Ή θα παλέψουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε, ή θα μας τελειώσουν

Από το leninreloaded:

Γνωρίζουμε, τόσο από αφηγήσεις επιζώντων όσο και από τα έργα ιστορικών, ότι ο ρυθμός θανάτωσης κρατουμένων στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν αντιστρόφως ανάλογως με αυτόν της έντασης των παραγωγικών αναγκών των εργοστασίων, και συνεπώς, των καταναλωτικών αναγκών της γερμανικής οικονομίας: με άλλα λόγια, για όσο διάστημα οι ανάγκες για παραγωγική εργασία ήταν ιδιαίτερα ψηλές, οι κρατούμενοι είχαν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης διότι τρέφονταν κάπως καλύτερα, εκτίθεντο λίγο δυσκολότερα σε θανατηφόρες συνθήκες, και εκτελούνταν λιγότερο συχνά.
[..]
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, και κυρίως η κάθετη αύξηση πληθυσμιακών ομάδων που, από την σκοπιά της ορθόδοξης πολιτικής οικονομίας, είναι επίσημα πλέον παραγωγικά άχρηστες (εφόσον έχουν απολυθεί και παραμένουν άνεργες) αλλά ακόμα και επιζήμιες, εφόσον αποτελούν βάρος για τα ήδη ουσιαστικά χρεοκωπημένα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας (ιδιαίτερα το ταμείο ανεργίας και τα συνταξιοδοτικά ταμεία) και υγείας, καθώς επίσης και η αύξηση ομάδων ανθρώπων που εκτίθενται στη βία του δρόμου έξω από κάθε κοινωνική μέριμνα και προστασία (όπως οι αυξανόμενοι άστεγοι), μάς αναγκάζουν να ακολουθήσουμε προσεκτικότερα την έρευνα που διεξάγεται στα σύνορα πρώτου και τρίτου κόσμου. Θα πρέπει να στραφούμε με αρκετά επείγοντα τρόπο στην κατανόηση και χαρτογράφηση των λειτουργιών μιας θανατοπολιτικής οικονομίας, για την οποία ο νεκρός, θνησιγενής ή φονεύσιμος άνθρωπος είναι πια χρησιμότερος από τον άνθρωπο ως φορέα ζωντανής εργασίας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ! Οι αγώνες των εργαζομένων εξαπλώνονται και μάλιστα με ΝΙΚΕΣ!

Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην απαισιοδοξία των κατεστημένα τελετουργικών ”γενικών” απεργιών και κινητοποιήσεων. Να δούμε και τις πολλαπλασιασμένες εστίες αντίστασης του ελληνικού λαού και των εργαζομένων. Και να μιλήσουμε γι’ αυτές. Να μην τις αφήνουμε να πνίγονται στη σιωπή που θέλουν να επιβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Το τελευταίο διάστημα οι αγώνες των εργαζομένων κατέγραψαν σημαντικές νίκες στην VODAFONE, στη ΜΕΒΓΑΛ και μόλις χθές στην ΑΓΝΟ. Γιατί δεν μιλάμε γι’ αυτές; Ίσως γιατί δεν τις ξέρουμε. Πρέπει λοιπόν να τις μάθουμε και να τις διαδώσουμε. Η σιωπή μας ωφελεί μόνο αυτό το κατεστημένο και απάνθρωπο οικονομικό και πολιτικό Σύστημα.

Επίσης:

Οι ηρωικοί απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας συνεχίζουν τη μεγάλη και κρίσιμη για όλους τους εργαζομένους μάχη τους. Αυτός ο αγώνας πρέπει επίσης να διαδοθεί. Για να δούν οι πολλοί εργαζόμενοι που σκύβουν ακόμη το κεφάλι ότι υπάρχει η λύση του αγώνα, η μόνη προοπτική για τη νίκη. Η μόνη προοπτική για τη ζωή. Για τις ζωές μας.

Δείτε λοιπόν αναλυτικότερα:

1. VODAFONE – Από ανακοίνωση του “Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ” (14-11-2011):

“Τα σχέδια της Διοίκησης για ελαστικοποίηση της εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας προσέκρουσαν στην άμεση και μαζική αντίσταση των εργαζομένων.

Όπως έχουμε ενημερώσει, από την Πέμπτη 3/11 οι προϊστάμενοι άρχισαν να καλούν τους εργαζόμενους σε ατομικές συναντήσεις, να τους προτείνουν και να τους πιέζουν να αποδεχτούν την μετατροπή των συμβάσεών τους από8ωρες σε 5ωρες με αντίστοιχη μείωση μισθού, ώστε με αυτό τον τρόπο να ‘εξασφαλίσουν’ για 18 μήνες (!) την εργασία τους, διαφορετικά «δεν ξέρουν τι θα γίνει με τη θέση εργασίας».

Απέναντι στις πιέσεις και τις απειλές της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να δεχτούν ως τετελεσμένες τις αποφάσεις της Διοίκησης. Ενημέρωσαν άμεσα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και αποφάσισαν να αγωνιστούν για να σώσουν το ωράριο, τους μισθούς, την θέση τους…”

Τελικά ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ! Περισσότερες λεπτομέρειες και η πηγή:

http://protpatek.wordpress.com/2011/…6%cf%81%ce%b5/

2. ΜΕΒΓΑΛ:

“Απεργία πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ, μετά την απόφαση της διοίκησης να απολύσει έναν εργαζόμενο και ταυτόχρονα να μειώσει τους μισθούς μέσω περικοπών στα επιδόματα. Την επόμενη μέρα της απεργίας, η εργοδοσία προχώρησε σε δύο ακόμα απολύσεις με αποτέλεσμα να αποφασιστεί νέα απεργία από το επιχειρησιακό, αλλά και από το κλαδικό σωματείο. Υπό την πίεση της απεργιακής κινητοποίησης, η εταιρεία επιχείρησε να κάνει ελιγμό, ανακοινώνοντας την επαναπρόσληψη δύο από τους τρεις απολυμένους. Ωστόσο, η απεργία συνεχίστηκε κυρίως χάρη στην επιμονή του κλαδικού σωματείου το οποίο οργάνωσε και συγκέντρωση συμπαράστασης στην οποία μαζεύτηκαν περίπου 800 εργαζόμενοι έξω από την πύλη του εργοστασίου. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να πάθει σημαντική οικονομική ζημιά από γάλα που θα χάλαγε αν συνεχιζόταν η απεργία, η εργοδοσία υποχώρησε πλήρως παίρνοντας πίσω τις απολύσεις και τις μειώσεις στους μισθούς” (20-11-11)

ΠΗΓΗ: http://protpatek.wordpress.com/2011/…3%ce%b1%ce%bb/

3. ΑΓΝΟ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ:

“Μεγάλη νίκη πέτυχαν χτες οι εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» στο Κορωπί Αττικής, οι οποίοι μετά από την 24ωρη απεργία τους κατάφεραν την επαναπρόσληψη τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους.

Οι απεργοί, έδωσαν με αυτόν τον τρόπο συντριπτική απάντηση στην εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ., κεφαλαίου και τρόικας. Συσπειρωμένοι στο κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής, στάθηκαν έξω από τις πύλες της εταιρείας και απαίτησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη ζωή, αντιμετωπίζοντας τα ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «ΑΓΝΟ» στο Κορωπί προχώρησε προχτές αργά το απόγευμα στην απόλυση τριών πρωτοπόρων εργαζομένων – μέσω εξωδίκων – μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής του Συνδικάτου στην επιχείρηση. Οι απολύσεις αυτές ήρθαν λίγες μέρες μετά την απόλυση άλλων πέντε εργαζομένων της εταιρείας, γεγονός που δείχνει πως πρόκειται για συνολικό σχεδιασμό της εταιρείας. Από τους 8 απολυμένους, επαναπροσλήφθηκαν οι τρεις εργάτες της Εργοστασιακής Επιτροπής και άλλος ένας που δεν είχε αποδεχτεί την απόλυσή του. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν επιθυμούσαν να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία.
Νωρίτερα, στις 10 το βράδυ, όλοι οι εργάτες σύσσωμοι βρέθηκαν έξω απ’ την πύλη του εργοστασίου ξεκινώντας την απεργία.

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία, κανείς δεν μπήκε για δουλειά. Ωστόσο, οι εργάτες δεν απάντησαν μόνο στην εργοδοτική επιθετικότητα, αλλά και στην καταστολή των ΜΑΤ. Με παρέμβαση που έγινε μετά από απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία, ο εισαγγελέας ζήτησε να βγουν έξω τα φορτηγά των αντιπροσώπων. Από τις 6 το πρωί, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω απ’ τις πύλες και γύρω στις 8 π.μ. επιχείρησαν να σπάσουν την απεργιακή φρουρά μπροστά απ’ την πύλη, σπρώχνοντας τους εργάτες. Μετά από αυτές τις ενέργειες της αστυνομίας, αντιπρόσωποι εργολάβοι – που συμμετέχουν στη μεταφορά των προϊόντων και ως εκείνη τη στιγμή έπαιρναν αποστάσεις από την κινητοποίηση – συντάχθηκαν με τους απεργούς. Ωστόσο, η δυναμική στάση των απεργών είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μη «σπάσει» η απεργία, αλλά και να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι εργάτες συνέχισαν με επιτυχία την απεργία τους όλη τη μέρα.
Είναι μια σημαντική επιτυχία για ολόκληρη την εργατική τάξη που βλέπει ότι έχει την δύναμη και μέσα από την οργάνωσή της σε ταξική κατεύθυνση μπορεί να μην πληρώσει την κρίση και να περάσει στην αντεπίθεση”
(2-12-11)

ΠΗΓΗ: http://protpatek.wordpress.com/2011/…3%ce%bd%ce%bf/

4. Η ανακοίνωση – μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και τους εργαζομένους των ηρωικών απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας:

Μήνυμα των απεργών της “Ελληνικής Χαλυβουργίας” στον εργαζόμενο λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.
Συνάδελφοι
Διαδώστε το μύνημά μας: Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.
Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα!
Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε.
Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.
Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.
Μην ακούτε τα ψέμματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.
Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το Υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχθείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Μας απειλούν με 180 ακόμα απολύσεις!
Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι, για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση!
Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.
Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη.
Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 – 500 ευρώ.
Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.
Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.
Συνάδελφοι εργάτες, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι.
Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια. Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη.
Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση.
Κάντε γενική συνέλευση, ελάτε σε επαφή μαζί μας, αποφασίστε απεργία. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μύνημα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει.

Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.
Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ασπρόπυργος 30/11/2011

200 εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει το εργοστάσιο της «Γερολυμάτος Cosmetics»

Η αναλγησία δεν έχει όρια!!! Η Γερολυμάτος Cosmetics (συμφερόντων Λαυρεντιάδη) αφού εν κρυπτώ μεθόδευσε έχασε – χάρισε τα συμβόλαια της La Prairie και Procter & Gamble, ουσιαστικά με ένα παράνομο κατάπτυστο κείμενο απολύει τους εργαζόμενους της (330 άτομα) παρουσιάζοντας την απόλυσή τους ως χάρη, αφού θα τους πληρώσει «γενναιόδωρα» μέχρι 03/12/2011 και για να μην τους δώσει αποζημίωση θα διατηρήσει τους εργαζόμενους της με μία (1) ημέρα την εβδομάδα «κατ’ οίκον εργασία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *