ΟΜΙΛΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΥΕΘΑ: ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ..

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολιτικοί της Δεξιάς και Ακροδεξιάς διαγκωνίζονται ποιος θα κατοχυρώσει τον τίτλο του “Κωλοτούμπα”.

Όμως υπάρχει και ένας που διεκδικεί με απαράμιλλο τρόπο τον χαρακτηρισμό “Αντουανέτα”!

Δε θα μπορούσε  είναι άλλος από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο.

Η βασίλισσα πρότεινε για τους εξεγερμένους εργάτες και αγρότες της Γαλλικής Επανάστασης «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι», ενώ το πριγκιπόπουλο Δ.Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να μην έχει να ζήσει εξαιτίας των περικοπών, αλλά τρώει εθνική ενότητα και αγωνιά για την Άμυνα και Ασφάλεια του αστικού συστήματος εξουσίας.

Προσέξτε: φαντάροι και μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μεταξύ των θυμάτων της αντεργατικής-αντικοινωνικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ. Οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα οικονομικά βάρη της υποχρεωτικής στράτευσης, ενώ οι μόνιμοι δε μπορούν να ζήσουν πλέον αξιοπρεπώς τις οικογένειες τους και να ανταπεξέλθουν όπως και όλοι στο ενοίκιο, στα χαράτσια, στο φροντιστήριο, στις δόσεις. Μάλιστα δεν έχουν ούτε να φάνε και δημιουργούν ουρές στα εστιατόρια των στρατοπέδων περιμένοντας το συσσίτιο!

Και τι μας λέει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος; Μεταφέρω σήμερα στο Κοινοβούλιο την διαβεβαίωση όλων των τάξεων, όλων των βαθμίδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ότι το τελευταίο που τους απασχολεί είναι οι περικοπές για τις οποίες σας μίλησα. Είναι συγκινητικό αυτό που σας λέω αλλά το ζω καθημερινά και είμαι υπερήφανος ως Έλληνας γι’ αυτό”.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν είναι μόνο επικίνδυνη για την κοινωνία μας εξαιτίας της πρόσδεσης της σε συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, των οποίων τις απαιτήσεις εξυπηρετεί με απόλυτο τρόπο, αλλά οι πολιτικοί που την απαρτίζουν, μεταξύ των οποίων και ο Δ.Αβραμόπουλος, αποδεικνύεται ότι καθώς βρίσκονται κλεισμένοι στον πλούτο και στη διαπλοκή τους, έχοντας ως μοναδική αγωνία την πολιτική τους επιβίωση και ανάδειξη, έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, και είναι έτοιμοι να πάρουν τα πιο αντιδραστικά, αυταρχικά και οδυνηρά μέτρα για την εργαζόμενη πλειοψηφία, χωρίς κανένα ενδοιασμό!

Μάλιστα, στην ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου στην Βουλή επί της συζήτησης του Προϋπολογισμού, έχοντας ουσιαστικά απέναντι του τα εκατομμύρια των εργαζόμενων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα με τους πετσοκομμένους μισθούς, τους ανέργους, τους πένητες ηλικιωμένους, τους χιλιάδες άστεγους και τη νέα γενιά που φεύγει ξανά στην ξενιτιά, κυριάρχησαν η υποκρισία και οι τρικλοποδιές στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Αμφισβητώντας δημόσια την επικοινωνιακή τακτική του τελευταίου που επιδιώκει να συγκαλύψει την συνευθύνη του ίδιου και του κόμματος της ΝΔ στην άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δηλώνει: “Σε αυτή τη κυβέρνηση, είμαστε και γιατί το θέλουμε και γιατί μας ζητήθηκε και γιατί έχουμε ένα συγκεκριμένο σκοπό να υπηρετήσουμε και αυτό κάνουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι καταστάσεις επίσης, χρειάζεται η συνευθύνη. Την αναλάβαμε ως παράταξη και εκπληρώνουμε στο ακέραιο την αποστολή μας με βάση την εντολή που μας έχει δώσει η ίδια η βουλή με 255 ψήφους. Αλλά και κατευθύνσεις που σε μας, τουλάχιστον, έχει δώσει ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς».

Εδώ ο κόσμος της εργασίας πραγματικά χάνεται, στενάζει στα γκισέ του ΟΑΕΔ και στην κατάληψη της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΣΟΣ σκοτώνονται για τις καρέκλες.

Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι η δημόσια Αυτονόμηση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου από τον Σαμαρά και την ΝΔ έχει επίδικο και συγκεκριμένες επιλογές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θυμόμαστε όλοι ότι η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, σχέδιο των Παπανδρέου-Μπεγλίτη, που προκάλεσε τη σφαγή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και τις οργισμένες αντιδράσεις της ΝΔ και των Ενώσεων Απόστρατων που κατευθύνει.

Τώρα βρίσκει την συνέχεια της στο πρόσωπο του νέου ΥΕΘΑ: «Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυτή έχει σχεδιασθεί από τα Γενικά Επιτελεία και που στη φάση αυτή μελετάται σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, αλλά και αποδοτικότερης λειτουργίας του Υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο μας στις αρχές του 2012».

Μήπως είχαν δίκιο όσοι υποστήριξαν ότι η διαχείριση του σκανδάλου με τους ακροδεξιούς στην Σχολή Ευελπίδων από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, την ΕΥΠ, το συγκρότημα Λαμπράκη και τις εφημερίδες του Μπόμπολα αποσκοπούσαν στην κάμψη των αντιστάσεων των στρατιωτικών, στην εξουδετέρωση των συνδικαλιστικών και πολιτικών τους εγχειρημάτων και την ενίσχυση των τρομοκρατικών ευφάνταστων σεναρίων των Παπανδρέου-Μπεγλίτη περί δήθεν κινδύνου στρατιωτικού πραξικοπήματος;

Η αγωνία του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου είναι να κάνει πράξη τις πιο σκληρές ταξικές επιλογές του αστικού συστήματος εξουσίας, δίνοντας τους χαρακτήρα «εθνικής επιταγής», απαιτώντας ταυτόχρονα την «εθνική ενότητα», την υποταγή δηλαδή των εργαζομένων στα σχέδια κερδοφορίας των πλουσίων. Η πρόθεση του παρουσιάζεται ως πραγματικότητα: «Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαχρονικά αντιμετωπίζεται από την Βουλή με διακομματικό πνεύμα, σε αναγνώριση του εθνικού ρόλου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη διαφύλαξη της ακεραιότητας του εθνικού μας χώρου».

Αλήθεια, από πότε η καταστολή πλήθους που σχεδίαζε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2008 θεωρείται εθνική ανάγκη; Γιατί η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ θεωρείται εθνικός κίνδυνος και διατάζει ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης τον στρατό να αναλάβει ρόλο Απεργοσπάστη, ενώ επίσης διατάζει τις Ειδικές Δυνάμεις να αναλάβουν ρόλο δίπλα στα ΜΑΤ; Από πότε ο λαός μας, η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα συμφώνησαν και αποδέχτηκαν τα νέα Δόγματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ που στο όνομα της Προστασίας της Άμυνας και Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας από τις Ασύμμετρες Απειλές, όπως χαρακτηρίζονται οι κοινωνικοί αγώνες, προβλέπουν την ανάληψη κατασταλτικής δράσης από στρατιωτικές δυνάμεις;

Αυτό επομένως είναι το αληθινό, αποκρουστικό και ολοκληρωτικό πρόσωπο του «κύριου τίποτε», Δ.Αβραμόπουλου. Το μαρτυρά ο ίδιος με την ομιλία του στη Βουλή, υπερασπιζόμενος το Πραξικόπημα των τραπεζιτών-εφοπλιστών-βιομήχανων-εργολάβων, επαναφέροντας το ζήτημα της «Έκτακτης Ανάγκης»: «Μια περίοδο, που οι έκτακτες συνθήκες, οδήγησαν στη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού και συγκεκριμένης ειδικής αποστολής, την κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου, που όλοι υπηρετούμε με συνέπεια και πνεύμα συνεργασίας για το καλό της πατρίδας μας».

Στην εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού ο έρωτας του Δ.Αβραμόπουλου για το αστικό κατεστημένο δεν κρύβεται. Από τη μια μεριά τσακίζει τους μισθούς και δημιουργεί απίστευτα επικίνδυνες καταστάσεις με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων:

. Μειώνεται 6,15% το σκέλος των αποδοχών, διαμορφούμενες σε 2,14 δις ευρώ ή σε ποσοστό 52% περίπου του συνολικού προϋπολογισμού.

. Μειώνεται 5,46% το λειτουργικό μέρος, αγγίζοντας για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, ποσό κάτω του 1 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 23,7% του συνολικού προϋπολογισμού του Υπουργείου.

Από την άλλη μεριά όμως, αγωνιά τι θα γίνουν τα αντισταθμιστικά οφέλη (ΑΟ), οι προσδοκίες δηλαδή κερδοφορίας και ανάπτυξης των Ελλήνων βιομήχανων του πολέμου. Τι θα γίνουν τα δικά μας παιδιά, κύριε Αβραμόπουλε, ο Κόκκαλης, ο Μυτιληναίος, ο Χούμπαυλης, ο Σάφα, ο Βγενόπουλος και λοιποί!

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ομιλίας του: «Ειδικότερα από τη στιγμή, που τα ΕΜΠΑΕ 2011-2015 (Ενιαία Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού) συνολικού κόστους 14.547.808.000 δις. ευρώ, έχουν καταργηθεί με το Ν. 3978/2011, όπως και τα αντισταθμιστικά οφέλη (ΑO), που πρέπει, όμως, να ολοκληρωθούν, το ταχύτερο δυνατόν για την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και που -αναίτια θα έλεγα- εκκρεμούν χρόνια από παλαιά εξοπλιστικά προγράμματα, πριν τη θέση σε ισχύ του νέου νόμου που τα καταργεί. Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρέπει να είναι η ανασυγκρότηση και ο παραγωγικός εκσυγχρονισμός της αμυντικής βιομηχανίας. Τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι αυτά που μπορούν άμεσα να συμβάλλουν στο στόχο αυτό. Η ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στις προμήθειες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και σε προμήθειες από άλλες χώρες, μπορεί να καταστεί μια σημαντική παράμετρος της εθνικής μας οικονομίας».

Για μια ακόμη φορά η εθνική οικονομία ταυτίζεται με συγκεκριμένες ταξικές τσέπες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Ανάμεσα τους και οι εθνικοί μας εργολάβοι, οι μεγαλέμποροι με τα εμπορικά κέντρα, οι επιχειρηματίες της τουριστικής βιομηχανίας, οι εφοπλιστές με το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και η Εκκλησία Α.Ε. που εποφθαλμιούν τα φιλέτα εγκαταλειμμένα  στρατόπεδα και την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Μας λέει επομένως ο Δ.Αβραμόπουλος: «Παράλληλα, είναι ανάγκη να προχωρήσουμε στην ταχύτερη δυνατή απορρόφηση του ΕΣΠΑ και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων»!

Συγκλονιστικό όμως είναι το ενδιαφέρον του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου για την νεολαία και πιο συγκεκριμένα τους φαντάρους.

Όχι μόνο σχεδιάζει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, αλλά επιχειρεί και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκμετάλλευση της. Ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος μιλούσε για ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία, ενώ όλοι οι ΥΕΘΑ, μαζί με αυτούς και ο Δ.Αβραμόπουλος θέλουν να συμβάλλουν «στη συγκεκριμενοποίηση και αναβάθμιση της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιώξουμε την καταγραφή των γνώσεων και εμπειριών που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη σύνδεσή τους με συγκεκριμένες ανάγκες στην ελληνική περιφέρεια, μέσα από την κατάρτιση ειδικών προγραμμάτων για την υλοποίηση των στόχων αυτών. Μιλάμε για ένα άνοιγμα στην κοινωνία, για ένα «Κοινωνικό Δόγμα», στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου».

Αυτό επομένως το Κοινωνικό Δόγμα απλά σημαίνει οι φαντάροι να καλύπτουν κάθε τρύπα του κρατικού μηχανισμού, που με τόσες περικοπές σε θέσεις εργασίας και κονδύλια είναι ατελείωτες. Οι φαντάροι λοιπόν για μια ακόμη φορά θα σβήνουν φωτιές, θα ανοίγουν πλημμυρισμένους και αποκλεισμένους από το χιόνι δρόμους.

Το όνειρο του Δ.Αβραμόπουλου είναι ο Φαντάρος ως Πολυμηχάνημα που δουλεύει Δωρεάν!

Δε θα του κάνουμε τη χάρη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *