Ανεπιθύμητος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Στις 5 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μονοήμερη επίσημη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Η επίσκεψη του νούμερο 2 των ΗΠΑ, συμπίπτει χρονικά με την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο λόγω των ενδοαστικών ανταγωνισμών των κυρίαρχων τάξεων Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου, Ισραήλ, αλλά και των διαγκωνισμών των πολυεθνικών εταιρειών που εποφθαλμιούν τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ατζέντα περιλαμβάνει διαβουλεύσεις για τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου -Ισραήλ, καθώς και τις εξελίξεις στη Β. Αφρική και την ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση που ετοιμάζεται στη Συρία. Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται την Ελλάδα ώστε να διασφαλίσει τη συναίνεση της ελληνικής συγκυβέρνησης για την επέμβαση στη Συρία αλλά και για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση στην περιοχή μετά τις επαναστάσεις για των χωρών του Μαγκρέμπ.

Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσει και η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ θα δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην ελληνική αστική τάξη και στο κυβερνητικό μαύρο μπλοκ εξουσίας, για τις συμφωνίες με την Τρόικα και  για το νέο γύρο της ταξικής επίθεσης στα λαϊκά  κοινωνικά στρώματα.

Εμείς από τη μεριά μας καλούμε το λαό να εμποδίσει τόσο το νέο γύρο λιτότητας, όσο και τους αστικούς και ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *