να αναφερθεί, είναι ο Σπυρίδων Χατζάρας.
Ο τύπος αυτός είχε κάνει επίθεση στον ιστοχώρο μας μέσα από το blog sibilla (Δεν έχουμε πρόχειρη την διεύθυνση της συγκεκριμένης ανάρτησης να παραθέσουμε) γιατί θεώρησε ότι με κείμενο μας θίξαμε το «δημοσιογραφικό λειτούργημα». Απαξιώσαμε να του απαντήσουμε τότε και εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι κάναμε πολύ καλά αφού έγινε ολοφάνερο πώς εννοεί ο συγκεκριμένος τύπος το «δημοσιογραφικό λειτούργημα».

Να ολοκληρώσουμε με το διαχρονικό σύνθημα: ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *