Ζωντανό το εξεγερτικό μήνυμα του Δεκέμβρη

Δεκάδες χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωσαν χθες σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο δολοφονημένο από την κρατική καταστολή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκέμβρη του 2008 και την εξεγερτική έκρηξη που ξέσπασε σε όλη τη χώρα, αλλά για να παλέψουν σήμερα για τα δικαιώματά τους, για να καταδικάσουν με το πιο αποφασιστικό τρόπο την βαρβαρότητα του κοινωνικού σφαγείου κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ. Τη βαρβαρότητα της ανεργίας, της φτώχειας, της εκπαιδευτικής μιζέριας, της καταστολής, του κοψίματος κάθε ονείρου της νέας γενιάς. Μια βαρβαρότητα που την υλοποιεί χωρίς ταλαντεύσεις η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο γεγονός αποτελούν οι μαθητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες αντιμετώπισαν την κυβερνητική και κρατική καταστολή. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε πάλι την προκλητική αντιδημοκρατική πρακτική των «προληπτικών» συλλήψεων, συλλαμβάνοντας (με τον μανδύα της «προσαγωγής») δεκάδες νέους πριν τις συγκεντρώσεις, ξυλοκοπώντας πολλούς απ’ αυτούς και μεταφέροντάς τους στη ΓΑΔΑ. Χημικά, επελάσεις των ΜΑΤ, συλλήψεις και ξυλοδαρμούς δέχθηκαν και οι διαδηλώσεις. Τα ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν και στον κοινωνικό – πολιτιστικό χώρο Νοσότρος, το μεσημέρι, για να ερευνήσουν δήθεν καταγγελία!

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με όλα αυτά θα φοβίσουν τη νεολαία και το λαό. Μας εξοργίζουν και μας κάνουν πιο δυνατούς στον αγώνα για την ανατροπή τους.

Αθήνα 7/12/2011

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Γραφείο Τύπου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *